Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με την εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Παλαιά Βουλή.

Με την Νέα Αρχή για την Αττική - την παράταξη τυ νέου περιφερειάρχη Γ. Πατούλη - συνέπραξαν δύο περιφερειακές παρατάξεις η «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με επικεφαλής τον Ν. Παπαδάκη καιη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», με επικεφαλής τον Α. Κούρτη.

Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη κατά πλειοψηφία ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Χ. Θεοδωρόπουλος. Στην θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της κας Δούρου «Δύναμη Ζωής», Θ. Σχινάς και στη θέση του Γραμματέα ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του κ. Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Σ. Αδαμόπουλος, γνωστό στέλεχος του ΚινΑλ Χαλανδρίου.

Την υποψηφιότητα όλων των μελών του νέου Προεδρείου, υπερψήφισαν και οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα η «Νέα Αρχή για την Αττική», η «Δύναμη Ζωής» και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη, «Ελληνική Αυγή» με επικεφαλής τον Η. Παναγιώταρο, η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής » με επικεφαλής τον Γ. Δημητρίου, η «Ανυπόταχτη Αττική» με επικεφαλής την Μ. Τσίχλη.

Η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Κ. Τουλγαρίδη, απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η παράταξη «Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος» ψήφισε κατά της υποψηφιότητα του κ. Θ. Σχινά ως αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και όλους όσοι τον ψήφισαν και ευχήθηκε ευδόκιμη θητεία, επισημαίνοντας στόχος είναι να επικρατήσουν οι αρχές της πολυφωνίας και των ίσων αποστάσεων.


Ανάδειξη μελών Οικονομικής Επιτροπής

Στην Οικονομική Επιτροπή του νέου περιφερειακού συμβουλίου Αττικής η οποία απαρτίζεται από 13 μέλη με ex officio Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αναδείχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη οι εξής:

Νέα Αρχή για την Αττική

Τακτικά μέλη

Παπαγεωργίου Νικόλαος
Γεωργόπουλος Γεώργιος
Αδαμοπούλου Γεωργία (Τζίνα)
Αλεξανδράτος Χαράλαμπος
Κουρή Μαρία

Αναπληρωματικά Μέλη

Αγγελόπουλος Γεώργιος
Βλάχου Γεωργία
Μελλάς Σταύρος
Βάρσου Μαργαρίτα
Καλογήρου Φανή – Χριστίνα (Φαίη –Χριστίνα)

Δύναμη Ζωής

Τακτικά Μέλη

Καραμάνος Χρήστος
Μπαλάφας Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη

Λογοθέτη Αικατερίνη
Αγγέλλης Σπυρίδων

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής

Τακτικά Μέλη

Κατσικάρης Δημήτρης
Μεθυμάκη Άννα

Αναπληρωματικά Μέλη

Κατριβάνος Γεώργιος
Ανδρουλακάκης Νικόλαος
Αδαμοπούλου – Κουτσογιάννη Αικατερίνη

Λαϊκή Συσπείρωση

Τακτικό Μέλος

Τημπλαλέξης Γρηγόριος
Αναπληρωματικό Μέλος
Χρονοπούλου Νίκη

Οι παρατάξεις «Ανυπόταχτη Αττική» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ», απείχαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου