Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

103 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 3Κ ΕΠΙΑΣΑΝ .... ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ορκίστηκαν οι 103 από τους 127 επιτυχόντες της διακήρυξης της 3Κ του ΑΣΕΠ και είναι πλέον εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χαλανδρίου.

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας έχει πλέον την δυνατότητα να βασίζει την οργάνωσή της σε ΜΟΝΙΜΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ και άρα σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό, σε αξιοπρεπείς εργαζόμενους, που μπορούν να αφιερωθούν στα καθήκοντά τους και όχι σε περαστικούς συμβασιούχους δίμηνους ή οκτάμηνους που περισσότερο ασχολούνται με το να παρακαλάνε για μια ανανέωση της σύμβασης τους, τους πολιτικάντες που ψηφίζουν και να τρέχουν σε γραφεία εργατολόγων, αναζητώντας τρόπο παρατάσεων των συμβασεών τους.

Η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η κάλυψη των εργαζόμενων με τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής υγιεινής και προστασίας  τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανατάξει την εικόνα εκείνης της ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ υπηρεσίας - χωρίς μέσα και προσωπικό - που άφησε πίσω της η καταστροφική για την υπηρεσία περίοδος, Κουράση - Κρανίδη, εκείνη η περίοδος που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και με σχέδιο επιχειρήθηκε η διάλυσή της, για την εκχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες εργολάβους.

Οι επιλογές της διοίκησης του δήμου για την καθαριότητα ήταν άλλωστε ο κυριότερος λόγος που μέτρησε στην δική μας απόφασή, για σύμπραξη με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, παρά τις γνωστές διαφορές μας, αφού ακόμα και την προηγούμενη τετραετία όλες τις αποφάσεις για την καθαριότητα που πρότεινε ο Ρούσσος  τις είχαμε ψηφίσει και ειδικά για την 3Κ είχαμε πρωτοστατήσει.

Μένει ένα βήμα ακόμα να γίνει,  για να έχουμε στο Χαλάνδρι το ΠΡΌΤΥΠΟ της οργάνωσης και λειτουργίας μιας ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Ο χώρος του Αμαξοστασίου, της οργάνωσης της υπηρεσίας και της διαχείρισης των αξιοποιήσιμων υλικών.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ.
Αυτόν τον στόχο για το οποίο εμείς αγωνιζόμαστε μια ζωή χωρίς να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και χωρίς να κάνουμε κωλοτούμπες.
Και χωρίς να συντασσόμαστε  βέβαια με τους Μαυρογυαλούρους που κάνουν μικροπολιτική με ένα τέτοιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ για το μέλλον του δήμου μας θέμα.

Μέχρι λοιπόν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες - μελέτες, έγκριση του νέου ΓΠΣ μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ,  απόφαση για την προσφυγή κατά της άρνησης του Ελεγκτικού να εγκρίνει την αγορά του οικοπέδου στην Τήνου - για να μπορούν να ληφθούν οι αναγκαίες τελικές αποφάσεις για την  χωροθέτηση του αμαξοστασίου της καθαριότητας, εμείς δεν θα λάβουμε μέρος στην ενορχηστρωμένη από τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ τεχνητή ένταση, με τα ξεχειλώματα της πραγματικότητας από την μεριά του συλλόγου του Πατήματος, με επιχειρήματα που ανακάλυψαν με διαφορά φάσης τεσσάρων χρόνων οι κάτοικοι που αδιαφόρησαν όταν έπρεπε, με τραβηγμένες από τα μαλλιά παρεμβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο όλα τα θέματα της πόλης που δεν μπορούν να υποταχθούν όλα στην υπόθεση του ΧΕΥ και τελικά με τραμπουκισμούς κατά μελετητών. ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ για όλα αυτά είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ και οι κωλοτούμπες του, κατά την δική μας ανάλυση. Και η στάση των πασαδόρων του από την κεντροαριστερά ελέω ....Λούλας.

ΜΕΧΡΙ  λοιπόν να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση,  ας καταλάβουν οι Χαλανδραίοι ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ αντί να γίνονται έρμαιο της μικροπολιτικής των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ:
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - όπου η καθαρή πολιτική επιλογή της πλειοψηφίας του δήμου είναι Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και όχι η ιδιωτικοποίηση και η  μεταφορά των υπηρεσιών σε εργολάβους - όπως ας πούμε σε άλλους γειτονικούς δήμους - και παρά του ότι ΑΚΟΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ειδικά στον τομέα της αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών - το αποτέλεσμα ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, που είναι καθαρή και το βλέπετε όλοι, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ και στην τσέπη των κατοίκων: ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ που ψηφίσαμε φέτος για το 2020 και που είναι από τα χαμηλότερα στο λεκανοπέδιο ενώ οι δημότες απολαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες καθαριότητας και ενώ παράλληλα γίνονται και επενδύσεις.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Αλλά μην ξεχνάμε ότι το καλύτερο το διεκδικούμε μεν, αλλά είναι και εχθρός του καλού. Ειδικά όταν απέναντι έχεις μέτωπο με καθαρή στόχευση την ΔΙΑΛΥΣΗ.

Η μάχη για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΊ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ - ΜΟΝΟ  - όπως παλιά, ούτε στα γραφεία των καλοταϊσμένων εργατολόγων - εκμεταλλευτών της αγωνίας των σκουπιδιαρέων, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν πρώτα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι συνδικάλες τους.

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Είναι ΜΑΧΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που θέλουν να ειναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και όχι ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ.

Καλή Κυριακή.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου