Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΛΙ ΑΣΤΟΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΟΒΑΔΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με ΑΛΛΟ ΕΝΑ περιστατικό πτώσης σοβάδων σε σχολείο του Δήμου Χαλανδρίου.

Την Παρασκευή 2/11 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου ήταν κλειστό.
Αιτία;
Η αποκόλληση και πτώση σοβάδων σε αίθουσα διδασκαλίας.
Ευτυχώς, τα παιδιά είχαν μόλις σχολάσει και η αίθουσα ήταν κενή.

Πριν τρία χρόνια ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στο 1ο Γυμνάσιο.

Φυσικά, η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου ήταν άμεση, δυστυχώς όμως πάλι γίνεται κατόπιν εορτής.

Δεν τολμούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν το περιστατικό γινόταν σε ώρα μαθήματος.

Η Ένωση, χρόνια τώρα, ζητεί από τον Δήμο να γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να προλαμβάνονται τέτοιες καταστάσεις και να γίνονται εγκαίρως οι απαραίτητες επισκευές.

Επίσης, να θεσπιστεί για κάθε σχολείο ένα «Τεχνικό Μητρώο» όπου να καταγράφονται τα προβλήματα που διαπιστώνονται και οι επεμβάσεις - επισκευές που γίνονται. Να υπάρχει, δηλαδή, το ιστορικό κάθε σχολικής μονάδας. Αν είχαν γίνει αυτά, είναι βέβαιο πως αυτό το συμβάν που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και δασκάλων θα είχε προληφθεί.

Η Ένωση θα απευθύνει εν νέου το πάγιο αίτημά της προς τον Δήμο να γίνουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, να συνταχθούν τεχνικές εκθέσεις και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις και επισκευές, ώστε να μην ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αφού εκδηλωθούν.

Με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχουν. Και με αφορμή τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο θα επαναλάβουμε το χρόνιο αίτημά μας, που ταυτίζεται και με τις εκκλήσεις των σεισμολόγων, να ελεγχθεί και η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας καθώς στη χώρα μας ο κίνδυνος ενός ισχυρού σεισμού είναι μόνιμος.

ΣΧΟΛΙΟ: 

Και να σκεφτείς ότι ξεκίνησε μια σχολική χρονιά μετά από ένα καλοκαίρι μεγάλων εργολαβιών και δημαρχιακών πανηγυρισμών για την "πρωτηφορά" συντήρηση των σχολικών κτιρίων. 
Οι "πρωτηφοράδες" τιτανοτεράστιοι έκαναν τον χαμό για τα ωραία (ομολογουμένως) χρωματάκια που έβαψαν τα σχολεία απ΄όξω, αλλά ..... από μέσα πέφτουν σοβάδες.

Επειδή οι πολιτικάντικες ισορροπίες και σκοπιμότητες στην Ένωση Γονέων  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ εμείς - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στις δημαρχιακές περιόδους να θυμίσουμε στο ΔΣ της Ένωσης και το ΜΕΓΑΛΟ περιστατικό με τους σοβάδες στο σχολικό κτίριο της οδού Κρήτης, στο Κάτω Χαλάνδρι το 2013 που το ξέχασε.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση της Ένωσης Γονών για ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ και εμείς το έχουμε επεκτείνει και σε ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ώστε να υπάρχει ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, με ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ για τέτοια θέματα.

Όμως να πληροφορήσουμε την Ένωση - για να ξέρει - ότι για την υλοποίηση μιας τέτοιας αναγκαίας ΠΟΛΙΙΤΚΗΣ απαιτείται ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με κατεστημένες νοοτροπίες ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ.

Διότι το ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ αν δεν είναι άλλη μια ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ σημαίνει ΕΥΘΥΝΗ του μηχανικού της ΤΥ για όσα ελέγχει, καταγράφει και μετά προκαλούν ατυχήματα.

Άρα το ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ απαιτεί και διοικήσεις με ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να παρεμβαίνουν στα θέματα υποδομών ΑΜΕΣΑ, με την υπόδειξη του μηχανικού, χωρίς καθυστερήσεις και άσχετα αν οι παρεμβάσεις αυτές φωτογραφίζονται για να προκαλούν τον φατσολαϊκισμό.

Άρα απαιτεί ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, διότι αυτά με ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ και διαγωνιστικές διαδικασίες μηνών ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ οι πολιτικοί θέλουν φωτογραφίες και τα υπηρεσιακά στελέχη ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ. 

Και όλοι μαζί προτιμούν την ευθυνοφοβική εργολαβία.

Οπότε η "δεξιά" βρίσκει άλλοθι για να καταργεί το δημόσιο και η αριστερά "προστατεύει" τον εργαζόμενο, από το να έχει ευθύνες και να λογοδοτεί για την τέλεση των καθηκόντων του.

Και η ζωή συνεχίζεται .... (αν δεν σε πετύχουν οι σοβάδες οπότε διακόπτεται).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου