Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

2013: Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ένα αλμανάκ για γέλια και για κλάματα από την Πλατεία στο χαρτί

1. Λειτούργησε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χαλανδρίου αναγνώστη μου την χρονιά που πέρασε!
Για την λειτουργία του ο δήμος μίσθωσε το κτίριο, στην Παπάγου, στο οποίο στεγαζόταν το βιβλιοπωλείο ΚΟΡΑΗΣ που πλήρωσε – και αυτή η επιχείρηση, όπως πολλές άλλες – τις συνέπειες της μακροχρόνιας ύφεσης, της κρίσης και των μνημονίων.
Τον χώρο εγκατέλειψε  η επιχείρηση  για να περιορίσει τα έξοδά της, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα αυξημένα λειτουργικά της προηγούμενης περιόδου.

Και ο ιδιοκτήτης θα έχανε το μίσθωμα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ.

ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΩΜΑ 5.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΠΛΩΘΗΚΕ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΗΚΕ – ΜΕΧΡΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Hi-Fi, dolby stereo surround  απέκτησε - για να στεγάσει την κοινωνική του υπηρεσία.

Έγινε θα πουν και διαγωνισμός! Έγινε.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο blog – αν ακόμα είστε από τους λίγους που δεν ξέρετε -  και για τον διαγωνισμό, γιατί εδώ δεν χωράνε όλα.
Πήρε και καμιά 600 χιλιάρικα επιδότηση ο δήμος, διόρισε και μερικούς, έβαλε και η εκκλησία λεφτά για να μοιράζονται φακές στους απόρους συμπολίτες μας!

Έτσι φτιάχτηκε λοιπόν το πρώτο KΟΙΝΩΝΙΚΟ DELICATESSEN ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!Κάτι ενοχλητικοί που πάνε και ζητάνε στοιχεία για την λειτουργία του, αντιμετωπίστηκαν όπως τους έπρεπε από την Ελένη Νιώτη η οποία κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει!


Και αφού διαθέτει ο δήμος 5500 ευρώπουλα τον μήνα και πήρε και 600 χιλιάρικα ακόμα επιδότηση για τους απόρους συνδημότας μας, άρχισαν να ζητούν από ΕΣΕΝΑ αναγνώστη μου να πηγαίνεις φακές στο Κοινωνικό Παντοκοροϊδείο, πάνε στα σχολεία - που δεν έχουν λεφτά να συντηρήσουν και που πρόσφατα ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ λιποθύμησε μαθητής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - και ζητάνε … φακές.

Φακές που στο Χαλάνδρι έρχονται με τριαξονικά πλέον.
Διότι ΟΛΟΙ – εκτός από εμάς – πουλάνε φακές και φασόλια στο Χαλάνδρι.
Εμείς πάντως τρώμε φακές ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ σπίτι.

2. Αλλά το 2013 δεν έκανε το Χαλάνδρι 
γνωστό – στον κόσμο όλο – για το Κοινωνικό Παντοκοροϊδείο.

Το Χαλάνδρι έγινε γνωστό από αυτή εδώ την φωτογραφία, του Γιάννη Κολεσίδη, που ψηφίστηκε ως μια από τις 10 καλύτερες δημοσιογραφικές φωτό του REUTERS στον κόσμο, για το 2013 και είναι από το Χαλάνδρι.Μετά από αυτό και όπως πάντα πέντε μήνες πριν τις εκλογές, ο δήμος κάνει φέτος έργα αύξησης της παροχετευτικότητας της ρεματιάς και έβγαλέ και εργολαβία για καθαρισμό φρεατίων ομβρίων.
ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ!

Γιατί πέρυσι σου έλεγαν να καθαρίσεις μόνος σου τα φρεάτια ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!
Και να καθαρίσεις εσύ τα πάρκα για να μην χαλάσουν χρήμα να πάρουν κανέναν άνεργο οδοκαθαριστή να φάει κανένα κομμάτι ψωμί.
ΕΣΥ! ΤΖΑΜΠΑ!
ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!
Για να παριστάνουν οι εκλεκτοί, τους «αποτελεσματικούς» στην δουλειά τους.

Να το θυμάσαι γιατί τα ίδια θα σου λένε και του χρόνου που δεν έχει εκλογές.
Εμείς αμαρτία δεν έχουμε.
Στα έχουμε γραμμένα όλα για να μην ξεχάσεις και να ξέρεις ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΦΤΑΙΣ ΑΝ ….
Και μην λες μετά “¨ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ” γιατί θέλεις δικαιολογία για την παπάτζα που πρέπει να κάνεις.
Να είμαστε ξηγημένοι.

3. Το 2013 όμως θα μείνει ιστορικό για την πόλη και για έναν άλλο λόγο:  ΕΚΛΕΙΣΑΝ 
μετά από τις άοκνες προσπάθειες του δήμου μας, τα νομικά πρόσωπα του δήμου για να περικοπούν περιττές σπατάλες για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους παλιόγερους και και άλλες τέτοιες πολυδάπανες δραστηριότητες που περιορίζουν τα διαθέσιμα κονδύλια που μπορεί να διατεθούν για ενοικίαση και άλλων ξενοίκιαστων καταστημάτων κυρίως ημετέρων, που έτσι δεν θα έχουν καμία αναστολή να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της σύνεσης, στας επερχόμενας εκλογάς, ενώ αντιθέτως είναι ορατός ο κίνδυνος να στραφούν εις την στήριξην δυνάμεων της ιλαρότητος και της έλλειψης της αναγκαίας δια την υπηρεσίαν του δημότη σοβαρότητος και ευπρεπείας.


Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο κλείσιμο του Αετοπουλείου πολιτιστικού κέντρου και την επικείμενη μετακίνηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων από το κληροδοτημένο εις τον δήμον των Χαλανδραίων– υπό της μακαριστής Μουστάκα – Αετοπούλου – κτίριον της Αγίας Βαρβάρας,   εις το υπερσύγχρονο μισθωμένο κτίριο επί της οδού Παπάγου, ίνα υπογραμμιστεί η χρησιμότης του δια την λειτουργίαν του δήμου, να αξιοποιηθούν οι κενοί χώροι του και να αιτιολογηθεί εις κακόπιστους επικριτάς η σκοπιμότης της μισθώσεώς του, εν όψει βεβαίως της προεκλογικής περιόδου.

Περιέργως, ακόμα δεν έχει κλείσει η ΦΛΥΑ ΑΕ, εις πείσμα της αριστεροπασοκοδεξιάς καθεστωτικής παρέας, καθοδηγουμένης υπό πασίγνωστού δια την δράση του κατά της διαφθοράς τοπικού πολιτικού στελέχους με υψηλές διασυνδέσεις εις τους ελεγκτικούς μηχανισμούς,  που έχει στείλει στην ΦΛΥΑ το ΣΔΟΕ 321 φορές τα τελευταία 5 χρόνια και το σώμα των ελεγκτών 235 φορές, για να διερευνηθεί το σκάνδαλο, που δεν υπάρχει αλλά πρέπει οπωσδήποτε να εφευρεθεί γιατί έχει εκτεθεί ολόκληρη η παρέα και έρχονται εκλογές, ενώ έχουν δεσμευτεί και στον Φούχτελ, ότι το 2014 η ΦΛΥΑ δεν θα υπάρχει. ΑΝ ....

4. Όμως το 2013 αυτό που πρέπει επίσης να μνημονευτεί με έμφαση είναι ότι μετακινήθηκε ο καταυλισμός των τσιγγάνων.

Και μάλιστα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Τέσσερις!
ΑΛΗΘΕΙΑ!


Με χειρισμούς που είχαν λέει συζητηθεί στις συσκέψεις των αρχηγών των παρατάξεων, που τους ενημέρωνε - λέει - ο Δήμαρχος Γ. Κουράσης για τις λεπτές κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και που δεν έπρεπε να είναι εις γνώσην ημών  των υπολοίπων κοινών θνητών, που είμεθα εξυπνάκηδες, ανεύθυνοι και παλιόγυφτοι .

Δεν με πιστεύεις;

ΜΕΤΡΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ!
Αρχικά τον πήραν εκεί που είναι για να τον πάνε στο Πάτημα.
Δεν ήθελε όμως το Πάτημα και τον φέρανε πίσω.
Μετά τον  μεταφέρανε στο γήπεδο του Απόλλωνα.
Όμως όχι για πολύ. Γιατί δεν ήθελε ο Απόλλωνας και το Κάτω Χαλάνδρι.
Τον ξαναγύρισαν πίσω.
Μετά τον πήραν και τον πήγαν στην Λυκόβρυση.
«ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ» έγραφαν οι άλλες, οι σοβαρές εφημερίδες, όχι εμείς οι εξυπνάκηδες.
Αλλά δεν ήθελε ούτε η Λυκόβρυση και τελικά τους έφεραν πάλι εκεί που ήταν.
ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!

Και μια ΤΩΡΑ, που θα φύγουν οπωσδήποτε, όπως μας βεβαιώνουν οι σοβαροί, ημάς τους αιρετικούς αμφισβητίες,  τον Φεβρουάριο, για να πάνε στα Μέγαρα πάνω στην κορυφή (ΑΕΡΑ) ΠΑΤΕΡΑ του όρους Κανδύλι (ή ανάποδα), για να μαζεύουν και τσάι του βουνού για να βγάζουν τα προς το ζην;

ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ!

Τέσσερις φορές πρωτοσέλιδα και πανηγυρισμοί για την επίλυση του θέματος του καταυλισμού, μέσα σε μια χρονιά.

Και για το Πεύκο Πολίτη, την απαλλοτρίωση του δρόμου, την διεκδίκηση εισφορών σε γη και χρήμα από τις ιδιοκτησίες που περάσανε στο ΤΑΪΠΕΔ, λέξη από τους σοβαρούς.

Με αυτά ασχολούνται μόνο κάτι αστείοι, αιρετικοί, ασόβαροι.

Που είπαν και κάτι περίεργα για στέγαση των τσιγγάνων Χαλανδραίων δημοτών στο Χαλάνδρι, με την ένταξη του Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο, «που - κακό χρόνο να  ‘χουν που είναι με τους γύφτους - και χαλάνε την επικοινωνιακή εικόνα των σοβαρών εν όψει εκλογών.»
(περισσότερα για το θέμα στο blog και στο μέλλον).

5. Άλλο μεγάλο επίτευγμα της χρονιάς από τον δήμο μας:
ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ!  3 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ!

 
Αλλά ήταν απαραίτητο το νέο κτίριο. Έργο με μέλλον.

Δεν μπορεί να μην έχει ολόκληρη η περιοχή παιδικό σταθμό, σου λέει ο δήμος.
Πού θα βάλουμε τα παιδιά των δημοτών μας, που δεν εννοεί η διοίκησις να μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών.

Γνωστοί ανεύθυνοι επικριτές της διοικήσεως βέβαια στέκονται σε μερικές ασήμαντες λεπτομέρειες δια να πλήξουν το μέγα έργο του δημάρχου Κουράση και των συνεργατών του.

Λένε ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια, μετά το 2010, σταδιακά έχουν μείνει ακριβώς τα μισά παιδιά από ότι πριν.
Εξυπηρετούνταν περί τα 900 παιδιά τον χρόνο και έχουν μείνει 450.
Τα άλλα πήγαν στους ιδιωτικούς εκτός από 8 τυχερές οικογένειες που έκαναν ΚΟΙΝ.ΣΕΠ..

Οι ανάγκες της πόλης ξεπερνούν τις 1500 θέσεις.
Οπότε σου λέει η διοίκηση, να!
Δεν έχουμε χώρο να βάλουμε και άλλα παιδιά. Να χτίσουμε τον παιδικό σταθμό στο Πάτημα.

Όμως κάποιοι ασόβαροι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται το βάθος των σχεδιασμών της διοικήσεως του δήμου.
Και ισχυρίζονται ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες πολλαπλώς πιο επείγουσες να εξυπηρετηθούν με τα 3 μύρια.
Όπως για παράδειγμα η ανέγερση δημαρχείου δια την εξοικονόμηση του ποσού των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων  - άνω των 400 χιλιάδων ΕΤΗΣΙΩΣ.

Και μάλιστα προβάλλουν το εξυπνακίστικο επιχείρημα ότι μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό είναι κενό και αχρησιμοποίητο αυτό το κτίριο, που ανήκει σε ΙΔΡΥΜΑ και η βούληση του διαθέτη ευεργέτου του Χαλανδρίου, Γεωργίου Κουρτέση ήθελε να αξιοποιείται διά εκπαιδευτικό έργο στα παιδιά της πόλεως, άρα οι ανάγκες της περιοχής για παιδικό σταθμό μπορούσαν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν εκεί.Επιχειρήματα εξυπνάκηδων, μην ασχολείστε εσείς.
Ο δήμαρχος ξέρει τι κάνει.

6. Ο δήμος μας με αστραπιαίες ενέργειες αντιμετώπισε την ραγδαία αύξηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε απόφαση αναστολής έκδοσης νέων αδειών αλλά είχαν παραλείψει κάποιες περιττές διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η απόφαση από την περιφέρεια. Έτσι η μετατροπή του Χαλανδρίου σε μπαρούπολη μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

7. Το Χαλάνδρι έχει πλέον ελεγχόμενη στάθμευση.

Το σύστημα εφαρμόστηκε μελετημένα, σχεδιασμένα, με διαδικασίες που εξασφάλισαν την αναγκαία κοινωνική συναίνεση και λειτουργεί απρόσκοπτα έχοντας εξασφαλίσει άνετη πρόσβαση επισκεπτών ... στα γειτονικά malls.

Αυτά ήταν τα μεγάλα, τα μεγαλύτερα για την ακρίβεια, έργα του δήμου Χαλανδρίου για την χρονιάπου μας πέρασε και άλλο κακό να μην μας εύρη του χρόνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *