Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: Για την εκλογή μου ως εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου στην Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Α,.Π


 Η διατυπωμένη από το 2017 - όταν ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου και νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης απέσυρε τον δήμο Αμαρουσίου από τον Σύνδεσμο -  άποψή  μας, ότι ο Σύνδεσμος αυτός είναι ένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ Σύνδεσμος, δεν προσφέρει τίποτα στον πολίτη, αντίθετα είναι ένας μηχανισμός που προσφέρει υπηρεσίες μόνο στα αμειβόμενα μέλη του ΔΣ , τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλό του και στις γραμματίνες τους, παραμένει εν ισχύ. Προφανώς ο Σύνδεσμος Βολέματος Ανέργων Πρώην - όπως τον έχω βαφτίσει αφού δύο πρώην δήμαρχοι της ΝΔ - ο Κουράσης και ο Καμάρας έχουν βρει σε αυτόν .... τον μήνα που τρέφει τους έντεκα - δεν έγινε χρήσιμος επειδή εκλέχτηκα εγώ εκπρόσωπος του δήμου σε αυτόν.

Ο σύνδεσμος  όταν τον ιδρύσαμε - ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΡΥΣΑΜΕ το 1998, μαζί με τον Μαρούσι,  μάλιστα ήμουν ο αντιδήμαρχος που χειρίστηκε από την πλευρά του Χαλανδρίου  το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LOCAL AGENDA 21, στην πρώτη του φάση ,  οργανώσαμε τις πρώτες δράσεις του και συνδιοργανώσαμε το ευρωπαϊκό συνέδριο της LA21 που ήταν η ΒΑΣΗ πάνω στην οποία στήθηκε ο Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ,  δεν ήταν άχρηστος.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΔΕΝ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ είκοσι χρόνια μετά, ενώ υπάρχει ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,
Είχε ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο τότε.

Ρόλο που σήμερα είναι δουλειά του ΑΙΡΕΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Διαδημοτικό αναπτυξιακό ρόλο που δεν είναι δυνατόν να υλοποιήσει  η περιφέρεια σε συντονισμό με έναν μηχανισμό διαμεσολάβησης - χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης - αλλά πρέπει να τον σχεδιάσει σε συνεργασία και συντονισμό με τις διοικήσεις των δήμων και τα δημοτικά συμβούλια.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Χαλανδρίου στον ΣΒΑΠ, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ρόλο της ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δήμων - Περιφέρειας, δια των διοικήσεών τους, βεβαίως.

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΥΤΗ και ΔΙΩΚΤΗ ΜΟΥ.

Αλλά δεν είναι ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ που θεωρώ τον ΣΒΑΠ άχρηστο.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ - αν θέλετε - ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ  και αυτή μου η άποψη είναι η αιτία για τις διώξεις που έχω υποστεί.

Αλλά για την άποψή μου για τον ΣΒΑΠ οι λόγοι είναι άλλοι.

Έχω αποδείξει - αρκετές φορές στην πορεία μου στην αυτοδιοίκηση - ότι ΠΑΝΤΑ (όταν δεν κάνω πλάκα) βάζω την πολιτική και την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος πάνω από τα προσωπικά μου αισθήματα και πάθη.

Ο ΣΒΑΠ - όπως τον κατάντησε ο Κουράσης με τον Καμάρα ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΩΗΝ.

Αυτό άλλωστε σηματοδότησε και η αποχώρηση του Αμαρουσίου και άλλων δήμων που ακολούθησαν από αυτόν το 2017.

Αυτό έκανε τον ΣΒΑΠ από "σύνδεσμο 21 δήμων, σύνδεσμο 14 δήμων.

Και πραγματικά με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσω -  στην Γενική Συνέλευσή του που πλέον είμαι μέλος - την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γ. Πατούλη για τον ρόλο του συνδέσμου - αν κάνει τέτοια ο κος Πατούλης και δεν γράψει τον σύνδεσμο στα παλιά υποδήματα του.

Όμως δεν μπορώ να αποφύγω να επανέλθω εις τον έτερο εκπρόσωπο των δημοτών του Χαλανδρίου στον σύνδεσμο:

Ο αμοραλιστής, ιδιοτελής πολιτικά ανέντιμος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου λοιπόν: κατάργησε τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας για να κάνει οικονομία, κατάργησε το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο ως αυτόνομο πολιτιστικό οργανισμό "για να κάνει οικονομία από τις αμοιβές των αιρετών", κατάργησε τον ΟΝΑ,   κατάργησε την ΔΕΠΑΧ με εργαστήρια που κάλυπταν τις ανάγκες εκατοντάδων συνδημοτών μας για δημιουργική ψυχαγωγία και καλλιτεχνική έκφραση  αλλά ακόμα κόβεται για τον ΣΒΑΠ και την θέση του προέδρου.
ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΤΑΝ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

Θεωρεί - μάλλον - χρησιμότερο για τον πολίτη τον ΣΒΑΠ , για τον οποίο το μόνο που έχει να απολογήσει ως "ανταποδοτικό" έργο για τους δημότες των πόλεων που είναι μέλη του, είναι μια μελέτη για την ίδρυση ενός διαδημοτικού κυνοκομείου ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, από το οποίο .... έκανε περικοπές στις αντιμισθίες.

Πέντε χρόνια υπόσχεται ένα διαδημοτικό κυνοκομείο και κάνει μικροπολιτική με τις φιλοζωικές οργανώσεις,

ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ώστε να μην μιλάμε για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ αλλά για την ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ενός διαδημοτικού κυνοκομείου.

 Γιατί - βέβαια - καμία δυνατότητα δεν έχει ο ΣΒΑΠ να λειτουργήσει  μια τέτοια απαιτητική σε χρηματοδότηση, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό δομή, ακόμα και αν ο Κουράσης κατάφερνε να κάνει αυτό που ξέρει καλά και τον ενδιαφέρει: ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ της ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ κατασκευής του, ακολουθώντας πιθανά και καμία .... πρωτοποριακή διαδικασία διαπραγμάτευσης και διασφάλισης των συμφερόντων του δημοσίου, έξω από τις νόμιμες διαδικασίες, όπως εκείνος και ο Κατσοπρίνης ξέρουν και προτιμάνε.

Με αυτές τις σκέψεις περιμένω με ενδιαφέρον την Γενική Συνέλευσή του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου