Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

«31 στιγμές στον χρόνο» Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι, του Κώστα Αγγελή



Στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του Ιδρύματος Ζήση και σε μια συγκινησιακή και νοσταλγική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, των εκδόσεων Καλλιγράφος, «31 στιγμές στον χρόνο», Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι, του Κώστα Αγγελή. Η παρουσίαση ξεκίνησε μ΄ένα βίντεο που έδωσε το έναυσμα και προϊδέασε για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ακολούθησε ανάλυση του βιβλίου από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Θερμοπυλών, κ. Ιωάννη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Στάμου και τον Σύμβουλο του Διεθνούς Οργανισμού Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και Θεολόγο κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη. Τη συζήτηση συντόνισε η Εκπαιδευτικός-Θεολόγος κα Αφροδίτη Κορναράκη.

Στις 31 στιγμές-κεφάλαια του βιβλίου, τοποθετούνται οι 11 ενορίες, κατά σειρά ίδρυσης και ακολουθούν χρονολογικά οι 16 ναοί του Χαλανδρίου καθώς και οι 2 «χαμένοι» στον χρόνο. Η στιγμή-κεφάλαιο 1 ανήκει στη Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ η στιγμή-κεφάλαιο 31 αφιερώνεται στα εικονοστάσια των δρόμων του Χαλανδρίου.

Ένα πολύμηνο οδοιπορικό στον χρόνο, στον χώρο, στο χθες, στο σήμερα των ναών της πόλης του Χαλανδρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους οι ιερείς του Χαλανδρίου : π. Πατρίκιος Καλεώδης, π. Σπυρίδων Παπαποστόλου, π. Άγγελος Πετριτσόπουλος (από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου), π. Χρύσανθος Παπαποστόλου και π. Ιωάννης Αγγελιδάκης (από τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου), π. Λάμπρος Ανδρεάκης (από τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου), π. Αντώνιος Πινακούλας (από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα) και ο π. Ιωάννης Τραντάς.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κουράσης και Κώστας Παττακός, ο αντιδήμαρχος κ. Σέργιος Γκάγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Θωμάς, Ελένη Νιώτη, Μιχάλης Κόσσυβας, Τάκης Λαμπρόπουλος, Ευγενία Κατούφα, Γιώργος Λιερός, Παναγιώτης Τζούρας.

Ακόμη, οι τ. Υπουργοί κ.κ. Νίκος Δένδιας και Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Κώστας Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κώστας Κυρανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου