Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ




Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε, επιμένουμε
Δεν ξέρω πώς και ποιον να πρωτοευχαριστήσω απόψε ….

Όσους με τίμησαν και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, τους μουσικούς μας, εσάς που είστε εδώ ..

Δεν θέλω να κλέψω πολύ χρόνο από την σημερινή μας γιορτή.

Την προηγούμενη Δευτέρα μιλήσαμε πολύ.

Ολόκληρη την τετραετία έχουμε μιλήσει, έχουμε γράψει, πολύ ….

Η προεκλογική περίοδος για άλλους είναι μια περίοδος που αγωνιούν να κρύψουν αυτά που έκαναν ή ψήφισαν ολόκληρη την τετραετία.

Να μπερδέψουν σχετικά με τις πραγματικές τους προθέσεις και τους στόχους τους, να αρνηθούν τις επιλογές και την ψήφο τους όταν λαμβάνονται οι μεγάλες, κρίσιμες αποφάσεις για την πόλη και το μέλλον της, για να υφαρπάξουν την πολυπόθητη – για όλους μας - ψήφο σας.

Για εμάς είναι απλά μια ευκαιρία να απευθυνθούμε στους συνδημότες μας για να του ζητήσουμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις προεκλογικές ομιλίες και να αξιολογήσουν συνολικά την στάση μας – όλων - απέναντι στα προβλήματα της πόλης.

Να τους υπενθυμίσουμε την αγωνιστική, ασυμβίβαστη υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, του δημόσιου χώρου.

Υπεράσπιση του δημόσιου χώρου που για εμάς δεν είναι μια ΙΔΕΑ που έρχεται από το μέλλον.

Είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Να θυμίσουμε ότι είμαστε εκεί όποτε η πόλη μας χρειάστηκε για να την υπερασπιστούμε.

  • Στο πολύπαθο Πεύκο Πολίτη,
  • Στο Πάτημα του ΧΕΥ της υποτέλειας ,
  • Στον ΧΕΥ8 της «περήφανης» μίσθωσης,
  • Στην Ρεματιά,
  • Στο Πολύδροσο και στον Συνοικισμό των πλημμυρών,
  • Στα σχέδια για την μεταφορά του ΚΑΖΙΝΟ στο Δηλαβέρι,
  • Στα σχέδια για το κλείσιμο και την κατασυκοφάντηση της ποιότητας σπουδών των δημόσιων σχολείων.
  • Στα δημόσια ακίνητα που ξεχάστηκε να καταγραφούν στο κτηματολόγιο,
  • Στην υπεράσπιση των διατηρητέων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,
  • Στην αταλάντευτη απόφασή μας, να ρίχνουμε καθημερινά φως στα άδυτα του δήμου κόντρα στις απειλές και τις διώξεις όσων θέλουν τον δήμο μας ένα κλειστό σύστημα, γεμάτο στεγανά και προνόμια.
Με τις μικρές μας δυνάμεις, αυτές που μας έδωσαν οι συνδημότες μας με την ψήφο τους τα 2014 σταθήκαμε αταλάντευτα απέναντι στον πυρήνα των μνημονιακών ντιρεκτίβων για την αυτοδιοίκηση.

Εκείνων των «κατευθύνσεων» που εκπορεύονται από το παρατηρητήριο και στόχο έχουν να μετατρέψουν ΚΑΙ τους δήμους σε μηχανισμούς που απομυζούν κάθε ικμάδα, κάθε ελπίδα των τοπικών κοινωνιών να ανακάμψουν, να αναπτυχθούν και να κρατήσουν τα παιδιά μας στις πόλεις που γεννηθήκανε. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Την έννοια που δεν φοβόμαστε να υπερασπιστούμε όσο λίγοι και αν μείνουμε, κρυπτόμενοι, για να γίνουμε αρεστοί στους ξένους ισχυρούς που καθορίζουν όλο και πιο πολύ τις τύχες της.

Σταθήκαμε και θα μείνουμε αταλάντευτοι στην ακραία, επιβαλλόμενη υπερφορολόγηση των συνδημοτών μας από τον δήμο για να αυξάνονται τα ταμειακά διαθέσιμα που είναι παρκαρισμένα στις τράπεζες.

Σε εκείνη την πολιτική της καταλήστευσης του πολίτη που η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έκανε σημαία, σηκώνοντας 13 εκ ευρώ από την τοπική οικονομία, κόβοντας υπηρεσίες από τους χειμαζόμενους από τα μνημόνια δημότες, για να τα παρκάρει στις τράπεζες.

Λείπουν από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την προσχολική εκπαίδευση, τους ηλικιωμένους, τους άπορους και τους αδύνατους.

Αυτή την πολιτική που συνεχίστηκε, με πιο ήπιους ρυθμούς από την σημερινή διοίκηση Ρούσσου που καμαρώνει ότι ΑΥΞΗΣΕ τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στα 16 εκ.

Για εμάς αυτό δεν είναι επίτευγμα και ντρεπόμαστε που καμαρώνουν οι μνημονιακοί εφαρμοστές, τόσο από τα δεξιά μας, όσο και από τα αριστερά μας. (ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ).

Είναι στέρηση κρίσιμων αναπτυξιακών κεφαλαίων από την τοπική οικονομία που την οδηγούν στην υπανάπτυξη και περιορισμός της κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Που κλείστηκε σε ένα ακόμα μισθωμένο κτίριο εξυπηρέτησης ανομολόγητων συμφωνιών και συμφερόντων. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ, όπως το θεωρούσε και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ το 2014.

Ο πολίτης υπερφορολογείται από το κεντρικό κράτος και τον αποτελειώνει ο δήμος ΤΟΥ.

Η φιλική – όπως μας αρέσει να λέμε εμείς οι αυτοδιοικητικοί – εξουσία προς τον πολίτη.

Που η νέα τάση είναι να τον εχθρεύεται τον πολίτη και αυτή, να τον αντιμετωπίζει ως αντίπαλο, ως εχθρό που πρέπει να τιμωρηθεί για να νιώθει υπόλογος και αδύναμος απέναντι στην εξουσία. ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ!

Απέναντι στις μνημονιακές ντιρεκτίβες, απέναντι στο παρατηρητήριο, απέναντι στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, απέναντι στην αλόγιστη επιβολή προστίμων στους πολίτες και την αγορά μας, τους επαγγελματίες, απέναντι στην διάλυση, την κατασυκοφάντηση των δημόσιων υπηρεσιών που στόχο έχουν την απαξίωσή τους και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες.

ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ . Αυτό είναι άλλο.
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Σε ιδιώτες που ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ αλλά καλούνται να γίνουν επιχειρηματίες με επενδυτικό κεφάλαιο …. τα δημοτικά τέλη φωτισμού, καθαριότητας, πρασίνου.

Απέναντι στις ντεμέκ πολιτικές και συμπεριφορές των εκπροσώπων των συστημικών δημοτικών παρατάξεων της ΝΔ – όλων των αποχρώσεων, του ΚινΑλ – όλων των αποχρώσεων, του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουμε αθεράπευτα αυθεντικοί και κυρίως ΣΥΝΕΠΕΙΣ σε όσα από το 2002 έχουμε καταθέσει δημόσια και από το 2010 μας κατέβασαν στο πεζοδρόμιο.

Δεν θα πολυλογήσω, όπως σας υποσχέθηκα.

Δεν έχω να σας πω άλλωστε τίποτα καινούργιο. Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει όλα και κανένας καλόπιστος δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το τι θα κάνουμε εμείς στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που σας ζητάμε να μας στείλετε ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, κλείνοντας τα αυτιά σας, αυτή την τελευταία βδομάδα στα καθεστωτικά παπαγαλάκια που κάνουν βόλτες στην πλατεία και σας βομβαρδίζουν με «μυστικές πληροφορίες» και τάσεις που τάχα κάποια κέντρα, κάποια υπόγεια, κάποιες δυνάμεις του παρασκηνίου γνωρίζουν.

Δεν είναι παρά ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Εμείς ξέρουμε από τις επαφές μας με τους συνδημότες μας πόσοι έχουν πάρει ήδη το ψηφοδέλτιό μας στα χέρια τους και περιμένουν να το ρίξουν στην κάλπη, επιθυμώντας, πολλοί εξ αυτών – και δικαίως οι άνθρωποι – να μην εκτεθούν δημόσια, στην καθεστωτική μανία που έχουν δει να μας χτυπάει αλύπητα όλα αυτά τα χρόνια για να μας κάμψουν.

Ξέρουμε πόσες νέες οικογένειες και φίλοι θα μας δώσουν την δύναμη στο νέο δημοτικό συμβούλιο, να συνεχίσουμε να ενοχλούμε αλλά και να παίρνουμε την πόλη, τον δήμο στην πλάτη μας, όπου αυτό χρειάζεται, όπως έγινε και πριν δύο χρόνια, όταν ο δήμος βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο να μην έχει προϋπολογισμό.

Θέλω να σας ζητήσω συγνώμη που σήμερα σε καλέσαμε σε αυτή την λιτή γιορτούλα,

Χωρίς ακριβούς φωτισμούς, πανάκριβους μπουφέδες, ξυλοπόδαρους, κλόουν, υποψήφιους που θα καταπιούν σπαθιά για να τους ψηφίσεις και ….. φούσκες.

Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις φούσκες, τα μπαλόνια, τις αερολογίες.

Η προεκλογική μας εκστρατεία έγινε ΡΕΦΕΝΕ από ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, μη προνομιούχους δημότες που κοπιάζουν να επιβιώσουν στην πόλη που γεννήθηκαν.

Δεν μας περισσεύουν για χλιδές που αποδεικνύουν ότι ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ δεν έχουν να συνεισφέρουν οι …. «νέοι» που αναπαράγουν τις συμπεριφορές που διέλυσαν την οικονομία της πατρίδας μας.

Και η συναυλία που θα ακολουθήσει είναι προσφορά των καλλιτεχνών στην παράταξή μας, δεν ζήτησαν ούτε ένα ευρώ.

Το να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την στήριξή τους είναι νομίζω περιττό.

Είμαστε λίγες μέρες πριν την ετυμηγορία των δημοτών του Χαλανδρίου για τη νέα δημοτική αρχή.

Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία μας συγκροτήσαμε και εφέτος ένα ψηφοδέλτιο που υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι η δημοτική κίνηση Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία ακουμπάει στον πυρήνα της τοπικής κοινωνίας.

Φέτος έχουμε την στήριξη και των συναγωνιστών μας, από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ. Δεν είμαστε όσο μόνοι μας είμασταν το 2014.

Σε αντίθεση με τα αντίπαλα ψηφοδέλτια σε εμάς δεν θα βρείτε άγνωστα στους Χαλανδραίους ονόματα, μεταδημοτευμένων επίδοξων σωτήρων – εξουσιαστών.

Έχουμε γεννηθεί, μεγαλώσει και ζούμε ή εργαζόμαστε εδώ στην πόλη μας.

Οδηγάμε στους δρόμους με τις λακκούβες, περπατάμε στα ασυντήρητα πεζοδρόμια, πλημμυρίζουν τα μαγαζιά μας μαζί με τα δικά σας, τα παιδιά μας φοίτησαν στα δημόσια σχολεία.

Η απόπειρα των συστημικών δημοτικών παρατάξεων, των κομματικών παρατάξεων να εξαφανίσουν από την τοπική πολιτική σκηνή την τελευταία, αυτόνομη γνήσια έκφραση των Χαλανδραίων για την πόλη τους αποτυγχάνει παταγωδώς.

Και όχι μόνο αποτυγχάνει αλλά λειτούργησε συσπειρωτικά και δημιούργησε αντανακλαστικά σε φίλους, συμμαθητές, συνδημότες από όλο το πολιτικό φάσμα που λένε «ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ».

Φτάνοντας στον τερματισμό η απόπειρα των κομματικών θα είναι να σε πείσουν ότι θα κινδυνεύσει το κόμμα σου αν δεν τηρήσεις την κομματική ντιρεκτίβα και ψηφίσεις με την καρδιά και το ένστικτό σου ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥ.

Σου λένε ότι η πολυφωνία στο δημοτικό συμβούλιο θα θέσει σε κίνδυνο τον δήμο διότι δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις.

Σου λένε ότι όλοι οι άλλοι – εκτός των κατά δήλωση των κομμάτων τους - ισχυρών, είναι εξ ορισμού ιδιοτελείς.

«ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ» είπε ο φίλος μου, και σύντροφός μου Γιώργος Θωμάς , «όλοι εκτός από τρεις που πάνε για δήμαρχοι». (προσθέτει και τον εαυτό του στους δύο - υποτιθέμενους - μονομάχους για να γίνουν τρεις).

Είναι η απόδειξη ότι με όσα χρειάζεται η απλή αναλογική έχουν μεγάλη απόσταση οι παλαιοί πολιτικοί και οι επίδοξοι σωτήρες των ιθαγενών.

Τρία κόμματα έχουν στήσει όχι ένα αλλά από τουλάχιστον δύο κομματικά ψηφοδέλτια για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούν να επιβάλλουν τις επιλογές τους στην τοπική κοινωνία και δεν θα συνδιαμορφώσουν πολιτικές με άλλους.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚινΑλ δεν αρκέστηκαν σε έναν υποψήφιο. Και οι τρεις έστησαν και χρηματοδότησαν άλλον ένα συνδυασμό – εκτός του επίσημου, που τον εμφανίζουν ως ανεξάρτητο.

Και επειδή δεν είχαν την στελεχιακή υποδομή να υποστηρίξουν τις μεθοδεύσεις τους με το τοπικό στελεχιακό δυναμικό γέμισαν το Χαλάνδρι αγνώστους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ανθρώπους που η σχέση τους με την πόλη είναι τουλάχιστον αδιευκρίνιστη, δεν ακουμπάει στην δράση τους για αυτήν, τα προηγούμενα χρόνια.

Το χειρότερο είναι ότι έχουν το θράσος να λένε ότι ο δήμος κινδυνεύει από την αδυναμία λήψης αποφάσεων και γι΄ αυτό πρέπει να εκλέξεις τα ενεργούμενα που θα ψηφίζουν ό,τι τους υποδεικνύουν.

ΠΟΙΟΙ? Τα καθοδηγητικά στελέχη τους; Τα μέλη – ας πούμε του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΚινΑλ;

«Θα γίνονται διαπραγματεύσεις» σου λέει.
Και αυτό είναι κακό.

Ενώ τώρα, με ένα δημοτικό συμβούλιο προερχόμενο από το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, δεν γίνονται διαπραγματεύσεις, σου λέει.

Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Οι σκοπιμότητες έχουν γίνει το μείζον και η πολιτική, η υπηρεσία του δημου και του δημότη, αλλά ακόμα και των αρχών των κομμάτων και των παρατάξεων το έλασσον.

Ο Μαυρογιαλούρος είχε και φιλότιμο. Κάποιοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Θέλουν να μην γίνονται ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

Προτιμούν τις από κάτω.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΓΝΩΜΟΝΑ, ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Δώστε την μάχη να πείσετε έστω και έναν φίλο αυτές τις μέρες ότι πρέπει να δώσει εντολή για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Κάντε το ακούγοντας την καρδιά σας, την συνείδησή σας.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ τους εαυτούς σας και την κρίση σας.

Ξέρετε εσείς ότι εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΜΑΣ ΞΕΡΕΤΕ!

Είτε είμαστε από την πλευρά των μικρών από την κάλπη, είτε είμαστε – όπως φιλοδοξούμε και διεκδικούμε – από την πλευρά ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ η πυξίδα μας θα είναι η ίδια.

Το νέο γήπεδο είναι αυτό της ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ σχέσης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, της θέσης, της αντίθεσης και της αντιπαράθεσης και τέλος της σύνθεσης και της συνεργασίας.

Το ξέρουμε καλύτερα από τους 11 συνδυασμούς που διαγωνίζονται και διακηρύσσουν ότι συνεργασία και σύνθεση σημαίνει να μπαίνουν οι αντιθέσεις κάτω από το χαλί και να διασφαλίζεται η ΟΜΕΡΤΑ μεταξύ των εντός των τειχών.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ.

Το μήνυμά μας πριν πάρουν το μικρόφωνο οι καλλιτέχνες μας είναι απλό:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ περισσότερο από εμάς, περισσότερο από τα παιδιά του.

ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου