Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σε κίνδυνο απόλυσης οι δημοτικοί υπάλληλοι



Στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις θα ψάξουν σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr η Τρόϊκα και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 3.600 υπαλλήλων της διαθεσιμότητας για το 2013 που πήρε παράταση μέχρι στις 6 Μαρτίου και τις 12.500 για το 2014.
Παρά τις προχθεσινές δηλώσεις της κας Χριστοφυλοπούλου ότι το Υπουργείο βρίσκεται εντός στόχων, τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ευνοϊκά και η συνάντηση που επίκειται σήμερα, προοιωνίζει μεγάλη ανησυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις από την τρόικα για την επικείμενη συνάντηση ότι αν δεν έχουν πιαστεί τα νούμερα, τότε θα υπάρξουν άμεσες και πρόχειρες απαιτήσεις «ξαφνικού θανάτου». 
Η επιδείνωση της διαπραγματευτικής θέσης του Υπουργείου οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ για την κατάργηση οργανισμών. 
Ετσι αυξάνεται σημαντικά και ο κίνδυνος για τους δημοτικούς αστυνόμους και τους σχολικούς φύλακες αφού μέχρι σήμερα ήταν μεν πρόθεση του Υπουργείου να υπάρξει η κινητικότητα και να βρεθούν άλλες θέσεις για εργασία στον δημόσιο τομέα, τώρα όμως ψάχνουν επειγόντως να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4.000 απολύσεων που δεν συμπληρώνεται εύκολα. Γεγονός πάντως είναι ότι κανείς δεν ξέρει που σκάσει η βόμβα.
Κύκλοι πάντως του Υπουργείου αναφέρουν ότι μπορεί να εντοπιστεί και μεγάλος οργανισμός που με την κατάργησή του θα συμπληρώσει τους απαραίτητους αριθμούς.

http://www.myota.gr/, 27/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου