Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ
Πραγματοποιήθηκα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή οι εκλογές της ΠΕΣΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), αν και πολεμήθηκαν λυσσαλέα από τον κυβερνητικό «συνδικαλισμό με πρωτοφανείς ενέργειες για τα συνδικαλιστικά χρονικά ! Άραγε να περιμένουμε και άλλα χειρότερα; 

Προτροπή ,από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ συνταξιούχων εκπαιδευτικών σε καταδίκη, σε διάλυση και απομόνωση του σωματείου των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, της ΠΕΣΕΚ, επειδή δεν προσκύνησε και δεν υπέκυψε στις προτάσεις συνδιαλλαγής με την Κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς ώστε να έχει προνομιούχες σχέσεις και παροχές αρκεί να χαμήλωνε τους διεκδικητικούς τόνους της όπως δυστυχώς συμβαίνει σε αρκετά σωματεία συνταξιούχων .
Αφού επί δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχαν και που παρά τις μεταφορές με πούλμαν ψηφοφόρων από την επαρχεία , μεταξύ αυτών και βουλευτών , Διοικητών Ταμείων κλπ λυσσαλέα προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να αλώσουν το σωματείο και να φιμώσουν την απροσκύνητη φωνή του για το δίκαιο των συνταξιούχων , κάλεσαν όλους σε αποχή και αγρανάπαυση μέχρι νεοτέρας !!!

Η αλήθεια είναι ότι μπροστά στη συντριβή και την καταδίκη που τους περίμενε, προτίμησαν να αποφύγουν την συνδικαλιστική και δημοκρατική αντιπαράθεση.

Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Από τα έντυπα του Κομματικού τους χώρου (Αυγή – Εποχή ) μέχρι την (ανεξάρτητη) Εφημερίδα των Συνταχτών που από την πολύ δημοκρατία της έβαλε μόνο την άποψη της παράταξης τους, χωρίς να καταχώριση την άποψη του σωματείου της ΠΕΣΕΚ!

Με SMS βομβάρδισαν καταχρηστικά χιλιάδες συνταξιούχους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας το αρχείο της ΠΕΣΕΚ με συκοφαντίες και κάλεσμα αποχής από τις εκλογές! Στην ουσία εκβίασαν και θέλησαν να περιχαρακώσουν τους ψηφοφόρους τους .

Χρησιμοποίησαν το blog του κατά τα αλλά αντιδημοκρατικού ω σωματείου μας για να ανεβάσουν τα ψέματα τους , να συκοφαντήσουν.

Μόνο θλίψη μας φέρνουν όλα αυτά και κυρίως για ορισμένους συναγωνιστές που προσυπογράφουν τις συκοφαντίες και που ήμασταν μαζί στους αγώνες πριν διαβούν του Ρουβίκωνα και σαγηνευτούν από την εξουσία!

Παρά όλα αυτά το σωματείο όχι μόνο άντεξε αλλά με την θέληση και τη συμμετοχή εκατοντάδων συνταξιούχων εκπαιδευτικών θα συνεχίσει τον αγώνα του για τα δίκαια των συνταξιούχων και θα εντείνει τις προσπάθειες για την ενότητα όλων των συνταξιούχων οργανώσεων .

Τους υποσχόμαστε ότι θα απλωθούμε σε όλη την Ελλάδα με παραρτήματα. Θα ενισχύσουμε και επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε άλλα πεδία που αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί, γιατί πάνω από όλα το ζητούν οι ίδιοι οι συνάδελφοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί !

Όσο για τους συναγωνιστές της Αγωνιστική Παρέμβασης - Εκπαιδευτικός Όμιλος , που δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν στο ΔΣ , εμείς τους θεωρούμε σαν να είναι μέλη του συμβουλίου μας. 
Είμαστε δε απόλυτα σύμφωνοι με τη θέση τους με την οποία κατέβηκαν στις εκλογές: «Δεν μας πολυαπασχολουν οι χάντρες και τα καθρεφτάκια των εδρών στο ΔΣ» .
Θα είμαστε όλοι μαζί και θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα και της φωτιάς ! Μας περιμένουν δυστυχώς πολλά άνυδρα τοπία να περάσουμε.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου