Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝ ΔΗΜΩ": ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΊΟΥ


Δεν χρειάζεται να σας συστηθούμε.
Μας ξέρετε.
Δεν είμαστε κάποιοι άγνωστοι «νέοι και άφθαρτοι» που αλιεύουν την ψήφο σας σε θολά νερά και δεν ξέρετε τι θα σας βγει μόλις τους ψηφίσετε.
Είμαστε διαχρονικά παρόντες και διαχρονικά ανυποχώρητοι.
Είμαστε εκείνοι που σας λέμε καθημερινά την αλήθεια για τον δήμο χωρίς να υπολογίσουμε ποτέ το κόστος της.
Δεν διαψευστήκαμε ποτέ. Γιατί η αλήθεια δεν διαψεύδεται.
 • Εμείς που σας είπαμε χωρίς παλινωδίες ότι εσάς κυρίως συμφέρει να γίνει το δημαρχείο γιατί θα απελευθερώσει τα κονδύλια των ενοικίων για μα οδηγηθούν στην παιδεία, στην υγεία, την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
 • Εμείς που σας είπαμε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που μας καπέλωσαν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά των δημοτών και κατοίκων του Χαλανδρίου και ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω υποβάθμιση του.
 • Εμείς που σας είπαμε την αλήθεια για το Πεύκο Πολίτη και τις «δωρεές» που αντικατέστησαν την ουσιαστική διεκδίκηση και διαπραγμάτευση από την πλευρά του δήμου με τα εμπλεκόμενα μεγαλοσυμφέροντα .
 • Εμείς που δεν περιμέναμε την προεκλογική περίοδο για να πούμε ότι η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων αμαξοστασίου και σταθμού μεταφόρτωσης στον ΧΕΥ 9 δεν είναι η κατάλληλη λύση για τις εγκαταστάσεις καθαριότητας και η αγορά δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ με δημόσιο χρήμα για δημόσιο σκοπό είναι επιλογή δοσιλογικών εκπροσώπων ΑΠΟΙΚΙΑΣ.
 • Εμείς που σου είπαμε ότι η πόλη μας και οι κάτοικοί της θα έχουν μέλλον σε αυτή μόνο αν διασφαλιστούν οι υποδομές που λείπουν. Υποδομές για να αποτελέσουν την στέρεη βάση οικοδόμησης του αυριανού Χαλανδρίου: Δημαρχείο, χώρος στάθμευσης στο κέντρο, πολιτιστικοί χώροι, αθλητικές υποδομές, δημοτική αγορά και ΑΜΕΣΗ συγκοινωνιακή σύνδεση του ΜΕΤΡΟ με το εμπορικό κέντρο για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς με αυτό που της λείπει. Που δεν είναι παχιά λόγια και αοριστολογίες για «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από τον δήμο» αλλά πελάτες που θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτή.
 • Εμείς που επιμένουμε κόντρα στο ρεύμα του εντυπωσιασμού των ψηφοφόρων ότι ΚΑΘΕ παρέμβαση ανάπλασης του κέντρου είναι «παλάτια στην άμμο» αν δεν προηγηθούν τα στέρεα θεμέλια των αναγκαίων κοινωνικών υποδομών που τόσο τραγικά λείπουν από την πόλη μας.
 • Εμείς είμαστε, αυτοί που στηρίξαμε τον δήμο να μείνει όρθιος για να προσφέρει έστω αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες που προσφέρει στον δημότη, όταν η ελέω του προηγούμενου εκλογικού νόμου ευκαιριακή πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης του 18%, δεν άντεξε να σηκώσει στην πλάτη της τις ευθύνες της πόλης και χρειάστηκε να την ακουμπήσει την δική μας μοναδική έδρα για να συνεχίσει ο δήμος να λειτουργεί.
 • Εμείς, που επιμείναμε να κρατηθεί ζωντανή η δημοτική επιχείρηση – εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, μέσο διασύνδεσης του δήμου με τις δυνάμεις της τοπικής αγοράς, όταν λαϊκιστές, δημαγωγοί, αμοραλιστές και μικρόψυχοι την έβαλαν στο στόχαστρο για να την καταργήσουν.
 • Είμαστε εμείς που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ την διαπραγμάτευση με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την προσέγγιση της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της πόλης. Για να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα η αγορά μας και όχι το ΚΑΖΙΝΟ που σχεδιάζουν στο Δηλαβέρη εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που κατάντησαν το Χαλάνδρι έτσι όπως το κατάντησαν με την πολιτική της …. αυτοεξυπηρετούμενης πόλης.
 • Είμαστε εμείς που αναδείξαμε στο δημοτικό συμβούλιο – χωρίς ιδεοληπτικές φοβίες – την ανάγκη να παρέμβει ο δήμος με κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των κενών καταστημάτων της κεντρικής πλατείας για να ξαναγίνει η πλατεία μας το σημείο συνάντησης των Χαλανδραίων και των επισκεπτών της πόλης. Το κέντρο της κοινωνικής ζωής της πόλης που κοντεύουμε να ξεχάσουμε από την ερημοποίηση που έφεραν οι «αναπτυξιακές» πολιτικές των τελευταίων ετών.
 • Εμείς που δεν θα σταματήσουμε να σε καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που τα παιδιά μας, οι επόμενες γενιές Χαλανδραίων δικαιούνται άσχετα με το ποιο κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση.
 • Εμείς που ξέρεις ότι η ψήφο σου και η δύναμη που θα επιλέξεις να μας δώσεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκροτηθεί – πρώτη φορά – με απλή αναλογική και δεν θα έχει απόλυτη πλειοψηφία κανένας επίδοξος σωτήρας, δεν θα γίνει ούτε ένα « ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» της συναλλαγής και της υποταγής, αλλά ούτε ένα στείρο και ασφαλές για την «καριέρα μας» ΟΧΙ .
Θα αναλάβουμε – όπως πάντα κάνουμε – πρωτοβουλίες, θα επιδιώξουμε συνθέσεις πάνω σε αυτά που πιστεύουμε, θα ανεχθούμε αυτά που είναι αναγκαία να είναι ανεκτά για να επιτευχθούν οι χρήσιμες για το σύνολο συνέργειες.

Αλλά θα είμαστε και ανυποχώρητοι σε όσα ξεπερνούν αυτά που έχουμε αναδείξει χρόνια τώρα, ως «κόκκινες γραμμές» μας, δηλαδή όσα βγαίνουν εκτός των ορίων ενός διατυπωμένου πλαισίου πολιτικών και επιλογών που ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ και το μέλλον τους στην πόλη, με δικαιοσύνη στην κατανομή ευθυνών, βαρών και κερδών από την ανάπτυξη της πόλης, ανεξάρτητα ιδεολογικών και πολιτικών προτιμήσεων.

Σου ζητάμε σε αυτές τις πρώτες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική να μας δώσεις μεγαλύτερη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο γιατί νομίζουμε ότι το αξίζουμε, το δικαιούμαστε και είναι προς όφελος της πόλης.

Στο ζητάμε να το κάνεις υπερβαίνοντας τις σειρήνες του στείρου κομματισμού στην αυτοδιοίκηση, αν πιστεύεις ότι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ είναι χρήσιμη ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ.
Γιατί εμείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΝΤΕΣ από την πόλη μας.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΥΓ: Ευχαριστούμε την τοπική εφημερίδα ΕΝ ΔΗΜΩ που φιλοξενεί το άρθρο στην τυπωμένη έκδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου