Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ή ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΚΟΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΑ....

 

Η έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου δημαρχείου Χαλανδρίου - υποτίθεται - ότι ξεκινάνε εντός των επόμενων ημερών.

Έτσι τουλάχιστον λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ οι της διοίκησης.

Μένει σου λέει να απομακρυνθεί από τον χώρο η επιχείρηση πάρκινκ για να μπουν οι μπουλντόζες.

Μια επιχείρηση που - σύμφωνα με το προφορικό αφήγημα της διοίκησης - εγκαταστάθηκε στον χώρο ύστερα από έναν ανοικτό διαγωνισμό που έφερε τον δήμο πολύ μεγαλύτερα έσοδα από τους προηγούμενους που ήταν χαριστικά στον χώρο και δεν πλήρωναν το ρεύμα στον δήμο, με αποτέλεσμα το χρέος τους στον δήμο να φτάσει τα 100 χιλιάδες ευρώ στα σχεδόν δέκα χρόνια που δεν πλήρωναν ρεύμα. Αυτά τα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ έλεγαν οι της διοίκησης του δήμου και της ΦΛΥΑ

Η νέα σύμβαση λοιπόν, αυτή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θεράπευσε την "σκανdαλώδη" προηγούμενη κατάσταση και ..... μέσα σε ενάμιση χρόνο η οφειλή του πάρκινκ προς την ΦΛΥΑ ξεπέρασε τις 400.000 ευρώ. Διότι άλλο τα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και άλλο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Η ΦΛΥΑ έκανε αγωγή έξωσης της εταιρείας από το πάρκινκ για να ξεκινήσει η ανέγερση του δημαρχείου.

Η επιχείρησε ζήτησε προθεσμία μέχρι τις 15 Μάρτη για να αποχωρήσει, με εξώδικο.

Αυτά λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ οι της διοίκησης.

Στις 15 τουτουνού λοιπόν το τελευταίο εμπόδιο για να μπουν οι μπουλντόζες για την ανέγερση του δημαρχείου θα έχει εκλείψει. Στα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.

Υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση, έχει εκδοθεί η άδεια, όλα έτοιμα είναι. Μπαίνουν μπουλντόζες. Το είπε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και ο δήμαρχος στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ που το έγραψε.

Θες να διαρκέσουν και δύο ή τρία χρόνια οι εργασίες;
Άντε το 22 ή το 23 θα εγκαιιάζουμε το νέο δημαρχείο. ΣΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ όλα αυτά.

Και θα έχουν και οι παρατάξεις τα γραφεία τους επιτέλους (άμα θέλει ο δήμαρχος, αφού θα έχει ψηφιστεί η νέα ρύθμιση Θεοδωρικάκου, που εχθές δείξαμε)..

Παράλληλα ο δήμος έχει αγοράσει το ΝΟΜΠΕΛ για να στεγάσει την υπηρεσία πολιτισμού και παιδείας και να έχει χώρους να λειτουργούν πολιτιστικά εργαστήρια. ΣΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.

Έχει αναθέσει και τις μελέτες για την αποκατάσταση του κτιρίου, που όπου να ΄ναι θα είναι έτοιμες (σύμφωνα με τις ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ διαβεβαιώσεις όσων στελεχών της διοίκησης έχουν χειριστεί το θέμα).

Εργασίες αποκατάστασης είναι, πόσο να διαρκέσουν;
ΕΝΑ, άντε δύο χρόνια; ¨
Έτοιμο και το Νόμπελ και μένει μόνο το θέμα της στέγασης της καθαριότητας και της αυτεπιστασίας για να έχουμε έναν δήμο που θα έχει σύγχρονες, πολιτισμένες, ευρωπαικές εγκαταστάσεις για όλες τις υπηρεσίες του.

Αυτό είναι ο σχεδιασμός που δεν είναι μόνο ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ.
Έχει αποτυπωθεί και γραπτά, στο πρακτικό της σύμπραξης,

ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ έχουν ακούσει όλοι οι Χαλανδραίοι και όχι μόνο, τα στελέχη της συμπολίτευσης - από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέχρι τον Νταβία - να πανηγυρίζουν γιατί ο δήμος θα ΓΛΥΤΩΣΕΙ από την αιμοραγία από τα νοίκια που είναι πάνω από 320 χιλιάρικα.

Νοίκι για το δημαρχείο, νοίκι για την τεχνική υπηρεσία, νοίκι για το παντοκοροϊδείο, .... ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, σε δύο άντε τρία χρόνια λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.

 Έτσι δεν σου έλεγαν οι της συμπολίτευσης ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ;;;;
Τα έχεις ακούσει, έτσι;
Έτσι σου έλεγαν! Έτσι σου λέγαμε και εμείς.

Όμως τα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ έχουν αξία αν οι εκφορείς του λόγου σέβονται και τιμούν τον λόγο τους.
Αν θεωρούν "μεγάλη μαγκιά" την κωλοτούμπα τότε στα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ κοβόμαστε.

Ειδικά αν σου παρουσιαστεί η ανάγκη να κάνεις κανένα μεγαλορουσφέτι τότε τα ΕΠΕΑ (προφορικά) γίνονται ΠΤΕΡΟΝΤΑ για να κάνεις την δουλίτσα.

ΣΑΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ πετάνε τα λόγια, μέρα που είναι.

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ.

Την ώρα που - υποτίθεται - ότι ξεκινάει η ανέγερση του νέου δημαρχείου και των εργασιών αποκατάστασης του ΝΟΜΠΕΛ, Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ, με σύμβαση για 12 ΧΡΟΝΙΑ, με μηνιαίο μίσθωμα 6500 ευρώ!

Για να δώσει γραφεία - λέει - στις δημοτικές παρατάξεις (γραφεία που προβλέπονται στα σχέδια του υπό ανέγερση δημαρχείου) και να στεγάσει την φιλαρμονική και τα εργαστήριά της (που στεγάζονται σε υπόγειο, κάτι αιώνες τώρα και δεν μπορεί να περιμένει κάνα χρόνο ακόμα για να στεγαστεί στο ΝΟΜΠΕΛ).

Και να πεις ότι μίσθωσε ένα έτοιμο κτίριο, το οποίο μπορεί ΑΥΡΙΟ το πρωί να καλύψει τις ανάγκες για το οποίο μισθώθηκε;

Άντε να πεις ότι έχει μια δικαιολογία η διοίκηση της σύμπραξης να το κάνει.

(ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ, αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να μας λάβουν υπόψη τους τα αφεντικά της σύμπραξης; Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο ΠΡΑΣΣΟΣ.
Ο τελευταίος τροχός είμαστε μπροστά στα μεγάλα ποσοστά των άλλων.)
Για εμάς πάντως οι ανάγκες των παρατάξεων που δεν καλύφθηκαν δέκα χρόνια τώρα - τόσο ισχύει ο νόμος για τα γραφεία των παρατάξεων - μπορούσαν να περιμένουν ένα ή δύο ακόμα αντί να φορτωθεί ο δήμος μια 12ΧΡΟΝΗ σύμβαση περίπου 1 εκ ευρώ.

Αλλά πες "ποιος σας ρωτάει εσάς ρε , ελάχιστοι. Τώρα υπογράψατε, η έδρα στην Οικονομική Επιτροπή κερδήθηκε για την σύμπραξη για να την πάρει ο Πράσσος, που είναι μεγάλη παράταξη,, ποιος σας ΄χει ανάγκη;"

Λέτε εσείς ότι δεν συμφωνείτε. Ιδιότροποι.

Εδώ συμφωνεί ..... Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΡΕ.
Που ψηίζει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, δεν ψηφίζει ούτε την αγορά κωλόχαρτου αλλά ψήφισε την μίσθωση. Εσάς θα ρωτήσουμε;

Το κτίριο που μισθώθηκε είναι σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση και θέλει επισκευές και διαμόρφωση.

Δηλαδή ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ κλπ.
Επένδυση του δήμου σε ξένο ακίνητο.
Όπως θέλει και το ΝΟΜΠΕΛ που έχει αγοραστεί και ανήκει στον δήμο.

Και άρα θα είναι έτοιμο ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ κτίριο  σε κάνα δύο χρόνια να κάνει την δουλειά του. (Αν μισθώθηκε για κάποια δουλειά ή απλά χρειαζόταν ένα άλλοθι για να εξυπηρετηθούν κάποιοι που έχουν τον κώλο πίσω και έπρεπε ο δήμος να αναλάβει να τους "φτιάξει" αφού η ΔΕΗ  - που στεγαζόταν επί αιώνες στο συγκεκριμένο κτίριο τους χάλασε και μεταστεγάστηκε στο δικό της κτίριο, στην Αμδρέα Παπανδρέου).

Οπότε αφού θα είναι έτοιμο σε κάνα δυο χρόνια για να κάνει την δουλειά, αντί να φτιάχνει αυτό - το νοικιασμένο -  ο δήμος Χαλανδρίου θα μπορούσε να φτιάχνει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Το κτίριο πρώην Νόμπελ, για την ίδια δουλειά και να μην χρειάζεται να υπογράψει μια σύμβαση για να δώσει ένα εκατομμύριο δημόσιο χρήμα σε νοίκια.

ΝΤΑ?
ΝΤΑ!

Τώρα εμείς που πλέον έχουμε γίνει ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ και αμφιβάλλουμε εντόνως για το τι κρύβεται πίσω από την συγεκριμένη μίσθωση είμαστε ιδιότροποι;

Ή δικαίως έχουμε την ανησυχία ότι η διοίκηση γνωρίζει ότι η ανέγερση του δημαρχείου ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ εντός του Μάρτη (sic) όπως προφορικά λέει και νοικιάζει ακίνητα γιατί .... έτσι θα την βγάλουμε και τα επόμενα χρόνια;

Αν όμως είμαστε εμείς ιδιότροποι  και δεν επαληθευτούν οι ανησυχίες μας, και η ανέγερση του δημαρχείου ξεκινάει,η μίσθωση που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗ, έτσι δεν είναι;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Τη μίσθωση στην Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν:
ΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ που μετέχουν στην ΟΕ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΠΡΑΣΣΟΣ  
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΡΑΝΙΔΗ δια του εκπροσώπου της Γ. ΘΕΟΥ 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δια της ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ

ενώ ΛΕΥΚΟ ψήφισε ο εκπρόσωπος του Κουράση Θάνος Τσιαμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου