Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ


Είναι γνωστό ότι δεν είμαι και πολύ φαν του Χαλανδραίου, του συντοπίτη μας Δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη.

Το πρόβλημά μου είναι κυρίως "αισθητικό". Δεν τον πάω.

Δεν το έχω με αυτούς τους πολιτικούς των τόσο χαμηλών τόνων, εντελώς χωρίς γωνίες, βασισμένοι στον απολίτικο ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟ και το χαμόγελο της ΚΟΛΥΝΟΣ, που λέγαμε παλιά.

Δεν τους πάω ρε παιδάκι μου, δεν τους εμπιστεύοαι αφού κρύβουν τόσο τις αδυναμίες τους και παριστάνουν τους τέλειους,  τους θεωρώ τεχνητά προϊόντα, παραχθέντα σε εργαστήρια κατασκευής σωτήρων.
Και δεν το έχω με τους σωτήρες γενικώς.

Αυτό όμως είναι άσχετο με τις ΕΦΑΡΜΟΖΌΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και αυτό το φωνάζω πάντα.
Τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ δεν τον παντρεύεσαι για να τον αξιολογήσεις με τέτοια κριτήρια.
ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ο Δήμαρχος Αθήνας, αυτές τις μέρες επέλεξε να ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο για την αυτοδιοίκηση.

Ψήφισε ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ για τους πεζοδρόμους - τραπεζοκαθίσματα και μουσική - της κατοικημένης περιοχής- και επιχειρεί να την εφαρμόσει στην Αθήνα, ξεκινώντας από το Κολωνάκι.

Το αντιδραστικό παραμύθι της συντήρησης και της υπεράσπισης ΚΑΘΕ ΑΣΥΔΟΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ των "προστατευόμενων" άρχισε:

"ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ"

Σάμπως δεν τα έχουμε ζήσει στο Χαλάνδρι.

Σάμπως ξεχάσαμε τον εκπρόσωπο των ΚΥΕ στο δημοτικό συμβούλιο ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ και η διοίκηση του δήμου να εκτελεί χρέη γραμματέα;

Ο Δήμος Αθήνας είναι - ίσως - ο μόνος δήμος (λόγω μεγέθους) που μπορεί να δώσει αυτή τη μάχη - ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ αλλά για να κερδίσει η αυτοδιοίκηση ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ να κάνει κουμάντο στην πόλη και να ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ την ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του μαγαζιού να λειτουργεί, του πεζού να περπατάει και του κάτοικου να κοιμάται.

Κάθε αυτοδιοικητικός - μεγάλος ή ολίγιστος - οφείλει να σταθεί στο πλάι του Δήμου Αθήνας αυτή την ώρα.

Αυτό θα συνέβαινε σε μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Αλλά στην χώρα τούτη πολιτική είναι να λένε οι μεν πάντα το ανάποδο από τους δε - όποιο και να είναι αυτό - για να μαζεύουν οπορτουνιστικά κουκιά και  η αυτοδιοίκηση δεν  είναι .... κίνημα.

Η ΚΕΔΕ δεν θα μιλήσει γιατί έχει πλειοψηφία ΝΔ, η αριστερά δεν γουστάρει τον Καμίνη γιατί είναι "ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΗΣ" ενώ οι άλλοι ΠΑΣΟΚοι (τες πάντων, αυτοί οι πώς τους λένε) αυτοδιοικητικοί θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο για να μην παρεξηγηθούν οι δικοί τους μαγαζάτορες.
Στας εκλογάς όλοι θα υπόσχονται σε όλους τα πάντα όλα: Στους κατοίκους ότι έχουν δίκιο και θα υπερασπιστούν τη νομιμότητα στα ωράρια των νυχτομάγαζων και στα νυχτομάγαζα θα πουλάνε προστασία της λειτουργίας τους από τους "τρελούς που ζητάνε να κοιμούνται".

Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την παρέμβαση Καμίνη στην Αθήνα.

Είναι σοβαρό "παραδείγματος χάρην" για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου