Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!



ΜΑΖΕΥΩ ΤΙΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ ή ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ"  ΩΣ ΑΝΕΦΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΈΣ

Μάζεψα τα 7 πιο πολυχρησιμοποιούμενα από τους ξύπνιους εναντίων των κοιμισμένων που κάνουν όνειρα:

1 - Η απαλλοτρίωση της ζώνης πρασίνου (έστω μεγάλου μέρους της ίσως) γύρω από το νεκροταφείο είναι μη ρεαλιστική πρόταση διότι θέλει λεφτά.
Και ως γνωστόν το Χαλάνδρι λεφτά έχει μόνο για να κάθονται στην τράπεζα μέχρι να τα πάρουν οι δανειστές.

2 - Ο προγραμματισμός - διεκδίκηση σοβαρών έργων υποδομής (υπογειοποιήσεις δρόμων, υπόγεια γκαράζ, κοινωφελή κτίρια - δημαρχείο, πολιτιστικοί χώροι, κλπ) από τον περιφερειακό σχεδιασμό έργων είναι μη ρεαλιστική προσέγγιση για τον ιθαγενή, γιατί εκτός από τον δήμο που δεν έχει λεφτά (για το Χαλάνδρι), πρέπει να είμαστε φειδωλοί (οι Χαλανδραίοι) και με το περιφερειακό ταμείο γιατί ούτε αυτό έχει λεφτά (για το Χαλάνδρι).
Να μην διεκδικούμε παρεμβάσεις - σου λέει - ενώ παράλληλα να δίνουμε και λεφτά στο ΤΑΙΠΕΔ από πάνω.
Θυμίζουμε τι κάνουν άλλοι ρεαλιστές που είναι και λίγο ετεροεξυπηρετούμενοι: Νέα Ιωνία: 25 μύρια για υπόγειο γκαράζ εγκρίθηκαν από το Π.Σ., Αγία Παρασκευή 20 μύρια για δημαρχείο εγκρίθηκαν λίαν προσφάτως από το Π.Σ. εν μέσω βαθιάς κρίσης, ΜΑΡΟΥΣΙ διεκδικεί τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας με δωρεάν παραχώρηση.
Το Χαλάνδρι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ γιατί το διοικούν .... ρεαλιστές αυτοεξυπηρετούμενοι.

3 - Η διεκδίκηση αναλογικής κατανομής των "βαριών"  χρήσεων και του κόστους στην διαχείρισης απορριμάτων με διαδημοτική συνεργασία με όμορους δήμους είναι επίσης μια ανέφικτη στρατηγική σου λέει διότι βεβαίως δεν είναι απολύτως της αυτοϊκανοποίησης, θέλει και άλλους να πάρουν μέρος, αν με καταλαβαίνεις.

Το Χαλάνδρι πρέπει να πληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ για απόκτηση χώρων τους οποίους θα διαμορφώσει σε ΣΜΑ, με λεφτά των Χαλανδραίων για να εξυπηρετήσουν - επί τη ευκαιρία - και γειτονικούς δήμους. Μάλιστα θα τους χαρίζει και κάδους το Χαλάνδρι για να κάνουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη τους  εκείνοι, αφού έτσι και αλλιώς τα ανεβάζει το Χαλάνδρι για τους μπαμπουίνους του, μην πληρώνουν και αυτοί. Αλληλεγγύη!
ΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΝΤΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Έτσι βέβαια το τοπικό αυτοδιοικητικό σύστημα των Χαλανδραίων εξουσιαστών θα πορεύεται εις το μέλλον, προφανώς καταχειροκροτούμενο από αυτοδιοικητικά και όχι μόνο στελέχη γύρω δήμων και κομμάτων που κάνουν τα κουμάντα στα χρίσματα και τις συγκροτήσεις ψηφοδελτίων.
"Αφού προτιμάτε την αυτοεξυπηρέτηση σου λέει όλοι σας, να σας χαλάσουμε τα γούστα γιατί έχετε και πέντε παλαβούς; Συνεχίστε εσείς αυτό που σας αρέσει και ζητάτε και άστε το, πηδάμε εμείς"!

4 - Η δέσμευση ιδιωτικών εκτάσεων για μελλοντική απαλλοτρίωση για εξισορρόπηση των πολεοδομικών ισοζυγίων στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, για κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις δεν είναι ρεαλιστική προσέγγιση αφού ο νόμος προβλέπει να υπάρχουν κατατεθειμένα - λέει -  τα κονδύλια - λέει.
Τα κονδύλια που είναι παρκαρισμένα στις τράπεζες δεν τα χρησιμοποιούμε (λογιστικά) για να είναι άμεσα διαθέσιμα μόλις βγάλει σε δημοπρασία τίποτα που δεν το αγοράζει κανείς άλλος το ΤΑΙΠΕΔ γιατί περνάει κανένα τρένο από κάτω (πχ ΧΕΥ 9) και θα πρέπει να το αγοράσει ο δήμος των αυτοεξυπηρετούμενων με γρήγορες διαδικασίες.

Άλλωστε - λέει - είναι δουλειά του ρυμοτομικού αυτά και δεν είναι της ώρας, είναι για μετά μπαμπουίνε που δεν ξέρεις.
Μετά όμως που - και καλά - αν πεις να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό - που σημειωτέον μάλλον έπρεπε να προηγηθεί αυτό - θα παρέμβουν πάλι οι αυτοεξυπηρετούμενοι ρεαλιστές και θα λένε "μην τα λέτε αυτά, δεν θα έχουν προβλεφθεί στο ΓΠΣ" (τώρα η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;) Και θα σου λένε τότε και οι Μαυρογυαλουρέεοι: "εμείς δεσμεύσαμε ρε φίλε τον χώρο, αλλά δεν υπήρχε πρόβλεψη στο ΓΠΣ και τα χάσαμε ρε γαμώτο".

5 - Όταν φτάνουμε - μετά πολλών βασάνων - εις την ευχάριστη (αλλά όχι για όλους) θέση  να απαλλοτριώσουμε και ένα ρημάδι για κοινωφελή σκοπό  - πχ Δουζένη - όλα είναι έτοιμα αρκεί η εκταμίευση του δανείου, τότε ΠΑΛΙ πετάγεται ένας ρεαλιστής και λέει σε όσους "ονειρεύονται" ενίσχυση της κοινωνικής υποδομής της πόλης: "ΑΣΤΟ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΙ" οπότε ΠΑΕΙ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ. Την ίδια ώρα όμως αν θέμε να αγοράσουμε ένα άσχετο κτίριο - κουφάρι, για να κάνουμε ρουσφέτι στο έτσι μας, δεν μας νιάζουν ούτε χρήσεις, ούτε σχέδια, ούτε διαδικασίες, ούτε χριστούγεννα, ούτε ραμαζάνια.
Βρίσκουμε τα λεφτά στο πιτς φυτίλι και τα σκάμε κασάτα, μην χαθεί το κελεπούρι (πχ Νόμπελ) που βεβαίως αυτό και μόνο αυτό διασφαλίζει το μέλλον της αυτοεξυπηρετούμενης πόλεως ταύτης και ουχί το Δουζένη, το Πραμπόπουλου, τα οποία .... θέλουν λεφτά.

6 - Το δημαρχείο στον χώρο που έχει απαλλοτριωθεί και έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως χώρος ανέγερσης δημοτικού καταστήματος (25ης Μαρτίου και Γεωργίου) δεν είναι καλό πράγμα να γίνει, ενοχλεί τα μπαρ, εκεί μες την μέση της πόλεως, που τα βάζουν δημαρχεία στις παλιοευρώπας (αλλάζει εδώ το παραμύθι, διότι τώρα ο Καραευρώπης σου λέει μην τους αντιγράφουμε και σε όλα τους κουτόφραγκους που πήγαν και βάλανε τα δημαρχεία μέσα στα κέντρα των πόλεων)
Άστο - σου λέει - το χωράφι για πάρκινγκ που θα λειτουργεί μάλιστα με ξερά ιδιωτικοικονομικά κριτήρια.
Οι επισκέπτες των νυχτομάγαζων θα βάζουν και ένα δεκαρικάκι στον λογαριασμό για να παρκάρουν το βράδυ.
Για τον μόνιμο κάτοικο δεν μας νοιάζει που θα το βάλει γιατί είναι μπαμπουίνος.
Και ένας μάλιστα είναι τόσο μπαμπουίνος που έχει δύο αυτοκίνητα - ο εγκληματίας και χρωστάει και κλήσεις.
ΝΑ ΦΥΓΕΙ  ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ.

7 - Οι γειτονιές αμιγούς κατοικίας γύρω από την μπαρούπολη - σου λέει όμως - προστατεύονται.
 Α, όλα και όλα!
Αν μάλιστα οι μπαμπουίνοι κάτοικοι του πολεοδομικού κέντρου, δεν έχουν αυτοκίνητα (θέλουν και αυτοκίνητα ναούμε οι αυτοεξυπηρετούμενοι, δεν είναι ευρωπαίοι να κάνουν ποδήλατο οι παλιοχωριαταρέοι, είναι βρωμοέλληνες, το άλλο από την περίπτωση 6 τροπάρι ξέρεις τώρα) να τα πηγαίνουν  στις προστατευόμενες περιοχές αμιγούς παρκαρίσματος στον Σωρό (Συνοικισμός) και το ΚΕΝΤΡΟ (άνω νέο, Τούφα κλπ) να τα παρκάρουν (αφού στα σπίτια τους δεν θα έχει θέσεις μια και τις κλείνουμε διότι είναι καργαριστερόν και καργαοικολογικόν να είναι εκτός της μπαρούπολης το αυτοκίνητο  και όμως έργα είπαμε έργα υπόγεια δεν κάνει να γίνουν στην πόλης της αυοεξυπηρέτησης βλ2)  και πάρουν ένα ποδήλατο, ένα πατίνι, ένα σκέιτμπορντ άντε ας είναι και παπάκι, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι θέσεις στάθμευσης θα φτάνουν για τους πελάτες της μπαρούπολης άνετα χωρίς έργα και λεφτά.

 Ο ρεαλισμός των κατοίκων Βριλησσίων, Πεντέλης, Χολαργού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Σωρού (Αμαρουσίου) περί των πολεοδομικών θεμάτων του Χαλανδρίου και η ζέση με την οποία υποστηρίζουν την δημοτική μας αρχή είναι απολύτως εξηγήσιμος πραγματικά.
ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Ο ρεαλισμός των αυτοδιοικητικών στελεχών της αυτοεξυπηρετούμενης πόλεως ταύτης των οποίων κλείνει οσονούπω, ο κύκλος διαμονής εις αυτήν δια την επιστροφή εις άλλας πατρίδας, όπως κλείνει τα επόμενα χρόνια και η εμπνευσμένη υπηρεσία που παρείχαν έτη και έτη εις την κοινωνίαν της τα προηγούμενα χρόνια (τα αποτελέσματα άλλωστε τοιαύτης μεγαλειώδους προσφοράς είναι ορατά πλέον εις όλους τους ιθαγενείς) και  βρίσκονται σε φάση "άντε τρία - πέντε χρόνια είναι ακόμα ό,τι αρπάξει ο κώλος μας, τι μας νοιάζει εμάς μωρέ τι θα γίνει σε δεκαπέντε χρόνια, παιδιά σκυλιά δεν έχουμε ή αν έχουμε μεγάλωσαν και έφυγαν στα εξωτερικά ή στα κανονικά βόρεια προάστια" (όχι στην χαβούζα τους που έγινε το Χαλάνδρι) επίσης μου είναι απολύτως κατανοητός.

Ο ρεαλισμός όμως εκείνων των Χαλανδραίων που βρίσκονται ακόμα σε παραγωγικές ηλικίες (καλά λέμε τώρα παραγωγικές), έχουν παιδιά με μέλλον στην πόλη, που σχεδιάζουν να είναι και μετά από μία ή δυο δεκαετίες εδώ, όχι αλλού και ακούν αυτά τα επιχειρήματα των αυτοεξυπηρετούμενων ρεαλιστών ( βλ. 1- 7) και όσα άλλα θα πέσουν στο τραπέζι: επιχειρήματα, ιδεολογήματα, φληναφήματα, παπαριές κλπ για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα πραγματικά μου είναι ανεξήγητος.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΩΡΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ;;;

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου