Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ενεργός αρωγός στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής ο Δήμος Βριλησσίων


Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο πλαίσιο του παγκόσμιου Στόχου 7 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη


Στην τηλεδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7” του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δήμου Βριλησσίων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης.
 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών ζωής και λειτουργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η Πρωτοβουλία “75UN – 75 TreesUNAI SDG7” στοχεύει στην ενεργοποίηση και συμβολή των Δήμων στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 7, με νέες φυτεύσεις δέντρων και τη συντήρηση αυτών, σε αστικά πάρκα και περιαστικά άλση και δάση.

Ο κ. Μαυραγάνης, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε πως μετά το καταστροφικό πέρασμα της χιονοκαταιγίδας «Ελπίδα», όπου επλήγησαν πολλά δέντρα της πόλης, αποτελεί προτεραιότητα η ανανέωση του πρασίνου της πόλης με νέες φυτεύσεις δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών στα πάρκα και στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου των Βριλησσίων.


Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μαυραγάνης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των ΚΕΠΑ, ΕΚΠΑ και των Δήμων που μετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΗΕ, πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Βριλησσίων, μόνο για τη στήριξη της δράσης, από το 2020 και για κάθε χρόνο η Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποιεί 100 φυτεύσεις νέων δένδρων ανά έτος, όπως έχει προγραμματιστεί και για το τρέχον έτος.
 

Τέλος, πέραν από τις ενέργειες στήριξης της συγκεκριμένης κοινής διεθνούς δράσης, και πέρα από τον ευρύτερο προγραμματισμό προμηθειών με ίδιους δημοτικούς πόρους σημαντικών ποσοτήτων νέων δέντρων, θάμνων και φυτών, ότι ο Δήμος Βριλησσίων έχει προγραμματίσει επίσης, 

- σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, τη φύτευση επτά (7) υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων σε σημεία της πόλης,
- σε συνεργασία με τη περιβαλλοντική οργάνωση “We4All”, 100 νέες φυτεύσεις θάμνων και φυτών
- σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), την προμήθεια 200 κουκουναριών (pinus sp) και 12 ελάτων.

Συνολικά, 212 στοιχεία υψηλού πρασίνου θα φυτευτούν σε κατάλληλα σημεία της πόλης για την αντικατάσταση όσων χάθηκαν από τις κακοκαιρίες των δύο τελευταίων ετών ( Μήδεια – Μπάλος - Ελπίδα) και για την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του σχετικά γηρασμένου πλέον φυτικού πλούτου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου