Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ο Ν. Παπαδάκης για τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα παιδιά
Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” για τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα παιδιά

Ν. Παπαδάκης: “Αυτονόητος στόχος κάθε παιδί να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του”

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: “Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από μόνη της δεν αρκεί. Θα πρέπει να περάσουμε στην πράξη.

Η Σύμβαση υπάρχει για να εφαρμόζεται, το πνεύμα της Σύμβασης πρέπει να προάγεται, οι κατευθυντήριες γραμμές της πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τη χάραξη πολιτικής.

Μόνο όταν αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο θα υπάρξει και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Πρέπει με υπομονή και επιμονή , να εργαστούμε για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού.

Γι’ αυτό θα πρέπει να θέσουμε ως κοινό στόχο πως κάθε παιδί θα πρέπει να απολαμβάνει ουσιαστικά τα δικαιώματά του, χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς αποκλεισμούς. Να δώσουμε στα παιδιά τον χώρο και τη δυνατότητα να ακουστούν, να οραματιστούν, να τολμήσουν, να δημιουργήσουν και να διακινήσουν νέες ιδέες και απόψεις.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου