Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Σε εφαρμογή ο 6ος κύκλος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στα ρέματα της Βόρειας Αθήνας



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα βιολογικών εφαρμογών της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Από την έναρξη του προγράμματος έχουν υλοποιηθεί πέντε εφαρμογές ψεκασμών προνυμφοκτονίας, ενώ ο όγδοος κύκλος ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 18/05/2020 σε ρέματα του Χαλανδρίου, της Αγίας Παρασκευής, του Παπάγου- Χολαργού και της Νέας Ιωνίας.

«Για την διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής τα ζητήματα προάσπισης της δημόσιας υγείας αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα. Ήδη υλοποιείται από τις αρχές Μαρτίου ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών, το οποίο με τις άμεσες ενέργειες του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη ενισχύθηκε με δέκα επιπλέον εφαρμογές ψεκασμών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για τη δημιουργία του Παρατηρητήριου Ψεκασμών και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, θα μας δώσει μια καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου