Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΟΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η MΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ (κατά την γνώμη μας πάντα) ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.

1. Πρέπει ή όχι να μετακινηθεί ο καταυλισμός; 

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ. 
Και δεν είναι ο λόγος που το λέμε αυτό, ΜΟΝΟ η δικαστική απόφαση και η επικείμενη εκτέλεσή της. Διότι ΕΜΕΙΣ θέλουμε να έχουμε ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (μια εμμονή από το παρελθόν που τελικά φαίνεται ότι έχει μείνει μόνο σε εμάς).
 Και θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΠΟΛΗ με την ύπαρξη του καταυλισμού σε αυτό το σημείο - με μέτωπο στην ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, δίπλα στον ΣΤΑΘΜΟ του ΜΕΤΡΟ! Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό στον σχεδιασμό μιας ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, όπου όμως χωράνε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.
Λυπάμαι που σας ζορίζουμε αλλά ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ πρέπει να ξαναμιλήσουν για την πόλη με βάση τις απόψεις τους για τον  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και όχι ως απλοί εντολοδόχοι και εκτελεστές αποφάσεων άλλων διοικητικών βαθμίδων ή ακόμα και της δικαιοσύνης. 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, λέμε εμείς.

2. Πρέπει να μετακινηθούν οι τσιγγάνοι εκτός Χαλανδρίου;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ! ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΟΧΙ! 
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ (κατά την ταπεινή μας γνώμη ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.)
Δεν είναι ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ να έρθουν ΟΛΟΙ εδώ, δεν είναι ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ να ενοχλούν τους διπλανούς τους συμπολίτες μας και να έχουν ειδική μεταχείριση από τους άλλους πολίτες).
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ. 

3. Υπάρχουν προτάσεις μετεγκατάστασης εντός Χαλανδρίου;
ΝΑΙ!
Έχουμε τουλάχιστον 3 εναλλακτικά σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να μελετηθούν και επιστημονικά - πολεοδομικά  να συζητηθούν τόσο με τους ΡΟΜΑ όσο βέβαια και με όλους τους φορείς της πόλης - ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ αφορά ΟΛΟΥΣ, αν είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και χρειάζεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ η οποία χτίζεται! (θυμάστε την λέξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  ή την έχετε ξεχάσει)
ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ  ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ που είναι η επίλυση του θέματος και η ένταξη των συνδημοτών μας ΡΟΜΑ στο κοινωνικό σύνολο, εδώ στην πόλη μας, με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του ΠΟΛΙΤΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ - διότι δεν είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ, όπως άλλες - μέχρι να καθίσουμε - με την δική σας εντολή  - ξανά στο τραπέζι διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης.

Και λέμε ότι θα τα κάψουμε γιατί απλά αυτή την στιγμή ΟΛΟ το τοπικό κατεστημένο - όπως έχετε αντιληφθεί - είναι στραμμένο εναντίον μας. (Και γουστάρουμεεεεεεε).

Και εσύ ξέρεις αναγνώστη μου ότι  ΑΚΟΜΑ τα πολεοδομικά θέματα τα χειρίζονται με βάση το πού θα τους βγει χωραφάκι για την πάρτη τους, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ! 
Και αυτό το ξέρεις ΕΠΙΣΗΣ αναγνώστη μου!

4. ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ή να αναβληθεί πάλι η εκτέλεση;
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Αλήθεια; 
Γατί δηλαδή αν πάνε δίπλα, στο γήπεδο του Απόλλωνα θα ενοχλούν λιγότερο το Κάτω Χαλάνδρι;
Πρόκειται για την πιο χαρακτηριστική, απτή απόδειξη ότι ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ούτε με εξυπνακισμούς, ούτε με παραλυτικές ισορροπίες μεταξύ ΑΝΤΊΡΡΟΠΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ, απλά για να έχουμε "φιλικό κλίμα μεταξύ μας" στον δήμο οι παραγονταραίοι.
Εκτός αν η απόφαση εκτελεστεί χωρίς να υπάρχει σχέδιο μετεγκατάστασης και τα "φιλαράκια" στον δήμο θέλουν απλώς να μην χρεωθεί το πογκρόμ (γιατί περί αυτού θα πρόκειται) ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και να φταίει ο εισαγγελέας, η περιφέρεια, ο ιμπεριαλισμός κλπ. 
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΓΚΡΟΜ! 
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!
Και την ευθύνη για ΠΟΓΚΡΟΜ εναντίον ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ, θα έχει πρωτίστως Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ! 
Θα μείνει στην ιστορία ως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΓΚΡΟΜ!

5. Υπάρχουν λεφτά για να αντιμετωπιστεί το θέμα;

ΝΑΙ! ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ  ΤΗΣ ΕΕ! 
Πού είναι τα λεφτά;
Ποιος τα πήρε; 
Διότι αν τα έχουν πάρει οι ΡΟΜΑ σε άτοκα δάνεια τότε δεν είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ θέμα προστασίας αδυνάτων από το κοινωνικό σύνολο. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΘΕΜΑ και έτσι πρέπει αν αντιμετωπιστεί ενώ αν τα πήρε ο Δήμος και έκανε άλλες δουλειές, τότε η υπόθεση αποκτά μια άλλη διάσταση δια ημάς τους μπαλαμούς.
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ των ΡΟΜΑ από ΓΥΦΤΟΥΣ. 
Πρέπει να βρεθεί η άκρη του νήματος. Και μέχρι τότε δεν πρέπει αν στείλουμε τα ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια.

Αναγνώστη μου μια σημαντική παράμετρος της υπόθεσης αυτής βρίσκεται σε διερεύνηση σε πολλά επίπεδα. (ΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΙΝΙΚΟ κλπ)
Εμείς λέμε καθαρά: Το θέμα των ΡΟΜΑ εκκρεμεί 40 χρόνια, ας εξηγηθεί στον κο Εισαγγελέα ότι υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι να μην επικρέμεται η δαμόκλειος αυτή σπάθη για να δωθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΑΠΟΔΕΚΤΗ λύση. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Βλέπετε μέχρι τώρα ο δήμος λέει "Εμείς δεν ξέρουμε, οι ιδιοκτήτες, ο εισαγγελέας και η περιφέρεια! Εμείς απλώς παρευρισκόμαστε και χαιρετίζουμε". 
ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 

Και άκου τώρα αναγνώστη μου τι παίζει:

Στις 23 Απριλίου ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ η υπόθεση της υπογραφής Βάσιου - μήνυση Βάσιου κατά Λέκκα στην επιτροπή παραλαβής του έργου καταυλισμού μετά από 2 αναβολές. 


Ο καταλογισμός από το Ελεγκτικό συνέδριο είναι θέμα 15 ημερών - την Παρασκευή επιδόθηκαν επίσημα τα φύλλα μεταβολών για την υπόθεση στους εμπλεκομένους.


Έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία για ποινικές ευθύνες.


Ας μείνουμε όλοι ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ αλλά και ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ σχετικά με το θέμα, ώστε ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ να διερευνηθούν και να αποδοθούν από την δικαιοσύνη αλλά κυρίως ας μείνουμε σταθεροί ότι θα ΨΑΞΟΥΜΕ  μπας και βρούμε .... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ (οέο). 

Δεν έχω καμία διάθεση να συσχετίσω την διερεύνηση της υπόθεσης με την σπουδή της απομάκρυνσης του καταυλισμού, ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ"  αλλά ξέρετε ένας κακόπιστος ίσως το έκανε.




ΚΑΛΟ Σ-Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου