Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 12/4/2013 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών- Αγωγή Υγείας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Εκπαιδευτικά Μονοπάτια για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών «Η φάρμα του διαδικτύου». 

Πρόκειται για ένα έργο που αποδίδει με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο τη διαδικασία ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των Βερόνικα Σαμαρά και Γεωργίου Κορμά. Έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν νωρίς τις δεξιότητες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να περιηγούνται με κριτική σκέψη και ασφάλεια στο διαδίκτυο, αποφεύγοντας τους κινδύνους.

Παράλληλα σε διπλανή αίθουσα, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται και θα συζητούν για τις μεθόδους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου με τρόπο που να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο internet αλλά και να αποκομίζουν τα οφέλη του.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Κορμάς, υπεύθυνος γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Συντονιστής προγράμματος «Αριάδνη» στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικού Διαδικτύου. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου –Χολαργού (Περικλέους 55), από τις 18.00 έως τις 20.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου