Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αίτημα για συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών για το σταμάτημα του ξεπουλήματος του ¨Ελληνικού¨.



Ως Περιφερειακή Παράταξη έχουμε ξαναφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιχειρούμενης πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και του «Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας».

Πρόκειται εκτός των άλλων και για οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται στη συγκεκριμένη περιοχή, υλοποιώντας στην πράξη τις επιταγές των Μνημονίων της Τρόϊκας και της ολιγαρχίας για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Το Μητροπολιτικό Πάρκο από τα 6.500 στρέμματα περιορίζεται στα 2.000 στρέμματα τα οποία δεν προσδιορίζονται καν ως χώρος υψηλού πρασίνου ή αμιγής χώρος πρασίνου.
Η δήθεν ¨ανάπτυξη¨ για αυτούς που ρίξανε τη χώρα στο βάραθρο των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων και το τσιμέντο.
Η προστασία και η διατήρηση του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, δεν αποτελούν για την μνημονιακή συγκυβέρνηση παράμετρο για την αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μία βαρβαρότητα στο χώρο του Ελληνικού, ενώ θα αποτελέσει ¨ελντοράντο¨ για τους κάθε λογής κερδοσκόπους και μία τεράστια χαμένη ευκαιρία ανάσας και πρασίνου για τα 5 εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής.
Λόγω του ότι ο διαγωνισμός για την δήθεν «αξιοποίηση» του Ελληνικού βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2014 θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες οι τεχνικοί φάκελοι και οι δεσμευτικές τους οικονομικές προσφορές, θεωρούμε το ζήτημα εξαιρετικά επείγον και πρέπει να συζητηθεί Εκτός Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με το θέμα:
• Να εκδώσει ψήφισμα υπεράσπισης του χώρου ως Δημόσιου αγαθού.

• Να προχωρήσει στην ανάληψη αγωνιστικών παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών ώστε με κινητοποίηση του Λαού της Αττικής να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο έγκλημα πώλησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Αθήνα, 27/2/2014
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι 

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης 
Καπάταης Χρήστος - Κωνσταντάκου Έρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου