Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


Κάθε ίχνος ντροπής και έστω και προσχηματικής συμμόρφωσης με τη νομιμότητα από την διοίκηση του δήμου αλλά και το διαπαραταξιακό προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου έχει εγκαταλειφθεί και ο υπέρτατος κανόνας που διέπει την δράση τους είναι η επιβολή των απόψεων και συμφερόντων της κλίκας και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Ότι ο προϋπολογισμός του δήμου που ψηφίστηκε στις 15 Νοεμβρίου, με υπέρβαση όλων των διαδικασιών διαβούλευσης και συμμετοχής φορέων που προβλέπει ο νόμος, σε μια ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση, χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων προθεσμιών νόμιμης σύγκλισης του Δ.Σ., ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, σας το είχαμε γράψει έγκαιρα. 

Σε αυτή την ανάρτηση:

ΝΕΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ! ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Όπως τότε σας είχαμε γράψει ότι η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, που δεν έχει συγκαλέσει - την έστω και αυτή - την γνωμοδοτική επιτροπή διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να συγκληθεί.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (ΑΡΘΡΟ 76 NOMOY 3852/2010)

Δεχτήκαμε τότε την απάντηση ότι "ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΑΝ" γιατί έπρεπε ο προϋπολογισμός να εγκριθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, και όχι στις  ...18, διότι λέει το έλεγε μια εγκύκλιος που είχε βγάλει η ΤΡΟΪΚΑ (διότι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ).

Και βέβαια ο δήμος μας μην δει εγκύκλιο του Φούχτελ και καθυστερήσει καμιά μέρα ...

Τότε λοιπόν δεν πρόλαβαν να συγκαλέσουν την επιτροπή.

ΤΩΡΑ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

Και ρωτάμε: Θα ξαναμείνουν οι ΨΕΥΤΟΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που πίνουν νερό στο όνομα του Καλλικράτη, στο δημοτικό συμβούλιο να κάνουν απαρτία στον Αεικίνητο, όπως έκαναν στις 15 Νοεμβρίου, όταν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ το Δ.Σ.; Τότε που λίγοι φιλότιμοι αποχώρησαν από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ συνεδρίαση και έμειναν εκεί οι ... ΠΡΟΘΥΜΟΙ;

Ή θα νομιμοποιήσουν πάλι τις γελοίες μεθοδεύσεις της διοίκησης;

Το επιχείρημα "βιαζόμαστε να έχει προϋπολογισμό ο δήμος" ελπίζουμε να μην έχει κανείς το θράσος να το διατυπώσει, όταν από την ανεπάρκειά τους και τις μεθοδεύσεις τους έχουν καταρεζιλέψει τον δήμο και συνέταξαν ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ που η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ αποκεντρωμένη δεν ενέκρινε.

Μένει να δούμε λοιπόν αν θα συνεχιστεί ο κατήφορος μερικών.
Για να κάνει εύκολο το δίλημμα σε εσένα αναγνώστη μου: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου