Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΑ EN FACE! ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ

Καλημέρα,

Μας λέτε γκρινιάρηδες και κακορίζικους αλλά άμα βλέπουμε το καλό εμείς το λέμε (το καλό κατά την ταπεινή μας γνώμη βεβαίως): Το κείμενο των Ενώσεων Γονέων που μοιράστηκε  στις παρελάσεις ήταν αυτό που έπρεπε να είναι και αναβάθμισε την παρουσία του γονεϊκού κινήματος στην συνείδηση των γονιών.

Διότι καταπιάστηκε με αυτά που έπρεπε. Καταπιάστηκε με αυτά που απασχολούν την μέση ελληνική οικογένεια σήμερα και απέφυγε να προτάξει - ΣΚΟΠΙΜΩΣ - διχαστικά μηνύματα και θέματα για να αποκρυβούν οι ευθύνες των υπευθύνων.

"Η συνάντηση της Νυρεμβέργης".
Οι αυτοδιοικητικοί (δήμαρχοι και wannabe δήμαρχοι)  που τάχθηκαν ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ και ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ υπό την καθοδήγηση και τας εντολάς του κου Φουχτελάκη.
Οι δοσίλογοι στην TASK FORCE απέναντι στους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ στους δημότες τους.
ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗ.

Και ΜΟΝΟ ΕΣΥ, στην κάλπη, αναγνώστη μου, εκεί που θα είσαι μόνος σου και δεν θα έχεις κανέναν να σου πιπιλάει το μυαλό, μπορείς να ζητήσεις ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ και όχι στον Ράϊχενμπαχ.

Εσύ μπορείς να δώσεις ένα μήνυμα που θα ξεκινάει από την πιο κοντινή σου εξουσία - την αυτοδιοίκηση - και θα φτάνει μέχρι ... το ΜΑΞΙΜΟΥ.
 ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ, ΜΗΝ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, ΜΗΝ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ.

Για να γυρίσουμε στο χωριό μας:

Ξέρεις αναγνώστη μου ότι φέτος - για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου - Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ - ΙΔΙΩΤΗ;

Στο είπε κανείς αυτό αναγνώστη μου; Κανένας θεσμικός; Κανένας που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, ΑΡΑ ΞΕΡΕΙ αφού έχει περάσει η έγκριση της ανάθεσης στο εξωτερικό συνεργάτη ..

Θα μου πεις τώρα: Σιγά το θέμα. Η ουσία μετράει.

Ναι. Ίσως να ίσχυε αυτό αν είχε προηγηθεί - έστω και στοιχειώδης διάλογος με φορείς και πολίτες - για τις ιεραρχήσεις του προϋπολογισμού. (Καλά δεν μιλάω τώρα για τα δικά μας, τα σοσιαλιστικά, περί κατάρτηση συμμετοχικών προϋπολογισμών και αποφασιστικές αρμοδιότητες διάθεσης μέρους των κονδυλίων από λαϊκές συνελεύσεις). Μιλάμε για έναν στοιχειώδη διάλογο.

Έστω και την επιτροπή διαβούλευσης - που την ξέχασαν, δεν ξέρω γιατί άραγε.

Για να μην αναφέρω στο οικονομικό μέρος της υπόθεσης: ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕI Ο ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ;
Γιατί;
Τόσα χρόνια τον φτιάχνει η υπηρεσία.

Τώρα θα πουν διάφοροι ότι δεν ήξεραν. Εμείς το γράφουμε σήμερα που έχει δημοτικό συμβούλιο. ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου