Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ 500 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑΛίστα με μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου έβγαλε στην φόρα το Υπουργίο Οικονομιών.

Και το θέμα δεν θα μας απασχολούσε εμάς εδώ, στην ιλαρη κωλοφυλλάδα (1) αν δεν είχε έντονο Χαλανδρέικο ενδιαφέρον.

Στην ΔΕΥΤΕΡΗ λοιπόν θέση της λίστας - πίσω από τον γνωστό καταδικασμένο για 504 χρόνια φυλακή, οικονομολόγου, συντονιστή συμμορίας λευκών κολλάρων Θεσσαλονικιό Νικόλα Κασσιμάτη  που οφείλει 1,2 δις ευρώ (2), βρίσκεται ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ:

Ο Ευάγγελος Σιέμπος, που οφείλει 428.352.560,27.
Ο συμπολίτης μας αυτός δηλώνει  ιδιωτικός υπάλληλος, κατοικεί (κατοικούσε;;;) στην Τούφα, ενώ τα πρόστιμα και οι φόροι που του έχουν βεβαιωθεί, αφορούν εικονικά τιμολόγια για τα έτη 1997- 2001.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη φορολογική του δήλωση το 2001 παρουσίασε μηδενικό εισόδημα!

Έχουν ασχοληθεί με την υπόθεσή του δύο εφορίες, η ΔΟΥ Χαλανδρίου - η οποία και βεβαίωσε τα πρόστιμα - και η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κάτι που σημαίνει, ότι ίσως σήμερα το «πουλάκι» να έχει πετάξει εκτός ελληνικών συνόρων.

Σ.Σ.

(1) Στην κωλοφυλλάδα που έχει όμως δικαιωθεί λιγάκι - ΣΕ ΟΛΑ.
 Και τώρα καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας και βλέπουμε κάθε μέρα τους άλλους να "ανακαλύπτυν" αυτά για τα οποία φωνάζαμε δύο, τρία, πέντε, εφτά χρόνια πριν και μας έλεγαν τρελούς -με τελευταίο παράδειγμα βεβαίως ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ της Τεχνικής Υπηρεσίας που ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

(2) Ο Ν. Κασσιμάτης σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, η μεγάλη απάτη εκτυλίχθηκε στο διάστημα από το 1994 έως και το 2001, οπότε άρχισε η αποκάλυψή της. Επιτήδειοι προσέγγιζαν άτομα, όπως υπερήλικες, άνεργοι και τοξικομανείς, και έναντι αμοιβής ίδρυαν στο όνομά τους εταιρείες-φαντάσματα.
Εν συνεχεία μέσω αυτών των εταιρειών εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές ή δήθεν εξαγωγές, με σκοπό να καρπωθούν παράνομα τεράστια ποσά από την επιστροφή ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου