Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΒΑΠ

Μια πρόσκληση - σκέτη, νέτη, χωρίς κανένα συνοδευτικό, ενημερωτικό με θέματα την διανομή καρεκλών και μόνο, ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ΣΒΑΠ ως μέλος του ΔΣ.

Μια πρόσκληση που είχε και μία ακραία θεσμική απρέπεια " αριστείας" - με το καλημέρα - αφού στον πίνακα αποδεκτών ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ οι δύο εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου τέθηκαν υπό του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έγινε σε κανέναν άλλο δήμο, όπως μπορείτε να δείτε.

Θα μου πεις .... "σιγά τα αυγά μην σπάσουνε, τώρα ρε Νταβία. Είσαι προκατειλημμένος και σου φταίνε όλα".

ΟΚ! Έχει αποδειχτεί όμως ότι η σημειολογία δεν είναι καθόλου ασήμαντη.

Και μια θεσμική πρόκληση, όταν επιλέγεται, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ξέρουν ότι δεν θα είμαι "καλό παιδί" και από την αρχή προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση, ώστε να τους μείνει το μοναδικό επιχείρημα με το οποίο με αντιμετωπίζουν διαχρονικά οι ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ: "Είναι τρελός, μην δίνετε σημασία".

ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Κάντε δίκη προθέσεων και .... καθαρίσανε.

Δεν μασάω από τέτοια. Τα συζητάω με τον ψυχίατρο και προχωράω για κακή τους τύχη.

Ο ρόλος μου στον ΣΒΑΠ, όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι και ΓΙ΄Α ΥΤΟΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑ από την διοίκηση του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ξεκινάει.

Και ξεκινάει με το ξεκαθάρισμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΕΦΤΕΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ..... ΞΥΔΙ!

Μηνύσεις δεχόμαστε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή!

Αλλά οι "κερατάδες", οι δημότες των δήμων που πληρώνουν θα μπορούν να ενημερώνονται, τουλάχιστον μέσω της ΠΛΑΤΕΙΑΣ - αν οι συνάδελφοι εκπρόσωποι άλλων δήμων και εκδότες ή διευθυντές άλλων μέσων θέλουν να σιωπούν - με το αζημίωτο βεβαίως - βεβαίως.

Οι πρώτες ενέργειες μου λοιπόν για τον σύνδεσμο είναι οι ακόλουθες:

1. Ζήτησα από τις υπηρεσίες του δήμου μας - του μεγαλύτερου σε πληθυσμό δήμου του Συνδέσμου και - μάλλον (το ψάχνω αυτό ακόμα) - μεγαλύτερου χρηματοδότη του- να μου δώσουν ό,τι υλικό υπάρχει από τον Σύνδεσμο ΕΠΙΣΗΜΑ στον δήμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

2. Μπήκα στο site του Συνδέσμου να ενημερωθώ. http://www.sva.gr
Ακατάσχετο μπλα, μπλα και επί της ουσίας, για την παραγωγή έργου;


Πολύ κοκο αλλά και από αυγό ..... ΤΙΠΟΤΑ
ΔΥΟ ΜΟΝΟ διακηρύξεις, ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ όλα αυτά τα χρόνια!

ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, προφανώς θα βγήκε άγονος ο διαγωνισμός την πρώτη φορά και επαναλήφθηκε.

Και αυτό ΜΟΛΙΣ πέρυσι. Μέχρι τότε ΤΙΠΟΤΑ!


Και εκδηλώσεις που θα είχαν ενδιαφέρον αν ο ΣΒΑΠ ήταν ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ και όχι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ φορέας.
Ακόμα και για την .... ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

Έχει πληρώσει ο σύνδεσμος πέντε - έξι εκδηλώσεις - ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ που γίνονται ΠΕΝΗΝΤΑ κάθε χρόνο στο Χαλάνδρι - σε πέντε, έξι δήμους μέλη του για να παριστάνει ότι κάτι κάνει για τους δημότες.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ..... "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ" ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, σύμφωνα με το site του, ΟΧΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ!

3. Ζήτησα τηλεφωνικά από την γραμματεία του Συνδέσμου καταστατικό και τελευταίο προϋπολογισμό και ισολογισμό.


Με παρέπεμψαν στην Διαύγεια και μου είπαν ότι "θα μας ενημερώσει αύριο ο Πρόεδρος".

Η Κουρασική μέθοδος λειτουργίας: όλα στο προφορικό και στην "ενημέρωση" αντί της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Τα συλλογικά όργανα υπάρχουν για να .... ενημερώνονται και να νομιμοποιούν αυτά που θέλει ο .... εκλεκτός.
Μου είναι απολύτως γνωστή μέθοδος λειτουργίας, καμία εντύπωση δεν μου έκανε η οδηγία που είχε η υπάλληλος, η οποία δεν έχει ευθύνη βέβαια (για να προλάβω τους σπεκουλαδόρους).

Αναζήτησα λοιπόν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αυτά που θα έπρεπε - ως μέλος του ΔΣ του συνδέσμου - να λάβω σε ένα φάκελο για να πάω στην πρώτη συνεδρίαση ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ και έτοιμος για να γίνει ένας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ επί της δράσης του συνδέσμου, αντί να κάτσουμε ως μαθητούδια να μας .... ενημερώσει ο Κουράσης χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως τρόπο να αντιτάξουμε κανένα επιχείρημα σε όσα μας πει.

1. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
Το οποίο δεν είναι το αρχικό - ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, το 1998, δεν υπήρχε ΔΙΑΥΓΕΙΑ και INTERNET τότε και δεν το ανεβάσανε μετά εκείνοι που έφτιαξαν το site.

Βρήκα λοιπόν μια τροποποίηση που έγινε το 2011 "δώδεκα χρόνια μετά", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η απόφαση.

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΒΑΠ:
https://diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%9C%CE%A6%CE%9F%CE%9587-%CE%A0%CE%9F%CE%92?inline=true

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ότι ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ, μέλη του ΔΣ, εκπρόσωποι δήμων - μελών - κατά την έγκρισή του - είναι ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!!!

Τώρα τι ΑΠΑΡΤΙΑ ήταν αυτή;

Θα μας ενημερώσει ο Κουράσης αύριο ίσως.

2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ..... "ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ".
ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, κυρίως μετά την αποχώρηση του ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, με επιλογή ΠΑΤΟΥΛΗ, έχει σταθεί μόνο ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ από την ΠΕΥΚΗ, ενώ πολλοί εκπρόσωποι δήμων - μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΔΣ του Χαλανδρίου Γ. Λυμπεράτος, επέλεξαν να δείξουν ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για τα (ΜΗ) έργα του συνδέσμου απέχοντας.

Για την επιλογή του άλλου εκπροσώπου της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου Γιώργου Λιερού την προηγούμενη περίοδο, να ψηφίζει τα πάντα στον Κουράση - ακόμα και τον προϋπολογισμό του και το ..... τεχνικό πρόγραμμα..... καλύτερα να σωπάσω.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ - ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ - για ενημέρωση, όποιου θέλει να ενημερωθεί, ακόμα και από τα άλλα μέλη του ΔΣ που αύριο καλούνται να ψηφίσουν ..... ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΚΙ (και όσους ξέρω τουλάχιστον θα τους στείλω το link).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου