Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ γκρίζες ζώνες στον ΈβροΤο Πράσινο Κίνημα με ιδιαίτερη ανησυχία και αίσθημα ευθύνης παρακολουθεί αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Την προφανή προσπάθεια δηλαδή της Τουρκίας να δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες» στην περιοχή του Έβρου τις οποίες θέλει θα βάλει σε ένα συνολικό πακέτο διαπραγμάτευσης στο μέλλον.

Και στον Έβρο λοιπόν, η Τουρκία αμφισβητεί έμπρακτα την χάραξη των συνόρων μας, επιχειρώντας να δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες».

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι όλα τα σύνορα μας με την Τουρκία και φυσικά στην περιοχή της Θράκης έχουν καθοριστεί με την συνθήκη της Λωζάνης και έχουν οροθετηθεί με απόλυτη ακρίβεια σε επακόλουθα πρωτόκολλα διαχάραξης τους από τριμερή επιτροπή (Ελλάδα-Τουρκία-διεθνής διαμεσολάβηση). Οι γεωγραφικές τους συντεταγμένες είναι ανεπίδεκτες μεταβολών, γι’ αυτό ακριβώς και τα σύνορα δεν παρακολουθούν τις μεταβολές της κοίτης του Έβρου και της παραποτάμιας μορφολογίας του εδάφους. Όπως επίσης τα σύνορα δεν καθορίζονται με την αποτύπωσή τους σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες άλλωστε ποικίλλουν. Αυτά τα πρωτόκολλα χάραξης δείχνουν ακριβώς τα ελληνικά σύνορα και καταδεικνύουν την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε καθυστερημένα και πολύ χαλαρά. Επέλεξε να απαντήσει στο τουρκικό τετελεσμένο με διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα. Το ελάχιστο ζητούμενο είναι η άμεση αποχώρηση των τουρκικών σωμάτων από το ελληνικό έδαφος. Οι λαοί ευημερούν όταν υπάρχει ειρήνη και αλληλοσεβασμός. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. Με τις συμπεριφορές αυτές η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης στην Ε.Ε.. Στον Έβρο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθούν .

Η ελλειμματική παρουσίαση της κατάστασης από τα ελληνικά ΜΜΕ και ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας, δείχνουν το βαθύ έλλειμμα δημοκρατίας που έχει η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι μάθαμε περισσότερα στοιχεία για τα γεγονότα από τα ΜΜΕ του εξωτερικού .

Το τμήμα ομογένειας του Πρασίνου Κινήματος εκφραζόμενο από τον συντονιστή του, τον εκπρόσωπο Σκωτίας Πρασίνου Κινήματος Κώστα Βουβουδάκη δήλωσε τα εξής:


«Οι Έλληνες της διασποράς θεωρούμε ότι αφενός πρέπει τάχιστα να επέλθει η ομαλότητα, δηλαδή η παράδοση του ελληνικού εδάφους, στην κυριαρχία της Ελλάδος και αφετέρου με χειρισμούς που είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε και εμείς, να καταγγείλουμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς την πειρατική – εχθρική ενέργεια της Τουρκίας για ακόμη μια φορά. Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η απώλεια εδάφους της ΕΕ από κράτος σε υπό ένταξη στην ΕΕ θεωρείται βασικό ζήτημα για να διακοπεί η ενταξιακή της πορεία . Οι Έλληνες της διασποράς καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, και όλους τους συναρμόδιους υπουργούς
σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες τόσο της χώρας μας όσο και της ΕΕ, με στόχο την παράδοσης του υπό κατάληψη εδάφους στο ελληνικό κράτος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου