Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την απαλλοτρίωση του Δουζένη.

Εικοσιεφτά ολόκληρα χρόνια μετά από την πρώτη πολεοδομική δέσμευση για την δημιουργία πολιτιστικού κέντρου (1992) και 20 χρόνια από την κήρυξη του ως διατηρητέου (1999), παραδίδεται στην πόλη ένα χαρακτηριστικό βιομηχανικό κτίριο της δεκαετίας του 50 ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση που είχε δώσει η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, η παράταξη της σημερινής διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου στους κατοίκους της πόλης.

Η τυπική ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του χώρου θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του ποσού των 1.363.279,17 € ευρώ ποσού που είναι δεσμευμένο από το Πράσινο Ταμείο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Αφού ολοκληρωθεί η απόδοση του ακινήτου των 3 στρεμμάτων στην πόλη ως κοινόχρηστου χώρου και γίνει η ανακατασκευή του διατηρητέου βιομηχανικού κτίσματος με σκοπό την πολιτιστική χρήση, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του δημόσιου χώρου (δεντροφυτεύσεις, αναπλάσεις πεζοδρομίων, κτλ), αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα εστία πολιτιστικών δρώμενων.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ολοκληρώνονται οι διαδικασίες κύρηξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Η πρώτη είχε γίνει επί δημαρχίας Γρ. Ζαφειρόπουλου αλλά επί δημαρχίας του καταστροφέα του Χαλανδρίου Γ, Κουράση πέρασε το 18μηνο και παρά του ότι υπήρχε εγκεκριμένο δάνειο στο ΠκΔ για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης ο Κουράσης "ολιγώρησε" και άφησε να χαθεί η απαλλοτρίωση.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε πείσει και τον άπειρο Ρούσσο ότι δνε μπορεί να κυρηχθεί νέα απαλλοτρίωση και έβγαινε και τα έλεγε αυτά στο δημοτικό συμβούλιο στον Νταβία που επέμενε για την επανακύρηξη της απαλλοτρίωσης, όπως και έγινε.
 Ας ελπίσουμε ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ θα αναταποκριθεί στις δεσμεύσεις του και δεν θα έχουμε νέο πισωγύρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου