Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Επαιρναν εκατομμύρια με μαϊμου ”δάνεια” που φόρτωναν σε λαθρομετανάστες, τετραπληγικούς και υπερίληκες για να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα!

Ένα νέο μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που κανείς δεν γνώριζε… εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.

Το κύκλωμα των τραπεζιτών σε συνεργασία με δικηγόρους, συμβολαιογράφους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δουλεμπόρους και φυσικά εφοριακούς (έβγαζαν ΑΦΜ, καταχωρούσαν τα συμβόλαια), έβρισκαν “μπροστάρηδες” αλλοδαπούς, ηλικιωμένους και ανάπηρους ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια και να ξεπλένουν μαύρο χρήμα.

Στην συνέχεια μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, τεράστια ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων, οι οποίοι τα μοιράζονταν.

Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, “Πακιστανός” κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ σε τράπεζα στην Πελοπόννησο !!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα δεκάδες χιλίαδων ευρώ ”δάνεια” που φόρτωσαν σε τετραπληγικό κάτοικο Χαλανδρίου επιτήδειοι, που τον ασφάλιζαν μάλιστα για εξόφληση των δανείων στην περίπτωση που δήθεν έμενε ανάπηρος, ενώ ήταν ανάπηρος εκ γενετής !

Για την επίτευξη του σκοπού της η εγκληματική οργάνωση είχε φροντίσει να εμφανίζει τον τετραπληγικό ως μεγαλο-επιχειρηματία, ανοίγοντας του στη ΔΟΥ Χαλανδρίου περίπου 7 επαγγεματικές δραστηριότητες….μεταξύ αυτών του είχαν ανοίξει εταιρία σεκιούριτι και νυκτερινό κέντρο ως υποκατάστημα στην τρούμπα του Πειραιά !!! Οι εγκληματίες είχαν βγάλει στο όνομα του τετραπληγικού 23 πιστωτικές κάρτες με απεριόριστα όρια και του είχαν ανοίξει δεκάδες λογαριασμούς με καρνέ επιταγών!


Σε άλλη περίπτωση ηλικιωμένη 83 ετών, κάτοικος Χαλανδρίου, εμφανίζεται να έχει λάβει δάνεια συνολικά 80.000 ευρώ απο την Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου…χωρίς να έχει πάει ποτέ !!! Το συγκεκριμένο κύκλωμα με έδρα το Χαλάνδρι δραστηριοποιόταν πανελλαδικά και ξέπλενε βρώμικο χρήμα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ανύποπτων πολιτών !!!

Την ίδια στιγμή που παραγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ! 

Η συνέχεια της αισχρής αυτής ιστορίας είναι ότι τα δάνεια αυτά θα τα πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι. Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι “κόκκινα” και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Σε όλη την χώρα αλλά ειδικότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, λαθρομετανάστες βρέθηκαν να αγοράζουν ακίνητα, κάνοντας τους ντόπιους να αναρωτιούνται πως μπορούσε να συμβαίνει αυτό και φυσικά που έβρισκαν τα χρήματα. Σύμφωνα με καταγγελίες, η απορία λύθηκε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας, στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας… ως το 2049. Καλά διαβάζετε…

Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049. Ο κύριος αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46.229 ευρώ. Έτερος αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71.440 ευρώ. Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος.

Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο; Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα;

Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών; Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με προσωρινή άδεια διαμονής; Είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει η Εθνική Τράπεζα. Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών.

Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα; Πέρυσι στην Εθνική Τράπεζα της Αγίου Μελετίου κάποιος υπήκοος Μπαγκλαντές είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Αυτός είχε υπογράψει το δάνειο και άλλοι είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα). Αυτός φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το ίντερνετ καφέ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς».

Γράφτηκε στα «ψιλά» των εφημερίδων η υπόθεση που κάποιοι υπάλληλοι σε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στην Κρήτη, είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά.

Ακόμη εδώ και 5 χρόνια είναι στη δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ Τράπεζα Καρπάθου που μόνο στον αρχικό έλεγχο ο οποίος έγινε μετά απο καταγγελία, βρήκαν έλλειμα 6 εκατομυρίων ευρώ και συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο διευθυντής του καταστήματος στην Κάρπαθο. Παρά το ότι γινόταν πάρτυ της Μαφίας στην Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου με τη συμμετοχή των υπαλλήλων, κανείς απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες δεν έβλεπε το τεράστιο ξέπλυμα και σήμερα προσπαθουν να συγκαλύψουν και να αποδοθούν ευθύνες μόνο στον υπόδικο διευθυντή της ΑΤΕ.

Φήμες λένε ότι στην Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου ο διευθυντής και οι συνεργάτες του ξέπλεναν μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το πάρτυ που είχε στηθεί με τα θαλασσοδάνεια των αλλοδαπών είναι τεράστιο και τα ποσά που πλέον καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι ελεγκτικές αρχές να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς, ηλικιωμένους και ανθρώπους που ζούσαν με αναπηρικές συντάξεις.

Να δουν ποιοι τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα δάνεια μαϊμού. Και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, δημιούργησαν τη φούσκα στις τιμές των ακινήτων, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας. Θεωρείται επιβεβλημένο να ερωτηθούν οι αρμόδιοι και να δοθούν απαντήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.

Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *