Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

κ. Κοτζιά : Συγκέντρωση και Αντισυγκέντρωση.
Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη.(*)

Οι υπουργοί της Κυβέρνησης, μαζί, με τους τόσους αποτυχημένους νεοτερισμούς που μας επέβαλαν και μας ταλανίζουν, εισάγουν τώρα και «Νέα μαθηματική λογική», που μάλλον περισσότερο, μοιάζει με μπακάλικη αριθμητική. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο.

Συλλογισμοί, που μας θύμισαν τους κουμμουνιστικούς απλουστευτικούς συλλογισμούς για χαχόλους, της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

1. Ας προσπαθήσουμε, να παρακολουθήσουμε τον συλλογισμό:

Στο σύνταγμα μαζεύτηκαν αρκετοί. Επομένως, 11 εκατ. πληθυσμός, μείον αυτοί που μαζεύτηκαν στο σύνταγμα, μας δίνει τον αριθμό των Ελλήνων, που δεν ήταν στο Σύνταγμα.

Κατά την καινούργια μαθηματική θεωρία υπολογισμού «Κοτζιασύριζα», όλοι αυτοί, είναι υπέρ της ακολουθουμένης «γραμμής Κοτζιά», και με αυτή τη πλειοψηφία μπορεί να συνεχίσει.

Αυτοί που δεν ήταν σίγουρα, οπωσδήποτε, στο σύνταγμα ήταν, οι έγκλειστοι στα άσυλα ανιάτων, οι ευρισκόμενοι σε αφασία στις εντατικές κλινικές της χώρας και οπωσδήποτε οι έγκλειστοι στις φυλακές.

Αυτοί αποτελούν την βάση πάνω στην οποία εδράζεται η «γραμμή Κοτζιά» και αυτών τη βούληση εκφράζει ;2. Ας πάμε σε μια ευρύτερη εφαρμογή της «Νέας Συλλογιστικής Κοτζιά»:

Με την ίδια λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε 1ο κόμμα με 35,5%.

Εάν λάβουμε υπόψη τα έγκυρα ψηφοδέλτια που ήταν 5.4 εκ, οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι 1,9 εκατομμύρια.

Απλό, εύκολο, βεβαιωμένο, κατανοητό, αποδεκτό, σωστό.

Εφ΄ όσον ο πληθυσμός είναι 11 εκ, τότε τα 1,9 εκ, είναι το 17% του πληθυσμού.

Αυτό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, με τη λογική Κοτζιά, το 83% του πληθυσμού δλδ 9.100.000 δεν συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον εξουσιοδοτούν, δεν τους εκφράζει, τον απορρίπτουν και δεν θέλουν, να διοικούνται από αυτόν.

Πώς λοιπόν βρίσκεται στην εξουσία και ποιά λοιπόν εξουσιοδότηση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;

3. Εξ άλλου, στον αριθμό της πλατείας, με βάση την «Νέα Μαθηματική Λογική», πρέπει αυτονόητα, να προστεθούν και οι 700.000 νέοι που εξοστράκισε, εξοβέλισε και βιαίως εξόρισε, το πολιτικό σύστημα στο εξωτερικό και έκανε, όλη την υφήλιο μια ατέλειωτη Μακρόνησο.

Άμα θέλουν αυτή τη λογική, ας πάρουν αυτά τα αποτελέσματα.

4. Αλλά η μόνη αμείλικτη πραγματικότητα είναι:

Την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στην ίδια πόλη, για το ίδιο θέμα, το όνομα των Σκοπίων, έγιναν μια συγκέντρωση και μια αντισυγκέντρωση.

Είναι η μόνη σύγκριση ομοειδών πραγμάτων.

Ο κόσμος είχε επιλογή και μπορούσε να εκφράσει την άποψή του, προσερχόμενος στην μια ή την άλλη εκδήλωση.

Ο καθένας πρέπει να πάρει θέση.

Σε ποια από τις δύο συγκεντρώσεις ανήκει ;

Όλοι να τοποθετηθούμε και εσείς κ΄. Κοτζιά και όλοι της Κυβέρνησης.

Στην αντισυγκέντρωση, αποδεδειγμένα και χωρίς να αμφισβητείται από κανέναν, ήταν 500 – 750 άτομα, τα ονομαζόμενα από εσάς «δικά σας παιδιά», τα οποία για μοναδική φορά, στα δύο συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας ήταν άφωνα, μουγκά, πειθαρχημένα, χωρίς επεισόδια και διαλύθηκαν, για πρώτη φορά, ήσυχα και πολύ νωρίς. Η δυναμική του κόσμου, τους έκαμψε εσωτερικά, την ένιωσαν στα νεφρά τους.

Προφανώς, συγκλονισμένα από το μέγεθος του συλλαλητηρίου, το ήθος και την σιωπηλή δυναμική του κόσμου ή και εκτελώντας ενδεχομένως και Κυβερνητικές εντολές, μη τυχόν προκληθεί αυτός ο κόσμος και έχουμε χειμωνιάτικα και καμιά «Μακεδονική άνοιξη», κατά το «Αραβική άνοιξη».

Αυτή η συγκλονιστική πλειοψηφία, με πολύ αγώνα, επιμέλεια, σύνεση, προσοχή και ξέροντας, με πιο μέγεθος βόμβας αντιστοιχεί αυτό το πλήθος του συλλαλητηρίου, προσπάθησε, να κρατηθούν χαμηλοί αντικυβερνητικοί τόνοι, να μην υπάρξει οξύτητα και αντιπαράθεση και να μην εκτραπεί από το σκοπό της.

Μια υπεύθυνη και συνετή, εθνική στάση.

Η στάση της Κυβέρνησης και του Κοτζιά, έχει ανάλογα χαρακτηριστικά;

Ας προβληματιστούμε και εμείς και αυτοί.

Και είναι Εθνικά οδυνηρό όταν ο Λαός, ονομάζει την Κυβέρνηση του «αυτοί».

Τα παραπάνω, τα αναφέρουμε σήμερα, διότι είναι ασφαλές και με δεδομένο το ήσυχο αποτέλεσμα της «πλατείας».

Και ξέρετε πολύ καλά, ιστορικά, πόσες «πλατείες» ρίξανε κυβερνήσεις.

Αυτά, ξέραμε να τα πούμε και προ της συγκεντρώσεως, όπως θα κάνανε πολλοί άλλοι απερίσκεπτα, μικροκομματικά και ανεύθυνα.

Αυτός ο κόσμος, δεν το έκανε, από ενσυνείδητη στάση ευθύνης και σεβασμού, των διαδικασιών.

Αυτή την υπευθυνότητα και σεβασμό, προς τους θεσμούς, τις διαδικασίες, το Λαό και τη Δημοκρατία, η Κυβέρνηση την έχει ;

Διότι πολλοί το αμφισβητούν.

Και μην ξεχνιέστε. Ότι έγινε μια φορά, μπορεί να ξαναγίνει.

5. Και όλα αυτά, μας θυμίζουν την κουμμουνιστική προπαγάνδα, που τα χρόνια του ψυχρού πολέμου, είχε συνοψισθεί-αποτυπωθεί με το εξής ανέκδοτο. Μια ανάλογη «λογική Κοτζιά»:

Σε μια προσπάθεια προσέγγισης, ο πρόεδρος ΗΠΑ, Νίξον και Πρόεδρος ΕΣΣΔ, Μπρέζνιεφ, είχαν κάνει μια μεγαλειώδη συνάντηση και μέσα σε όλα τα δρώμενα, ήταν και ένας αγώνας δρόμου μεταξύ των δύο προέδρων.

Πρώτος τερμάτισε, ο Νίξον. Βούιξε όλη η Σοβιετία, οι δορυφόροι και τα παπαγαλάκια από την ανακοίνωση της Πράβδα: «Σε διεθνείς αγώνες, ο Ρώσος πρόεδρος διακρίθηκε ερχόμενος δεύτερος, ενώ ο Νίξον τερμάτισε προτελευταίος».

Παρωχημένη και ξεπεσμένη και η «Νέα μαθηματική λογική».

Ευτελίζετε η Δημοκρατία, εμπαίζεται ο Λαός, φτάσαμε σε σημείο γελοιότητας.

Αυτά δεν έχουν καλές εξελίξεις.

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου