Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λάρισα



Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση ανάθεσης από τη δημοτική αρχή Λάρισας, χωρίς διαγωνισμό, της δημοτικής σκεπαστής αγοράς σε ιδιώτη επιχειρηματία για τη δημιουργία του «Χωριού του Αϊ Βασίλη», καθώς την Τρίτη υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κα Νίκη Μπόλη, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν οι δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του ΤΕΕ, Ντίνου Διαμάντου, ο οποίος κατήγγειλε ανοιχτά ότι υπάρχει «ένδειξη υποκρύπτουσας συναλλαγής»! Η εξέλιξη έρχεται να δικαιώσει τον αγώνα των εμπόρων της Λάρισας, οι οποίοι αντέδρασαν ευθύς εξαρχής στις μεθοδεύσεις του δημάρχου κ. Τζανακούλη για τη δημιουργία σώνει και καλά ενός ψυχαγωγικού πάρκου με πρωτόγνωρες και περίεργες διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή επιχείρησε αρχικά να περάσει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, αλλά καταψηφίστηκε ακόμα και από δικούς της. Ακολούθως, πραγματοποίησε εικονικό δημοτικό συμβούλιο και πήρε εξίσου εικονική απόφαση, αναθέτοντας την εργολαβία στον ίδιο επιχειρηματία έναντι χιλίων ευρώ... Οι σφοδρές αντιδράσεις όμως υποχρέωσαν τον δήμαρχο Λάρισας να πραγματοποιήσει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματική αυτήν τη φορά, στην οποία παρουσία ακόμα και «μπράβων» ελήφθη απόφαση κατά πλειοψηφία και το τίμημα ανήλθε στα 15.000 ευρώ, όταν κατά τους φορείς αλλά και τον πρόεδρο του ΤΕΕ ο τζίρος του «Χωριού του Αϊ Βασίλη» θα ανέλθει σε μερικά εκατομμύρια ευρώ...!

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος, http://www.zougla.gr/, 28/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου