Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

 



Τρίτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και ως κοινωνία έχουμε χρέος να αναλάβουμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, των πολιτών και κυρίως των σχολείων, δασκάλων, καθηγητών αλλά και των μαθητών.

Ειδικά σχολεία με τις σωστές προδιαγραφές. Όχι εκπτώσεις στα παιδιά μας. Να υπάρχει παράλληλη στήριξη σε όλα τα σχολεία για κάθε παιδί που την χρειάζεται.

Υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και έχουν καταφέρει να σπάσουν τα στερεότυπα, όπως ο Albert Einstein, ο Anthony Hopkins, η Σούζαν Μπόιλ, ο Bill Gates, ο Λιονέλ Μέσι, η Τέμπλ Γκράντιν, Στίβεν Σπίλμπεργκ. Οι συγκεκριμένοι αλλά και πολλοί άλλοι απέδειξαν ότι αυτή τους η διαταραχή όχι μόνο δεν λειτούργησε αρνητικά, αλλά τους βοήθησε να γίνουν αυτό που έγιναν.

Στη Νέα Ιωνία η Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης λειτουργεί με γνώμονα την στήριξη και την εξέλιξη των παιδιών με πολλές δράσεις σε χώρο που δεν επαρκεί και δεν πληροί τις προδιαγραφές Ειδικού Σχολείου Ευρωπαϊκής χώρας το 2024.

Συγχαίρουμε για το έργο τους τους εκπαιδευτικούς και στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.

Παναγιώτης Μανούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου