Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ

 
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Πατήματος έστειλε ένα mail προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου στο οποίο του γνωστοποιούσε το ψήφισμα της συνέλευσής τους της προηγούμενης Κυριακής που έχουμε ήδη αναρτήσει στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Το μήνυμα προς τον δήμαρχο κοινοποιήθηκε σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος ..... απάντησε όπως εκείνος ξέρει, στις ανησυχίες των κατοίκων.

Έτσι δηλαδή που εδώκαισαραντα χρόνια, που ήταν εκείνος σε κάθε επιτροπή, μπροστά, πρώτη μούρη στο καβούρι, με την ντουντούκα του, αν είχε απαντήσει ΔΗΜΑΡΧΟΣ σε δημότες θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. )


(Η απάντηση του Δημάρχου που προκάλεσε την οργίλη, πολεμική αντίδραση των κατοίκων περιλαμβάνεται αυτολεξή στην επιστολή τους (με μπλε γράμμα) , οπότε δεν χρειάζεται να την αναρτήσουμε ξεχωριστά.)

Η πολεμική επιστολή των κατοίκων του Πατήματος που αρχικά στάλθηκε στον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στην συνέχεια δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου:

Κε δήμαρχε,

Στις 20 Μαρτίου 2019 αποστείλατε το παρακάτω μήνυμα, ως απάντηση στο Δελτίου Τύπου της «Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου», έπειτα από την συγκέντρωση των κατοίκων στις 17 Μαρτίου 2019, που κατέκλυσαν την αίθουσα του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου.

«Για το θέμα έχει υπάρξει εκτεταμένη ενημέρωση και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που διευκρίνισε και απάντησε με σαφήνεια όλα σας τα ερωτήματα.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής αρνηθήκατε τον δημόσιο διάλογο στον οποίο προσκληθήκατε εγγράφως ήδη από το καλοκαίρι.Προτιμήσατε τον μονόλογο,τις αναληθείς μονόπλευρες ενημερώσεις και δεν είχατε την ευαισθησία να καλέσετε τον δήμαρχο της πόλης στην συγκέντρωση που διοργανώσατε,προκειμένου να υπάρχει αντίλογος σε όλα τα ψέμματα που συστηματικά διακινούνται στην περιοχή,περί της δήθεν χωματερής η της δήθεν μεταφοράς απορριμμάτων από άλλους δήμους.

Σε ότι αφορά δε τον δημόσιο απολογισμό,όχι μόνο αρνηθήκατε παρά τις εκκλήσεις μου,να μείνετε και να παρουσιάσετε τις θέσεις και τις προτάσεις σας αλλά επιλέξατε να αποχωρήσετε φωνασκώντας.

Για δε τις απαράδεκτες ψευδολογίες περί "φεουδαρχών"που αποδίδετε στο πρόσωπό μου,σας καλώ να τις ανακαλέσετε άμεσα,μιας και όλη η συζήτηση είναι βιντεοσκοπημένη.

Παρακαλώ να κοινοποιήσετε την απάντηση μου αυτή σε όλους τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση,μαζί με την δέσμευση μου για δημόσιο διάλογο σε όποιον χώρο θέλετε,προκειμένου να διευκρινιστούν και να απαντηθούν,για αλλη μια φορά, όλες οι αιτιάσεις σας.

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου.


Επί του μηνύματός σας, σας απαντάμε τα εξής:

Ήδη, από το καλοκαίρι του 2018, επιδώσαμε σε εσάς εξώδικο, το οποίο υπογράφουν 150 κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι ευλόγως για την «αξιοποίηση» του Χ.Ε.Υ. 9.
(ΣΣ: http://www.stinplatia.gr/2018/08/9.html)

Έκτοτε, σας δώσαμε εύλογο χρόνο μέχρι τις 20.2.2019, όταν παρασταθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να σταματήσουμε την έγκριση της ανάθεσης 13 μελετών και τη δημοπράτηση των τευχών κατασκευής. Μάταια.

Στο αποτυχημένο εκ μέρους σας ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης.03.2019, όπου δεν προσήλθαν ούτε δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να υπάρχει απαρτία, αλλά ούτε και κάτοικοι – δημότες (δεν σας κάνει εντύπωση αυτό;;;), διαμαρτυρηθήκαμε για άλλη μια φορά. Το αποτέλεσμα ήταν εσείς να μας εκπλήξετε αρνητικά επαναλαμβάνοντας εμμονικά ότι «Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ». Κρίμα, εν έτει 2019, ο δήμαρχος κεντρικού Δήμου Αττικής να έχει τόσο αναχρονιστικές ιδεοληψίες και να ανάγει το ζήτημα σε ταξικό!
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι, μόλις 30 μέτρα από τον Χ.Ε.Υ. 9, βρίσκονται κατοικίες.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι οι παρακείμενοι δρόμοι στην Λ. Ηρακλείτου βρίσκονται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι στην περιοχή που βρίσκεται ο Χ.Ε.Υ. 9 υπάρχουν σχολεία, όπου φοιτούν τα παιδιά μας, τα οποία θα προστατεύσουμε πάση θυσία και με όποιο κόστος.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι επί της Λ. Ηρακλείτου, όπου βρίσκεται ο Χ.Ε.Υ. 9, υπάρχουν επιχειρήσεις, γραφεία, ιατρεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι από την Λ. Ηρακλείτου διέρχονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες, τόσο από το Δήμο Χαλανδρίου, όσο και από γειτονικούς Δήμους, αλλά και τουρίστες από το Αεροδρόμιο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τον τερματικό του μετρό και τον προαστιακό.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι ο κόμβος της Λ. Ηρακλείτου είναι ίσως ο μεγαλύτερος κόμβος των Βαλκανίων και η επιλογή του εν λόγω σημείου για δημιουργία Χώρου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ΚΔΑΥ και συναφών δραστηριοτήτων είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την περιοχή.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι με τις ενέργειες σας επιδιώκετε να καταστρέψετε την περιοχή, το περιβάλλον, την υγεία ημών και των παιδιών μας και την ποιότητα ζωής μας.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή πια, διότι αποτελείτε απειλή, την οποία θα αντιμετωπίσουμε, κατά μέτωπο.
  • Προφανώς είναι δύσκολο να αντιληφθείτε ότι ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, που μας ταλαιπωρούν.
Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ λυπούμαστε που είστε επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής. Νιώθουμε πραγματικά ότι κινδυνεύουμε από τις επιλογές σας. Πιστεύαμε ότι μεριμνάτε για το καλό του Δήμου και των κατοίκων του. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι τόσο απροκάλυπτα θα οδηγήσετε μία ολόκληρη περιοχή στην απόλυτη καταστροφή.

Η πρόταση σας για διάλογο μαζί μας είναι προσχηματική. Θα ήταν τίμιο εκ μέρους σας να μην μας υποτιμάτε. Γνωρίζουμε τις τακτικές που έχετε επιστρατεύσει και την προσέγγιση των υπαλλήλων καθαριότητας, προσπαθώντας να τους καλλιεργήσετε διχαστικές τάσεις και μίσος, κατά κυριολεξία, εναντίον μας, με το επιχείρημα ότι δήθεν εξαιτίας μας θα στερηθούν την εργασία τους, παρακινώντας τους ταυτόχρονα να ξεσηκωθούν εναντίον μας και αποκαλώντας εμάς «νεαστούς» και «πλούσιους». Είμαστε δίπλα στους υπαλλήλους καθαριότητας, τους οποίους σεβόμαστε και εκτιμάμε. Κανείς δεν κινδυνεύει από εμάς. Αντιθέτως, ΟΛΟΙ εμείς κινδυνεύουμε από εσάς.

Λυπούμαστε για τη συμπεριφορά σας, αλλά ο χρόνος σας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι όσος και τα προσόντα σας: ΛΙΓΟΣ. Αντιλαμβανόμαστε ότι ζητούμενο για εσάς είναι οι επερχόμενες εκλογές. Όμως, το ζητούμενο για όλους εμάς είναι να περισώσουμε ότι δεν προλάβετε να διαλύσετε. Και θα μεριμνήσουμε να μην διαλύσετε τίποτα άλλο, κύριε δήμαρχε.

Δεν θα κάνουμε διάλογο μαζί σας, διότι η διαλογική συζήτηση εμπερικλείει εποικοδομητική και υγιή ανταλλαγή απόψεων, σεβασμό στον συνομιλητή, κατανόηση, ακρόαση της άλλης πλευράς και φυσικά εμπιστοσύνη ή προσπάθεια για καλλιέργεια εμπιστοσύνης. Με δική σας ευθύνη, τις συνέπειες της οποίας θα υποστείτε, τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Ο αγώνας μας άρχισε, η «Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου» είναι γεγονός και μετρά πολύ περισσότερα μέλη από τα αρχικώς 150, που υπέγραψαν το εξώδικο. Σε όποια πράξη και αν προβείτε προκειμένου να ολοκληρώσετε τα απαράδεκτα εξαγγελλόμενα για τον Χ.Ε.Υ. 9, θα είμαστε απέναντι σας, έχοντας σαν όπλα την αλήθεια και τη λογική και το δίκαιο.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΥΓ: Ο Α. Νταβίας μόλις έλαβε το πρώτο μήνυμα της επιτροπής κατοίκων, με το ψήφισμα της συνέλευσης, σχολίασε προς την επιτροπή - κοινοποιώντας σε όλους τους επικεφαλής το εξής:

Καλημέρα.
Δεν θα έπρεπε όμως να είστε επιλεκτικοί στις δημοτικές παρατάξεις που καλέσατε.
Έτσι δεν είναι;

Είμαστε οι μικρότεροι μεν, αλλά δικαιούμαστε μια πρόσκληση, ειδικά σε ένα θέμα που όταν προέκυψε - το 2015 - αναδείξαμε σε όλη του την έκταση, την ώρα που εκείνοι που καλείται σήμερα να σας συμπαρασταθούν ..... ψήφιζαν την αγορά και την έγκριση των μονομερών ενεργειών του δημάρχου και του Υπουργού.

Παρόλα αυτά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πείσω ότι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας.

Τον έχουμε ξεκινήσει από το 2015 μόνοι μας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κάλεσε εχθές στο τηλέφωνο, μίλησε για παρεξήγηση και προγραμματίστηκε συνάντηση της επιτροπής κατοίκων με τοη επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΕ ΠΟΡΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου