Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ


 Με ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική  παράταξης του ΚΚΕ προσπαθεί να πάρει απόσταση από την ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ που είχε  το προηγούμενο διάστημα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων  Ελένη Kούκα με την οποία συγκροτούσαν την "διοικούσα πλειοψηφία"" στον σύλλογο  όταν στο δημοτικό συμβούλιο έρχονταν μαζί  για να την υποστηρίξουν στα show της..

Η ΔΑΣ αναγκάστηκε να αποχρεωθεί την Κούκα μετά την επιλογή τη να μετάσχει στην διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης - αν και πρόεδρος του σωματείου και η έχουσα σηκώσει την παντιέρα της ανυπακοής  στις υπηρεσίες και το δημοτικό συμβούλιο, καλώντας του πάντες  - δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους, συναδέλφους της - σε απειθαρχία στο νόμο και εξηγώντας "πόσο καλυμμένοι είναι όσοι την ακούσουν από τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ).

Η ΔΑΣ όμως για να χρυσώσει το χάπι στην "κολλητή" όμως  .... τα έβαλε και με τα άλλα τρία μέλη του σωματείου, που απείχαν όλο αυτό το διάστημα από όλα τα show και τις αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου.

Που ΕΝΤΙΜΑ και ΚΑΘΑΡΑ διαφοροποιήθηκαν από τον .... "επαναστατικό οίστρο" της Κούκα, του ΜΕΤΑ (που ερχόταν στο ΔΣ να "στηρίξει την πρόεδρο") και την ΔΑΣ.

Και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα - έριξε και τα παραταξιακά της βέλη ενάντια στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΑΣΚ στην ΠΟΕ ΟΤΑ γιατί .... έτσι.

Γιατί η Κούκα έσπασε την απεργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ.


 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ του Δήμου Χαλανδρίου καταγγέλλει τη στάση της προέδρου καθώς και τριών άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στην αντιδραστική και εκβιαστική αξιολόγηση που προσπαθεί να μας επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αψότου το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Με τη στάση τους αυτή, στηρίζουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, υπονομεύουν στην πραγματικότητα τη δράση και το ρόλο του συλλόγου, καθώς και του αγώνα των εργαζομένων κατά της αξιολόγησης που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μια αξιολόγηση που σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών, είναι συνδυασμένη με την αντεργατική πολιτική που μας έχει τσακίσει με μειώσεις μισθών, περικοπή παροχών σε υγεία, παιδεία, πρόνοια. Μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν με αναβαθμισμένο τρόπο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις ανάγκες του κεφαλαίου, να μπορεί να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, για αυτό τα κόμματα που ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο μαζί, μαζί ψήφισαν και την αξιολόγηση. Συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια για ένα μικρό και επιτελικό Δημόσιο που για μας τους εργαζόμενους στους δήμους σημαίνει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Κριτήριο για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της αξιολόγησης πρέπει να αποτελεί για τον κάθε εργαζόμενο και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να εφαρμοστεί. Από τις αίθουσες των δικαστηρίων για να κηρυχθεί παράνομη η αποχή από την αξιολόγηση με κυβέρνηση ΝΔ, στην εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη και τώρα στην ηλεκτρονική αξιολόγηση για να καμφθεί ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων. Πρόκειται για αγώνα που δυσκόλεψε τις κυβερνήσεις, έβαλε εμπόδια στην εφαρμογή των πολιτικών τους.

Με τη στάση τους αυτή συμπορεύτηκαν με την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία είχε πρόθεση να βάλει φρένο στον αγώνα των εργαζομένων, όπως εκφράστηκε και στη πανελλαδική σύσκεψη της ΠΟΕ - ΟΤΑ σχετικά με την απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση». Τα στελέχη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΚ) και της ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), με την παρουσία και τη "βοήθεια" της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα μοιρολατρίας και φόβου. < πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και επικεφαλής της «Συνδικαλιστικής Ανατροπή( αναγκάστηκε εκ των συνθηκών να δηλώσει ότι «συνεχίζουμε την απεργία - αποχ ενάντια στην αξιολόγηση», όμως, ταυτόχρονα, συνέχισε την προσπάθει υπονόμευσης του αγώνα, λέγοντας: «αλλά δεν θα θυσιάσουμε τον κόσμο μας»!

Η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε καθώς η πλειοψηφία Ttov εκπροσώπων τω σωματείων τάχθηκαν υπέρ της αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα, θέση που η ΔΑ ΟΤΑ απευθυνόμενη προς όλους τους εκπροσώπους των σωματείων που συμμετείχα τόνισε με ανακοίνωσή της: «Συνεχίζουμε ακόμα mo αποφασιστικά τον αγών μας ενάντια στην αντιλαϊκή κρατική "αξιολόγηση", με την οργάνωση το αγώνα μας, μπορούμε να εμποδίσουμε την "ηλεκτρονική αξιολόγηση"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου