Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

του Α.Ν.
Το θέμα των επιδομάτων ένδειας και της διαδικασίας έγκρισής τους, παραμένουν στο επίκεντρο των συζητήσεων στον δήμο αυτές τις μέρες, αποδεικνύοντας ότι όσο ένα θέμα είναι στο σκοτάδι, δεν έχει στραφεί σε αυτό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ κανέναν και η "ισορροπία" που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό δεν διαταράσσεται για να διορθωθούν όσα περί αυτού πρέπει να διορθωθούν.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ.

Το θέμα που έφεραν Ανδρεόπουλος και Καζάνη στο δημοτικό συμβούλιο - που βέβαια δε είχαν το πολιτικό θάρρος και την ευθύτητα να πουν εξ αρχής, ότι είναι ένα θέμα που στην επιτροπή κοινωνικής πολιτικής έχει αναδείξει και παλέψει ο Νταβίας με τον δικό του κάθετο, εμμονικό αλλά πάντα τεκμηριωμένο τρόπο - έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Με την αρθρογραφία μου δεν κάνω κουτσομπολιό, παρά τις απόπειρες κάτι αυτόκλητων καθεστωτικών φρουρών να την ακυρώσουν.

Όσο λοιπόν οι συζητήσεις έχουν ως αντικείμενο ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ του καλύτερου τρόπου αντιμετώπισης ενός τόσο κρίσιμου και ευαίσθητου θέματος όπως αυτό της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του δήμου και της απεξάρτησης της από τον ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ, τα ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ και την εκμετάλλευση των ωφελουμένων από πολιτικούς (και όχι μόνο) προστάτες ως ασπίδα και άλλοθι, θα προσπαθούμε να συμβάλλουμε δημιουργικά.

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ του θέματος, ότι δηλαδή Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για να υπάρχει ΔΙΚΑΙΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΙΣΟΝΟΜΗ και  χωρίς πολιτική διαπραγμάτευση. αντιμετώπιση των πιο αδύναμων των συμπολιτών μας δεν είναι μόνο δική μας ευαισθησία, και ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ θέλουν να αναζητηθεί η καλύτερη λύση, εμείς μένουμε θετικοί και ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ.

Ας κάνουμε λοιπόν επιτέλους ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟ με ανοικτά αυτιά.
Εμείς, αποκλεισμένοι από τα κέντρα ΄θεσμικού διαλόγου συνήθως,  την άποψή μας δεν έχουμε άλλο μέσο να την καταθέσουμε, παρά μόνο την αρθρογραφία μου.

Ποιο είναι το κεντρικό αφήγημα - μέχρι σήμερα - όσων έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται το ζήτημα της επιλογής των δικαιούχων για να μην υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που θα απέτρεπε παρεκτροπές από λάθη, παραλείψεις, σκοπιμότητα;;;;

ΤΑ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" για την πρόσβαση των ΑΙΡΕΤΩΝ στους φακέλους.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: των δημοτικών συμβούλων και των μελών της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικού παντοπωλείου, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Δημοτικούς Συμβουλίου να λειτουργούν για λογαριασμό του) και η μη αναγραφή των ονομάτων των ωφελουμένων ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ που ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ (και αναλαμβάνουν την αστική και ποινική ευθύνη επί αυτής οι δημοτικοί σύμβουλοι) στο δημοτικό συμβούλιο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ..... ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Και - λένε - όσοι υπερασπίζονται την άλλη από εμάς άποψη ότι τα πράγματα γίνανε χειρότερα μετά τη νέα ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα περί προσωπικών δεδομένων και δεν μπορούν να "ανοίξουν" το θέμα της διαφάνειας περί των ωφελουμένων:

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά λοιπόν:

1. Όλα τα δεδομένα των ωφελουμένων - οικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, περιουσιακά οικογενειακά ακόμα και ιατρικά -  κατατίθενται στον δήμο με την αίτηση ένταξης στα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης από τους συνδημότες μας.
Da? 
Da! που λέει και η κόρη μου.
Είναι λοιπόν στην διάθεση των στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου.

ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ είναι διοικητικοί.

2.ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ που - υποτίθεται - ότι χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ. (*)

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Τους φακέλους αυτούς λοιπόν τους παίρνουν οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ για να γνωμοδοτήσουν ότι υπάρχει (ή όχι) πραγματική ανάγκη να μπουν σε πρόγραμμα κοινωνικής βοήθειας.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;;;;

ΔΥΟ!

Μία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ από τον δήμο και ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ από ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Κάνουν την δουλειά τους, πάνε - δειγματοληπτικά - στα σπίτια των αιτούντων κλπ και μετά ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ προς την διευθύντρια της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Τι ειδικότητα έχει εκείνη;
ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
(Αλλά καμιά φορά έχει πάρει τίποτα ΜΟΡΙΑ από καμιά ΕΔΕ συγκάλυψης για να γίνει διευθύντρια).

Μαζί με δύο στελέχη λοιπόν της διοίκησης - ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ και ΜΙΑ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟ σε ενεστώτα χρόνο (παλαιότερα έναν πρώην υπάλληλο του ΟΤΕ, και πάντα υπό την προστασία μιας άλλης δημοσιογράφου) ολοκληρώνουν την εισήγηση για την λήψη της τελικής απόφασης.

Φτιάχνουν μια εισήγηση ΜΕ ΑΡΧΙΚΑ.

Στον Α.Ν. προτείνουμε επίδομα 1000 ευρώ.
Στην Β.Χ. προτείνουμε επίδομα 400 ευρώ.
Στην Δ.Μ. προτείνουμε επίδομα 6000 ευρώ κλπ.

Παρακαλούμε ψηφίστε στο δημοτικό συμβούλιο να δοθούν τα επιδόματα.

ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ - που λένε και οι ΖΑΙΟΙ - μπαίνει ζήτημα λοιπόν, για το αν ΑΥΤΑ τα στοιχεία - ΠΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ των ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ του δήμου, της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και των ΔΥΟ εντεταλμένων συμβούλων της διοίκησης του δήμου -  μπορούν ή όχι να τα δουν ..... ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ που θα τα εγκρίνουν και θα αναλάβουν την αστική και ποινική ευθύνη για τα λεφτά που μοιράζονται.

ΟΣΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ λοιπόν και να είσαι με ΟΛΟΥΣ που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία και όσο σίγουρος ότι υπερασπίζονται ΜΟΝΟ το δημόσιο συμφέρον, την ισονομία, την ισοπολιτεία, είναι ευαίσθητοι και αδέκαστοι - σαν την Κούκα όταν έκανε την ΕΔΕ ένα πράγμα - όταν είναι να ψηφίσεις για να μοιράσεις ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ε πάει στο διάλο, λες - όσο προλαβαίνω δηλαδή, γιατί ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ (κανονικός) -  ας ρίξω μια ματιά..

ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ - Η ΚΟΥΚΑ - ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, κάτω τα χέρια.

ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ.
  
ΟΠΑ! ΜΠΑΣΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ!

Και τρέχουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι μετά να υποστηρίξουν την Κούκα και να σε βγάλουν τρελό και κακοπροαίρετο, που δεν εμπιστεύεσαι τυφλά ..... ΤΗΝ ΚΟΥΚΑ και είσαι "εναντίον των υπαλλήλων".

Και πετάγεται στο δημοτικό συμβούλιο και η υπεύθυνη και σου ΛΕΕΙ " .... ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΚΑΡΑΤΖΑ"

Η ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑΣ!!!!

Σόρυ, ας το πάρουμε αλλιώς τώρα, γιατί αυτό που λέτε ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.

- Ο ΕΓΚΡΙΝΩΝ ΕΛΕΓΧΕΙ!!! ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

- Να πάει στην υπηρεσία, στην κοινωνική λειτουργό, είναι η νέα απάντηση.
  
- ΟΠΑ, ΜΠΑΣΤΑ! Ξέρετε ότι οι υπηρεσιακοί - ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ - ζητάνε από τον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΙΡΕΤΟ να τους κλείσει ραντεβού για να τον ενημερώνουν;;;;

ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΝΑΝ - ΕΝΑΝ σαράντα ένα δημοτικούς συμβούλους;;;


Δεν γίνονται αυτά αδέλφια. Να καθόμαστε να παρακαλάμε έναν, έναν υπάλληλο και να κάνουμε ΕΜΕΙΣ το πρόγραμμά μας συμβατό με το δικό τους. Και μετά να λέει "δεν προκάνουμε να κάνουμε το κοινωνικό μας έργο, μας απασχολεί ο - κάθε - Νταβίας που είναι δύσπιστος και κακοπροαίρετος.¨"

Ο ΝΟΜΟΣ τα έχει λύσει αυτά: ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την συνεδρίαση στην διάθεση των δημοτικών συμβούλων όπου μαζί με την εισήγηση θα υπάρχει και ΠΡΑΚΤΙΚΟ της ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου που έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ αυτό.
Θα έχει γίνει ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ.

Διότι κάθε συνεδρίαση έχει 60 θέματα. Δεν μπορεί να τα προκάνει όλα ο δημοτικός σύμβουλος ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΣ και ΣΟΒΑΡΟΣ.
Και βέβαια να είναι δεδομένη η απρόσκοπτη πρόσβαση στα στοιχεία των φακέλων των εγκρινόμενων στο γραφείο ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. Την υπηρεσία που έχει ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

- Μα πήγε ο δημοτικός σύμβουλος και έβγαλε φωτογραφία, την άλλη φορά, υπάρχουν ανεύθυνοι. (Αμέσως η δικαιολογία. Πόνεσε δόντι, κόψαμε κεφάλι).

- Δηλαδή μόλις εμφανιστεί κάποιος ΕΠΙΟΡΚΟΣ, αντί να τον βγάλουμε αυτόν στην άκρη, γίνεται το άλλοθί μας για να μην κάνουμε αυτό που πρέπει;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;

Γιατί δεν μπορούμε να ΟΡΙΣΟΥΜΕ ότι το πρόβλημα είναι Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ και όχι .... τα προσωπικά δεδομένα;;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:
 

Για το θέμα των προσωπικών δεδομένων και όλο αυτό το πανηγύρι το θέμα είναι απλό.

Το έχει λύσει ο ..... ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και κάθε εταιρεία που ζητάει Ε1 (φορολογικά στοιχεία) για να εγκρίνει δόσεις για να αγοράσεις πλυντήριο.


Την αίτηση του ωφελούμενου την συνοδεύει ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ότι αποδέχεται να έχουν πρόσβαση ΟΙ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΑΙΡΕΤΟΙ στα δεδομένα του φακέλου του.
Αν δεν θέλει δεν μπαίνει στο πρόγραμμα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, αν θέλει η πλειοψηφία να το κάνει αλλιώς:  ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου για καθέναν ωφελούμενο χωριστά και αναλαμβάνουν εκείνοι ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ (ποινική και αστική) των εισηγήσεών τους, που πλέον είναι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, κατ΄εντολή της διοίκησης.
Να ξέρει δηλαδή - άμα γίνει η στραβή -  και ο εισαγγελέας ποιον να καλέσει και να μην υπάρχει εκείνο το υποτιμητικό "ψήφισα χωρίς να ήξερα, είμαι ηλίθιος κε εισαγγελέα μου, μην με καταδικάσετε".

Και τα μέλη της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής που δεν είναι αιρετοί - άρα δεν έχουν ορκιστεί για τη σύννομη τέλεση των καθηκόντων τους - κάνουν και αυτοί ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ προς τον δήμο,  τήρησης της μυστικότητας στα προσωπικά δεδομένα που έχουν πρόσβαση και ο αιτών τους έχει εμπιστευτεί. Και αν την παραβιάσουν έχουν συνέπειες. ΕΚΕΙΝΟΙ, όχι οι ΑΛΛΟΙ που είναι συνεπείς.

ΚΟΜΜΈΝΑ ΤΑ ΑΛΛΟΘΙ και ΤΑ "ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ, τα έχουμε δει η υηρεσία, γιατί δεν της έχεις εμπιστοσύνη".
Τα επιχειρήματα των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ λοιπόν.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΑΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.

ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ, εκείνου που πρέπει να προστατεύεται.

ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ.

Ανυπέβλητα γραφειοκρατικά εμπόδια δεν υπάρχουν αν υπάρχει πολιτική βούληση. Απλά είναι τα πράγματα, αν θέλουμε να είναι απλά.
Και γίνονται "αξεπέραστος τοίχος" αν θέλομε ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ εν αμαρτία.


(*)ΤΡΙΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ. Το μόνο που χρηματοδοτεί είναι ότι χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για να παίρνει επιδότηση για να πληρώνει τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ υπαλλήλους που έχει στον δήμο ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ των δημοτών μας, αλλά αυτό είναι ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, μην ξεφύγουμε προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου