Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην κλείσει το 2ο Γυμνασίου

Την Δευτέρα 26/11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη δ/ντρια του γραφείου του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαθεοδώρου στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποτραπεί η προτεινόμενη κατάργηση του 2ου γυμνασίου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο δήμαρχος, η αντιδήμαρχος παιδείας, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκπρόσωπος της Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, η Ένωση γονέων, οι σύλλογοι γονέων από το 2ο, 5ο, 9ο, 11ο, 12ο και 13ο δημοτικό, το 1ο, 2ο, 4ο και 6ο γυμνάσιο και το 2ο λύκειο καθώς και πολλοί γονείς.

Πριν τη συνάντηση επικράτησε αρκετή ένταση, καθώς παρότι το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο μας ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος από την πολιτική ηγεσία να μας δεχθεί. Μετά την επιμονή μας και την άρνησή μας να αποχωρήσουμε, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού γονέων που ήταν παρόντες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά, μετά από 2 ώρες, στο αμφιθέατρο του ισογείου.

Την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τα επιχειρήματα κατά της κατάργησης του 2ου γυμνασίου εξέφρασε ο δήμαρχος και στη συνέχεια οι τοποθετήσεις των γονέων έκαναν ξεκάθαρο ότι το υπουργείο θα βρει απέναντί του κάθετα αντίθετη όλη την πόλη του Χαλανδρίου.

Η κ. Μαρίνου μας είπε εν ολίγοις ότι οι συγχωνεύσεις των σχολείων γίνονται για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και αφού μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις μας παρέπεμψε σε νέο ραντεβού με τον υφυπουργό.

Οι γονείς μετά από σύντομη σύσκεψη και εφόσον δεν λάβαμε καμιά δέσμευση αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να πραγματοποιήσουμε γενικές συνελεύσεις και να μοιράσουμε ανακοινώσεις σε όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου και να προχωρήσουμε σε


Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου

http://halandripedia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου