Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Ντρίμπλα στο σχολικό εκφοβισμό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής


Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας η Τρίτη 6 Μαρτίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού στο κατάμεστο από μαθητές κλειστό γήπεδο Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, πλήθος κόσμου παρακολούθησε φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ Ελλήνων βετεράνων και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κέρδισε το EURO 2004. Ο αντιπεριφερειάρχης, που συμμετείχε και αγωνιστικά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, σε μια εκδήλωση με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Λεκτικός, σωματικός, κοινωνικός αλλά και διαδικτυακός εκφοβισμός, αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα για σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε ένα φαινόμενο με ανησυχητικές διαστάσεις πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας».

Ο Γ. Καραμέρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το Πρόγραμμα www.livewithoutbullying.com σημειώνοντας: «Είναι μια σημαντική πλατφόρμα καθώς παιδιά, εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες συνεργάζονται διαλειτουργικά, με αμεσότητα, υπευθυνότητα και εχεμύθεια δημιουργώντας μία διαδικτυακή κοινότητα, στην οποία όλα τα μέλη μοιράζονται ζητήματα εκφοβισμού και προσφέρουν υποστήριξη. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση με κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να πολλαπλασιαστούν τα μέλη της κοινότητάς σας με στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Δικαίωση από το ΣτΕ για όσους αγωνιστήκαμε κατά του καζίνο και της “τζογαδόρικης” ανάπτυξης

    Με σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώθηκε η απόφαση που είχε ληφθεί με βάση νόμο του 2017 για τη μετα...