Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γ.Γ: ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ

Διαβάζω (Τρίτη απόγευμα) στο vima.gr ότι ο κ. Βαρουφάκης το μεσημέρι της Τρίτης είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της ΕΕ Κοστέλο, της ΕΚΤ Μαζούχ και του ΔΝΤ Γκογιάλ.

Καλά αυτοί δεν είναι οι χαμηλόβαθμοι υπαλληλίσκοι; Αυτοί ντε, που αντί να λέμε και τα 3 ονόματα, τους λέγαμε εν συντομία τρόϊκα;
Που είμαστε περήφανοι και μιλάμε μόνο με εκλεγμένους κι όχι με αυτούς; Αχ αυτά τα λεξιλόγια του ΣΥΡΙΖΑ, μας έχουν μπερδέψει.
Μήπως ζαλίστηκε ο υπουργός από την κολοτούμπα και μετά τα μπέρδεψε; Μήπως είναι εκτός γραμμής; Η μήπως κατάλαβε ποιοι κρατάνε τα κλειδιά για τα λεφτά; (αυτά τα 7,5 δις που δεν τα θέλουμε όπως μας είπε την περασμένη βδομάδα).

Αλήθεια, οι 6 μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει από βδομάδα στο Eurogroup ποιες θα είναι άραγε; Οι αυξήσεις αποδοχών στη ΔΕΗ, η αναστολή της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στις Σκουριές, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι τράμπες με τα κοινοτικά λεφτά του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δηλώσεις Φλαμπουράρη ότι νερό και ενέργεια δεν θα περάσουν σε ιδιώτες, θα περιλαμβάνονται σε αυτές;
Εκτός κι αν τους παρουσιάσει τίποτα εναλλακτικά σχέδια, σαν αυτά που ήταν πάντα τα κυρίαρχα αιτήματα της αριστεράς. (λέμε τώρα οι αιθεροβάμονες).

Και κάτι ακόμα, μιας και ασχολήθηκα σήμερα με τον κ. Βαρουφάκη. Μήπως τελικά είναι τόσο «pretty» και τόσο «έξυπνος», και γι' αυτό οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση ξεπέρασαν ακόμα και αυτές με τις διαφημίσεις της "έξυπνης σίτας" και του "pretty bra";
Δεν φτάνει πια το overdose από Βαρουφάκη; Φοβάμαι ότι θα τον συνηθίσουμε τόσο πολύ που, όταν εκπληρώσει την αποστολή του και θα τον θυσιάσει ο αρχηγός του, δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σύνδρομο στέρησης. Το μόνο θετικό είναι ότι κάποιος φίλος, φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, θα καταφέρει να περάσει το μάθημα της μακροοικονομίας με καλό βαθμό, χωρίς να χρειαστεί να το διαβάσει καθόλου, με τόσες τσάμπα διαλέξεις και φροντιστήρια από τον υπουργό. Ας είναι καλά ο άνθρωπος.

Φιλικά
Γιώργος Γ.

ΥΓ
Στο προηγούμενο σχόλιό μου διατύπωσες κάποιες ερωτήσεις οι οποίες θεωρώ ότι είναι ρητορικές, γι’ αυτό δεν τις απαντώ. Έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, τι σημαίνει μνημόνιο, memorandum, συμφωνία, υπογράφω, δεσμεύομαι κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου