Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;;


Δεχτήκαμε καλόπιστη κριτική από φίλους για το γεγονός ότι η Πλατεία δεν έχει σηκώσει το θέμα της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ περί πιθανότητας να κλείσει το 2ο Γυμνάσιο και να μοιραστούν οι 100 μαθητές του στο 1ο και το 4ο Γυμνάσιο.

«Κάτι πρέπει να γράψεις» μου είπαν καλόπιστα σε σπίτι που είχαμε μια φιλική συνάντηση.  Είναι μεγάλο θέμα και φαίνεται ότι μένει μακριά η Πλατεία.
Ε, ας πούμε τώρα και για αυτό δυο κουβέντες ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΥΜΑ.

   1.   Δεν πίστεψα – και εξακολουθώ να μην πιστεύω – ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Η πρόταση που έπεσε από την δευτεροβάθμια δεν έχει καμία τύχη ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για δύο βασικούς λόγους: α) Είναι κληροδότημα της Σεβαστής Καλλισπέρη και δεν αλλάζει χρήση και β) πρόκειται για ένα από τα δύο πιο ιστορικά σχολεία της πόλης μας αφού το 2ο Γυμνάσιο είναι η συνέχεια του Γυμνασίου Θηλέων Χαλανδρίου, του παλαιότερου σχολείου μαζί με το 1ο. ( Το Γυμνάσιο Αρρένων για κάποιους παλιούς που πέρασαν από εκεί – όχι ότι έχουμε εμείς οι νεώτεροι καμία σχέση με εκείνη την περασμένη εποχή).

 2    Για το θέμα υπήρξε ΑΜΕΣΗ αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου κάτι που επιβεβαίωσε την εκτίμησή μου ότι αυτό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ και είναι από τα θέματα «… να ‘χαμε, να λέγαμε».

Βλέπετε, παρά τα αντιθέτως διαρρέοντα υπό γκαιμπελιστών, οι οποίοι θέλουν σταδιακά να μας εθίσουν στην άποψη ότι ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είναι όργανα μειωμένης παρέμβασης στην κεντρική εξουσία εμείς ξέρουμε ότι ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ.  ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, δεν μπορεί να το γράψει καμία εξουσία, ούτε ακόμα και ο Φούχτελ (ακόμα τουλάχιστον, δεν ξέρει κανείς που θα μας βγάλει αυτή η νέα κατοχή).
Αυτά διαδίδονται – και μάλιστα και από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ – κακώς κατά την γνώμη μας -  απλά και μόνο για να ΚΑΛΥΦΘΕΙ το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που περνάνε σιωπηλά και κάτω από το τραπέζι, υπό την συνενοχή ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ που μετά βολεύονται να παριστάνουν τους αδύναμους να αντιδράσουν ή τους ανήξερους και αρχίζουν τα «έλα μωρέ, τι να κάναμε, δεν μπορούμε κλπ».

    3.  Η κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων για το θέμα – την ημέρα που ο Δήμαρχος ηγείτο προσωπικώς πάνδημων αντιμνημονιακών διαδηλώσεων εις το κέντρο της πόλεως ταύτης, συνοδευόμενος μάλιστα υπό του αντιμνημονιακού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και μετά την συνάντησή του με τον Φούχτελο, ανέδειξε εις τους έχοντας καθαρίσει και ελευθερώσει τη νόησή τους, ότι το θέμα παίρνει περίεργες διαστάσεις και ημείς – ως γνωστόν – εξακολουθούμε να δηλώνουμε ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου και παρά τας απειλάς και προειδοποιήσεις.
4    
          4.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ διότι αν μας είχε σταλεί θα την είχαμε ανεβάσει όπως ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ MAIL ΜΑΣ.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι αυτό οφείλετε σε απλή παράλειψη της Ένωσης Γονέων και δεν πήγε καθόλου το βρώμικο μυαλό μας σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ αποκλεισμό που έχει να κάνει και με το γεγονός ότι καταγγείλαμε την ατυχή στιγμή της επίθεσης στον συνεργάτη μας την προηγούμενη διαδήλωση στο κέντρο. (θυμάστε έτσι;)
ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. Αλλά το σίγουρο είναι ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΣHΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

5.    Είδαμε τις ανακοινώσεις της Ένωσης σε άλλα blog της πόλης. Και θα μπορούσαμε να την αναδημοσιεύσουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΟΜΩΣ: Αυτό το κάνουμε με κείμενα που έχουμε μεγάλη ταυτότητα απόψεων. Ενώ αυτά που έχουμε επιμέρους επιφυλάξεις, ενστάσεις ή συνολικές διαφωνίες τα ανεβάζουμε – εφ όσον μας ζητείται – με ετικέτα ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ.
Και η Ένωση Γονέων έθεσε στο πλαίσιό της – εκτός του αιτήματος για το MH ΚΛΕΙΣΙΜΟ του 2ου ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ -  μια ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ για «καμία συγχώνευση σχολείων» διατύπωση με την οποία δεν είμαστε απόλυτα σύμφωνοι διότι μας θυμίζει ολίγον το «πάση θυσία ευρώ».  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Προτιμάμε να εξετάζονται τα θέματα κατά περίπτωση ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Αναρωτιόμαστε αν με την κατάσταση που επικρατεί, την υπογεννητικότητα, την κρίση κλπ μπορούμε να υπερασπιστούμε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ και ΠΟΤΕ, την ώρα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα σχολεία ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ από μαθητές.
Και τέλος πάντων σε ποιο θέμα πιστεύεις εσύ αναγνώστη μου ότι έπρεπε ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ να κάνουμε περισσότερη φασαρία;

Διότι ΘΥΜΙΖΩ ότι στο θέμα του κλεισίματος 3 παιδικών σταθμών – ΕΝΩ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΜΕΝΑΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ – δεν είδα τέτοια φασαρία και … πεζοδρόμιο. Μήπως θα μπορούσε ένας άλλος κακόπιστος να βγάλει το συμπέρασμα ότι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τότε τα βέλη θα στρεφόντουσαν ευθέως κατά της τοπικής διοικήσεως που ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ενώ τώρα η κινητοποίηση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ υπό των τοπικών αρχόντων άρα γίνεται;

ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Αλλά το ΠΛΑΙΣΙΟ των κινητοποιήσεων, οι επιλογές και οι προτεραιότητες δείχνουν καθαρά σε εμάς που ξαναλέω – επιμένουμε να δηλώνουμε ψιλιασμένοι με γνώση των συνεπειών του νόμου – ότι δεν γίνεται να υπάρξει πραγματικό ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αν αναδεικνύουμε θέματα μόνο με την «άδεια της αστυνομίας» ή εν προκειμένου «της διοίκησης Ανδρεάση».

Οι φορείς της πόλης – ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ – σύλλογοι εργαζομένων, εμπόρων, γονέων, ΟΛΟΙ  - πρέπει να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ  για να παίξουν τον ρόλο που έχουν ανάγκη οι πολίτες, την οργάνωση δηλαδή της άμυνας της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα, μέσα από την διεύρυνση τη επιρροής τους σε ολόκληρη την κοινωνία.
Και αυτό για να το πετύχουν πρέπει να αποπνέουν και να ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι κινούνται από αρχές και όχι από σκοπιμότητες φανερές η υπόγειες.
Και αυτό έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην κοινωνία και τους πολίτες και όχι να το θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ  να αντιμετωπίζονται έτσι.

Και τι να κάνουμε, όσο και αν αυτό δεν είναι ευχάριστο η αυτονομία των φορέων δεν κρίνεται από το πόσο πάνε κόντρα στα μη αρεστά τους blogs αλλά στο πόσο ζορίζουν και πετυχαίνουν νίκες απέναντι στην ΕΞΟΥΣΙΑ και την ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Και σε αυτό το σημείο θα πούμε σε κάποιο φίλο – που ξέρει ποιος είναι – ότι ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των τοπικών καθεστωτικών. (Την ανάδειξη των θεμάτων σε κεντρικό επίπεδο  έχουν αναλάβει άλλα blogs – ο enicos, το Olympia, το defence, το left, το omerta κλπ – δεν είναι ανάγκη να κάνουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ, αφού δηλώνουμε ΤΟΠΙΚΟ blog.)
Βλέπεις φίλε αν δεν αναδείξουμε ΕΜΕΙΣ (και το εμείς έχει να κάνει με το ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ – όχι μόνο στενά η Πλατεία)  την ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των τοπικών εκπροσώπων της τριμερούς σε αυτό που συμβαίνει και τους δίνουμε καθημερινά το άλλοθι του «αφού τους το επιβάλλει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης» τότε δεν θα το κάνει κανείς.
Και τότε θα κλείνουν παιδικούς σταθμούς αντουφέκιστοι αλλά θα χτίζουν καινούργιους, θα φτιάχνουν κοινωνικά delicatessen ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, θα βάζουν παγοδρόμια, παρκόμετρα κλπ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΤΙΚΑΡΙΣΤΟΙ και χωρίς να φωτίζεται η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πολιτική τους.

Ε αυτό δεν θα γίνει. Και καλό είναι να μην το κάνουμε μόνοι μας.

Καλημέρες.

ΥΓ (Προσφάτως κόψαμε 2 δελτία τύπου διότι μας πέρασαν και για μπαμπουίνους και μας στέλνουν διαφημίσεις προσωπικές ή εμπορικές στη μορφή δελτίων τύπου για να τις βάζουμε τσάμπα. Η διαφήμιση πληρώνεται κύριοι, δελτία τύπου εννοούμε ό,τι έχει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΞΙΑ για τους αναγνώστες μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου