Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ….Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ….




ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ!!!

Στη μακρόχρονη ιστορία της “Η Αυγή” αντιμετώπισε πολλές φορές τους φανατισμούς και την ανοικτή δίωξη που μεθόδευσαν ή και απροκάλυπτα επιχείρησαν αυταρχικές εξουσίες, το επιθετικό κεφάλαιο, η αμερικανοκρατία και η Ακροδεξιά. 
Η εφημερίδα μας είναι μάλιστα η μοναδική εφημερίδα την οποία η χούντα έκλεισε, εξόρισε και φυλάκισε τους αναγνώστες και τους δημοσιογράφους της και λεηλάτησε την περιουσία της. Οι διώξεις κατά της “Αυγής” είναι το τίμημα της ανεξαρτησίας της από τα μεγάλα συμφέροντα και της ταύτισής της με την Αριστερά, τα συμφέροντα του λαού και τη δημοκρατία.
Δεν μας εξέπληξε, και πολύ περισσότερο δεν μας φόβισε, η χθεσινή, προαναγγελθείσα από ημέρες μέσω των twitter και του Διαδικτύου, αγωγή της εφημερίδας “Παραπολιτικά”. Καλώς τους! Δεν μας εκπλήσσει, με δεδομένο το γενικότερο πολιτικό κλίμα. Σε μια περίοδο που οι νεοναζί επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους πολίτες, ο Δένδιας καλύπτει βασανιστήρια εις βάρος πολιτών μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ο κυρίαρχος συστημικός λόγος επιχειρεί να ταυτίσει την Ακροδεξιά με την Αριστερά, μπράβοι της ακροδεξιάς διαπλοκής απειλούν δημοσιογράφους και ο Βορίδης θεωρεί το γεγονός “προσωπική διαφορά της πλάκας σε επίπεδο πταίσματος”, είναι αναμενόμενη η αγωγή με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μ. Βορίδη να αναλάβει τη νομική – πολιτική ευθύνη της δίωξης. Η ακροδεξιά διαπλοκή σηκώνει κεφάλι. Δεν χρειάζεται άλλη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της προηγούμενης Κυριακής της “Αυγής”.
Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός, επιχειρεί να στήσει τη νέα διαπλοκή με στόχο να θέσει το κυβερνητικό μπλοκ υπό την πλήρη ηγεμονία του και να διασφαλίσει τη μακροημέρευσή του στην ηγεσία της Ν.Δ., όταν, συντόμως, χάσει τις εκλογές. Το δέλεαρ για τον σχηματισμό των νέων βαρόνων είναι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Η ακροδεξιά διαπλοκή επιχειρεί λαίμαργα να βάλει στο χέρι κερδοφόρους τομείς του Δημοσίου.
Η επίθεση κατά της “Αυγής” είναι επίθεση κατά της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Ευρύτερα είναι επίθεση κατά της κοινωνίας. Επιχειρούν να εκφοβίσουν τους πολίτες και να τρομοκρατήσουν τον λαϊκό παράγοντα, σε μια περίοδο που, όπως δείχνουν οι κινητοποιήσεις των ημερών και η απεργία της Τετάρτης, αντιστέκεται στη μνημονιακή μοιρολατρεία και την υποταγή στους πιστωτές.
Η αγωγή κατά της “Αυγής” συνιστά πολιτική δίωξη. Το δημοσίευμα δεν περιλαμβάνει μειωτικούς χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες. Στηρίζεται σε γεγονότα και αποκαλύπτει το πολιτικό νήμα που τα ενώνει. Είμαστε υπερήφανοι που σηκώνουμε αυτό το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και τη μοναδική λυτρωτική πολιτική επιλογή για τον λαό, τη δημοκρατική ανατροπή.
Καλώς τους!

ΥΓ.
Το κύριο άρθρο της Αυγής του Σαββάτου που παραπάνω δημοσιεύουμε είναι μια πρώτη απάντηση σε γεγονότα που προηγήθηκαν όπως :
1. Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία και πρόσκληση, η οποία απαντά στα δημοσιεύματά του κυριακάτικου φύλλου με τίτλο “Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά” και “Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια” που έστειλε στην εφημερίδα ‘Αυγή’ ο εφοπλιστής Ευ. Μαρινάκης.
2. Την ίδια στιγμή, αγωγή κατά της ‘Αυγής’ κατέθεσαν τα ‘Παραπολιτικά’ με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη. Όπως αναφέρεται, η αγωγή γίνεται από την εταιρεία “ΠΑΡΑ ΕΝΑ Μ.ΕΠΕ” και τον Ι. Κουρτάκη κατά της “Αυγής”, του Νίκου Φίλη και της Αγγέλας Νταρζάνου. Ζητείται το ποσόν των 300.000 ευρώ.
3. Η επίθεση κατά της εφημερίδας ‘Αυγή’ έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την επίθεση στο περιοδικό Unfollow από τον επιχειρηματία Δημ. Μελισσανίδη, του οποίου πληρεξούσιος δικηγόρος είναι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι σοβαρότατα, καθώς οι επιχειρηματίες που θέλουν να χτυπήσουν την ελευθεροτυπίαεκπροσωπούνται από τον Μάκη Βορίδη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, γεγονός που εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύειευθείες πολιτικές παρεμβάσεις της ΝΔ καθώς και στενές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου