Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΡΤΑ: ΝΕΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣτο κέντρο των θέσεων που έχει καταθέσει το Πράσινο Κίνημα για την ουσία της πολιτικής στη χώρα μας βρίσκεται σημειολογικά η πρόσφατη παραίτηση του δημοτικού συμβούλου επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία” Άγγελου Νταβία.

Και συγκεκριμένα, προκειμένου να εκπληρωθεί η διαδικαστική απαίτηση του νόμου ώστε να υλοποιηθεί η πολιτική επιλογή του Συνδυασμού να εκπροσωπηθεί πλέον από τον Δημήτρη Λέρτα στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Νταβίας δήλωσε την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος.

Για την εναλλαγή εκπροσώπου της παράταξης στην μοναδική έδρα που έχει στο δημοτικό συμβούλιο ο Άγγελος Νταβίας δήλωσε: Η παραίτησή μου είναι τυπική και σκοπό έχει να πληρωθεί η διαδικαστική απαίτηση του νόμου ώστε να υλοποιηθεί η επιλογή μας να εκπροσωπηθούμε πλέον από τον Δημήτρη Λέρτα στο δημοτικό συμβούλιο.
Προσωπικά ενημερώνω τους περιχαρής για την αποχώρησή μου “φίλους” μου, ότι μπορώ να παραμένω ενεργός, το ίδιο παρεμβατικός και χωρίς την τυπική ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, αφού θεωρώ ότι η ιδιότητα του ενεργού πολίτη που παρεμβαίνει και ενίοτε ενοχλεί τις εξουσίες, είναι υπέρτερη, απείρως χρησιμότερη για το κοινωνικό σύνολο, της οποιασδήποτε καρέκλας – την οποία εμείς επιδιώκουμε μόνο ως ΜΕΣΟ και όχι ως ΣΚΟΠΟ.
Είμαι βέβαιος ότι η συλλογική μας – έστω και μικρή – παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν θα αδυνατίσει αλλά θα ενισχυθεί από το γεγονός ότι θα εκφράζεται από τον σύντροφο και συνοδοιπόρο μου Δημήτρη Λέρτα, με μακροχρόνια διαδρομή ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στον Χαλάνδρι, διαδρομή αρχών και συνέπειας, που δεν βαρύνεται από τις αντιθέσεις (δίκαιες ή άδικες, υπαρκτές ή τεχνητές) που είχαν εδραιωθεί απέναντι στο πρόσωπό μου από όσους προτιμούν να αντιπαρατίθενται με ΠΡΟΣΩΠΑ και όχι με ΑΠΟΨΕΙΣ.”

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει την εναλλαγή του Άγγελου Νταβία από το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου και τον βαθύ συμβολισμό αυτής της κίνησης. Τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν στην πράξη το ήθος και την ουσιαστική παρέμβαση που επιδιώκουν τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος στα κοινά. Είμαστε εδώ για να φέρουμε μία νέα κουλτούρα στην πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Συγχαρητήρια στον Άγγελο Νταβία και καλή επιτυχία στον Δημήτρη Λέρτα”


Να σημειώσουμε πως η ορκωμοσία του Δημήτρη Λέρτα θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου