Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Δήμος Χαλανδρίου : Πρόγραμμα «Καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης στα σχολεία 2024» – Πότε και πώς θα γίνουν οι εγγραφές.

 
Το Τμήμα Παιδείας & Φροντίδας Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση μαθητών δημοτικών & νηπιαγωγείων, σε επτά (7) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

 

Συνολικά το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί  σε δύο περιόδους, ως εξής:

1η περίοδος:  25/06/2024 –  12/07/2024

2η περίοδος:  15/07/2024 –  29/07/2024

 

H υλοποίηση του Προγράμματος  θα πραγματοποιηθεί στα εξής σχολικά συγκροτήματα:

1Ο   Δημοτικό (Αριστοφάνους 42 & Καραολή Δημητρίου, Κεντρικό Χαλάνδρι)

4ο   Δημοτικό (Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, Κάτω Χαλάνδρι)

5ο   Δημοτικό (Βριλησσίων 2 & Μεταμορφώσεως, Τούφα)

   9ο  Δημοτικό ( Ζαλόγγου 17 & Ανδρούτσου, Πολύδροσο)

12ο  Δημοτικό (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι)

14ο  Δημοτικό (Θησέως & Ευριπίδου, Άνω Χαλάνδρι)

16ο  Δημοτικό (Τρίτση & Παπανικολάου 2, Πάτημα Χαλανδρίου)

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου Χαλανδρίου, οι οποίοι/-ες κατά το σχολικό έτος 2023-2024 φοιτούν σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

 

Οι εγγραφές και για τις ΔΥΟ περιόδους θα πραγματοποιηθούν από 20/05/2024 έως και 26/05/2024. Ο/Η αιτών-ουσα θα μπορεί να δηλώσει ΜΟΝΟ μια περίοδο.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κενές θέσεις σε οποιαδήποτε περίοδο, η πλατφόρμα θα ανοίξει και πάλι στις 27/05/2024 έως και 02/06/2024, και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι επιθυμούν, ανεξάρτητα εάν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

 

 Η υποβολή αίτησης  θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας

                                   demos365.chalandri.gr

ακολουθώντας τα κάτωθι βήματα:

 

►Οι αιτούντες βάσει των οδηγιών, δημιουργούν λογαριασμό χρήστη στην περιοχή «Αίτηση Εγγραφής Νέου Χρήστη» συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, e-mail, Κωδικό, Επιβεβαίωση Κωδικού).

 

► Αφού λάβουν ένα μοναδικό κωδικό μέσω e-mail θα προχωρήσουν στην είσοδο χρηστών μόνο με κωδικούς demos ή  κωδικούς taxis net.

 

► Οι έχοντες/ έχουσες ήδη κωδικού demos για την είσοδό τους στην πλατφόρμα, χρησιμοποιούν αυτούς ακριβώς τους κωδικούς και επιλέγουν «Αίτηση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα» – «Καλοκαιρινά camp /Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στα Σχολεία».

 

► Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι απαραίτητων δικαιολογητικών,  σε μορφή PDF.

  1. Ιατρική βεβαίωση πρόσφατη (με ημερομηνία έκδοσης εντός 3μήνου) υπογεγραμμένη από παιδίατρο (σφραγίδα – υπογραφή).
  2. Βεβαίωση εγγραφής ή αντίγραφο ελέγχου δημόσιου δημοτικού η νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.

 

Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον ληφθεί απαντητικό μήνυμα ότι εγκρίνεται.

Σε κάθε Σχολικό συγκρότημα ο αριθμός των παιδιών δεν θα υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) με εξαίρεση το 14ο Δημοτικό όπου δεν θα υπερβαίνει τα ογδόντα (80), ήτοι ανά περίοδο 800 παιδιά και συνολικά 1600.

 

Το ωράριο θα είναι 8π.μ.–4μ.μ (8 π.μ.-9 π.μ. προσέλευση  και αναχώρηση  2μ.μ.ή 4μ.μ.).

 

Σε περίπτωση που άλλο άτομο (πέραν αυτού  που έχει δηλώσει ο γονέας – κηδεμόνας) πρέπει να παραλάβει το παιδί, θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου, αναφέροντας  τα στοιχεία της ταυτότητας, του παραπάνω ατόμου στα τηλέφωνα 2106899926, -925,-924,-937.

Φέτος , για πρώτη φορά, ο Δήμος μας έχει προβλέψει να ενταχθούν στο δυναμικό της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης και εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, για να υποστηρίξουν τα παιδιά που παρακολουθούν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, τμήμα ένταξης ή ακολουθούν πρόγραμμα παράλληλης στήριξης, βάσει των σχετικών στοιχείων που θα υποβάλλουν οι γονείς / κηδεμόνες, κατά την υποβολή της αίτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου