Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Νέα παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων ζητάει η ΚΕΔΕ

Την παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από 30 Ιουνίου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, προκειμένου να αποφευχθεί αφενός η  επιβολή εξοντωτικών προστίμων στους δήμους και αφετέρου η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε  τη σύσταση κοινής επιτροπής μεταξύ του υπουργείου και της ΚΕΔΕ προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των δήμων για αυτό το σκοπό.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε ότι πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παραδόθηκαν προ δεκαπενταετίας στους δήμους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δηλαδή τους κρατικούς φορείς. Κατασκευάστηκαν δε με τεχνικές προδιαγραφές τέτοιες που σήμερα θεωρούνται ανεπαρκείς. Υπογράμμισε επίσης ότι «η  Πολιτεία ζητάει, από τους δήμους να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές στα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες και μάλιστα σε μία περίοδο με δεδομένη την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλες δαπάνες, καθώς καλούνται να επανορθώσουν συσσωρευμένα προβλήματα 30 και περισσότερων χρόνων».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε επίσης το θέμα στήριξης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στους δήμους, προτείνοντας παράλληλα  σε συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους να ανοίξουν στους πολίτες οι αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα ο ΟΑΚΑ και να γίνουν παρεμβάσεις με έργα πρασίνου.

Η ηγεσία του υπουργείου έκανε αποδεκτά τα παραπάνω αιτήματα και ειδικότερα δεσμεύτηκε να υπάρξει εκ μέρους της άμεσα ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης, αποδέχτηκε τη σύσταση της κοινής επιτροπής, ενώ υιοθέτησε την πρόταση της ΚΕΔΕ για τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού στους δήμους και άνοιγμα των αθλητικών ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

http://www.localit.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Θυμήσου ότι πέρυσι τέτοιες μέρες είχαν κλείσει οι αθλητικοί χώροι στο Χαλάνδρι επειδή δεν είχαν άδεια - λέει. 
Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα ακόμα παρατάσεις παίρνει.
Αν νομίζεις ότι αυτά που γίνονται στο Χαλάνδρι είναι τυχαία, είσαι αλλού νταλλού!

Η άγνωστη ρεματιά της Νέας Πεντέλης – Δεύτερο μέρος * (του Α. Αργυρόπουλου)


Στο πρώτο μέρος του άρθρου περιγράψαμε τη φυσική πορεία και τα αξιοθέατα της ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου με έμφαση στο τμήμα που διαρρέει τη Νέα Πεντέλη, μεταξύ της Λεωφ. Αλέξανδρου Παναγούλη και της οδού Ασκληπιού. Παράλληλα αναδείξαμε και μερικές κακοτοπιές που παρατηρούνται στην κοίτη και τα πρανή της.


Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν από το δήμο Πεντέλης και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αναβαθμίσουν τον καταπράσινο αυτό χώρο και να του προσδώσουν την αξία που του αναλογεί. Στο  σχεδιο αναφέρονται οι περισσότερες από τις προτεινομενες παρεμβάσεις.



α) Οριοθέτηση της Α’ ζώνης προστασίας:
Η εργασία αυτή έγκειται στην τοποθέτηση επί του εδάφους πληροφοριακών πινακίδων στα όρια της Α΄ ζώνης προστασίας. Ετσι όλοι οι κάτοικοι και οι περιπατητές θα γνωρίζουν που αρχίζει ο χώρος απολύτου προστασίας της ρεματιάς γινόμενοι συμμέτοχοι στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της. Παράλληλα, μπορούν να αναρτηθούν πληροφοριακές πινακίδες που να περιγράφουν τη πανίδα και χλωρίδα της ρεματιάς καθώς και χάρτες που να προσδιορίζουν την όδευση της αρχαίας οδού λιθαγωγίας.

β) Κατασκευή μονοπατιού στις όχθες της ρεματιάς:
Ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου είναι η διάνοιξη μονοπατιών στις όχθες της ρεματιάς έτσι ώστε να μπορεί κανείς να περπατήσει με ασφάλεια σε όλο το μήκος της μακριά από δρόμους με οδική κίνηση. Ιδανικά αυτό θα έπρεπε να ήταν ήδη εφικτό και στις δύο όχθες της ρεματιάς αλλά στην πράξη μόνον το 40% από τις όχθες είναι προσπελάσιμο στην περιοχή της Νέας Πεντέλης. Εν πάσει περιπτώσει, όπου υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπέλαση, ας είναι αυτό εφικτό τουλάχιστον στην μία από τις δύο όχθες του ρέματος. Είναι σημαντικό να μπορεί ο τοπικός πληθυσμός να επισκέπτεται το φυσικό αυτό τόπο και να αποτελεί αυτός έναν διάδρομο για περιπατητές από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια που θέλουν να ανέβουν στο Πεντελικό βουνό.

γ) Απελευθέρωση του χώρου απέναντι από την οδό Περικλέους από φράχτες και τα απορριμματοφόρα της Νέας Πεντέλης:
Μιάς και αναφερθήκαμε σε πεζοπορικό μονοπάτι επισημαίνουμε ότι είναι οξύμωρο ο δήμος Πεντέλης να συμπεριλαμβάνεται στους παραβάτες του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της Ρεματιάς (ΠΔ ΦΕΚ 659/Δ/1995). Αναφέρομαι στο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων της δημοτικής κοινότητας Νέας Πεντέλης που βρίσκεται απέναντι από την οδό Περικλέους σε έναν χώρο που ανήκει στην Α’ ζώνη προστασίας. Στη ζώνη αυτή δεν επιτρέπονται περιφράξεις και χώροι στάθμευσης οχημάτων, πόσο μάλλον χώροι στάθμευσης απορριμματοφόρων και κάδων! Πρόκειται για μια διαχρονική ατασθαλία η οποία θα πρέπει να αρθεί.

δ) Κατασκευή της πεζογέφυρας Μαράθι και άλλων ανά 500 μ. ρέματος:
Η οδική γέφυρα της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη απέχει από την παλαιά πέτρινη γέφυρα της οδού Ασκληπιού περίπου 1.000 μέτρα. Είναι σημαντικό, στο μέσον αυτής της απόστασης, να κατασκευαστεί μια πεζογέφυρα έτσι ώστε η ρεματιά να μην αποτελεί έναν «αδιαπέραστο τοίχο» μέσα στον ιστό της πόλης. Η πεζογέφυρα αυτή έχει ήδη χωροθετηθεί με παλαιότερη τεχνική πρόταση προς το δήμο Νέας Πεντέλης στο μέσον της απόστασης των δύο οδικών γεφυρών, στην προέκταση της οδού Μαράθι προς τη ρεματιά. Η θέση αυτή συντομεύει την διαδρομή από όλη την περιοχή της Νέας Πεντέλης κάτω από τον λόφο του Προφ. Ηλία μέχρι το Γυμνάσιο – Λύκειο της Νέας Πεντέλης κατά 10 με 15 λεπτά. Η κατασκευή της έχει γίνει αποδεκτή και με απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Νέας Πεντέλης (Απόφ. Νο. 2/2012). Άλλες πεζογέφυρες μπορούν να γίνουν στο τμήμα που κατευθύνεται προς την Παλαιά Πεντέλη αλλά και νοτιότερα, στο τμήμα των Μελισσίων. Γενικά μια πεζογέφυρα ανά 500 περίπου μέτρα ρέματος δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη ποιοτικής πεζοπορίας και επικοινωνίας των κατοίκων.

ε) Καθαρισμός και ανάδειξη του πέτρινου φράγματος και της λιμνοδεξαμενής του.
Το πέτρινο φράγμα που υπάρχει στο ύψος της οδού Αριστείδου θα μπορούσε να αποτελεί ένα αξιοθέατο της πόλης μας αν καθαριζόταν από την ανεξέλεγκτη βλάστηση που το έχει καταπνίξει και δημιουργείτο μια ασφαλής πρόσβαση προς αυτό. Σημαντικό επίσης είναι να καθαριστεί και ένα μέρος της τεχνητής δεξαμενής (π.χ. σε μια έκταση περίπου 5 μ. x 10 μ. και σε βάθος 0,5 έως 1 μ.). Η συμβολική αυτή ανακατασκευή της τεχνητής λίμνης θα είχε διδακτικό χαρακτήρα για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των πρώτων εποικιστών της περιοχής.

στ) Καθαρισμός και στερέωση του οικίσκου (μύλου;) που υπάρχει νότια του φράγματος.
Αυτή η παλαιά κατασκευή έχει τόσο περικυκλωθεί από βάτα, δάφνες και πάσης φύσεως φυτά που μπορεί κάποιος να περάσει από δίπλα χωρίς να καταλάβει ότι βλέπει ένα παλαιό οίκημα. Ενας στοιχειώδης καθαρισμός και κάποιες βασικές εργασίες στερέωσης και ανάδειξης θα μπορούσαν να ομορφύνουν το τοπίο της περιοχής και να βοηθήσουν να τεκμηριωθεί με ασφάλεια η ταυτότητα αυτού του κτιρίου.

ζ) Διάνοιξη μονοπατιού που να συνδέει την Παλαιά με τη Νέα Πεντέλη.
Τώρα που οι δύο κοινότητες ανήκουν σε ένα Καλλικρατικό δήμο είναι σημαντικό να ενωθούν με μια κατά το δυνατόν σύντομη και ευχάριστη πεζοπορική διαδρομή. Μέχρι σήμερα όσοι θέλουν να πάνε με τα πόδια από τη μία κοινότητα στην άλλη αναγκάζονται να περπατάνε στην οδό Περικλέους και κατόπιν στην οδό Σουβαλιώτη, πλάι στα οχήματα και στη σκόνη που σηκώνουν.
Η πρόταση είναι να διανοιχτεί ένα δασικό μονοπάτι πλάτους περίπου 1 μ. από τη νότια όχθη της ρεματιάς απέναντι από την οδό Περικλέους και μέχρι την πλατεία της Αγίας Τριάδας. Ενδεχομένως, στα μισά της απόστασης να κατασκευαστεί μία πεζογέφυρα που να ενώνει τις δύο όχθες του ρέματος, όπως είδαμε και στην παράγραφο δ).

η) Απομάκρυνση του χώρου στάθμευσης απορριμματοφόρων παλαιάς Πεντέλης.
Εκτός από τη Νέα Πεντέλη και η Παλαιά έχει το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων σε χώρο της Α’ ζώνης προστασίας, κάτω από τις εγκαταστάσεις της παιδικής κατασκήνωσης. Θα πρέπει σύντομα να απελευθερωθεί ο χώρος αυτός και να αποδοθεί στους δημότες. Παράλληλα, θα πρέπει η παλαιά χωματερή που βρίσκεται στην περιοχή αυτή να αδρανοποιηθεί.

θ) Συντήρηση των πεζογεφυρών και των μονοπατιών του ρέματος Αγ. Σίλα.
Σε αντίθεση με το κύριο ρέμα της Πεντέλης που δεν διαθέτει καμία πεζογέφυρα, η ρεματιά Αγ. Σίλα έχει ήδη 3 παλαιές πεζογέφυρες στις οδούς: Αξιού, Πηνειού και Σπερχειού.
Οι πεζογέφυρες αυτές, και ειδικά οι δύο τελευταίες, είναι για χρόνια εγκαταλελειμμένες & ασυντήρητες με κατεστραμμένες προσβάσεις. Θα πρέπει να συντηρηθούν κατάλληλα καθώς επίσης να καθαριστεί και να επισκευαστεί το παραρεμάτιο μονοπάτι που κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο στα έτη 2006-2007.

ι) Απελευθέρωση της Α’ ζώνης προστασίας στο χώρο του ΝΙΕΘ.
Το τμήμα του χώρου του ΝΙΕΘ που βρίσκεται εκατέρωθεν του ρέματος Αγ.Σίλα θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο στους πολίτες. Αντ΄αυτού έχει από χρόνια περιφραχθεί από το ΝΑΤ. Χωρίς να θίγουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου εκτιμούμε ως σύλλογος Ρεματιάς ότι ο χώρος αυτός, εκτάσεως περίπου 18 στρεμμάτων, θα μπορούσε να αποδοθεί για χρήση στους δημότες. Εξ άλλου, η υπόλοιπη ιδιοκτησία του ΝΑΤ οριοθετείται ήδη με μεγάλο πέτρινο τοίχο στη δυτική μεριά της ρεματιάς. Ο τοίχος αυτός αποτελεί και το όριο της Α’ ζώνης προστασίας με τον χώρο του παλαιού νοσοκομείου. Ο σύλλογος Ρεματιάς έχει ήδη οχλήσει το ΝΑΤ με επιστολή (Αρ.Πρωτ. 515 – 7/2/2012) αποσκοπώντας στην απελευθέρωση του χώρου αυτού, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

κ) Σφράγιση απορροών ακαθάρτων στο ρέμα:
Αφησα τελευταίο ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα υγιεινής που είναι πλήγμα για την περιοχή μας.
Αρκετές αποχετεύσεις λυμάτων από παραρεμάτιες κατοικίες καταλήγουν στο ρέμα!
Υπάρχουν καταγγελίες για την οδό Περικλέους αλλά και για άλλες περιοχές. Η δυσοσμία που αποπνέει αυτή η ασυνειδησία είναι μεγάλη και πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν.
Ηδη ο σύλλογος μας έχει καταγγείλει το γεγονός και έχει ανοίξει ειδική σελίδα στο blog του (ΟΙ ΡΥΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ) όπου καταγράφει τις περιπτώσεις που καταγγέλονται.

Οι περισσότερες από τις παραπάνω προτάσεις δεν έχουν μεγάλο κόστος. Πολλές θα μπορούσαν να γίνουν και από εθελοντές, αν οργανωνόντουσαν σωστά από έναν σύλλογο ή το δήμο μας.

Σκοπός του άρθρου αυτού ήταν να τις παραθέσει στο ευρύ κοινό και να αποτελέσουν αφορμή για μια συζήτηση και γνωριμία με τον υπέροχο αυτό τόπο που βρίσκεται κρυμμένος κοντά μας.

Για το λόγο αυτό οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις παρουσιάζονται και στο συνημμένο σχέδιο της ρεματιάς που έχει σαν υπόβαθρο το πολεοδομικό σχέδιο του 1956 της Νέας Πεντέλης.


Αλέξανδρος Αργυρόπουλος,
Μέλος Δ.Σ. συλλόγου Ρεματιάς,
sosrematia.blogspot.gr
5      Ιουνίου 2015


*  Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στην μνήμη της Νένας Ρήγα, ιδρυτικού μέλους και για πολλά χρόνια προέδρου του συλλόγου Ρεματιάς. Η Νένα εκτός από την ανεκτίμητη συμβολή της στη βελτίωση του περιβάλλοντος της ρεματιάς στην περιοχή του Χαλανδρίου ήταν παρούσα και σε όλες τις βόλτες και δράσεις ανάδειξης & καθαρισμού της Ρεματιάς Νέας Πεντέλης οι οποίες εντάθηκαν από το σύλλογό μας ήδη από το 2010.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΚΟΡΥΦΑΙΟ!


ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ - Γ. ΘΩΜΑΣ: 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


5 Ιουνίου παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα 5 Ιουνίου παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
………………………………………………………
Η ΡΕΜΑΤΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ
………………………………………………………………………..
Ως Δημοτική Παράταξη « μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ ή πόλη μας» για την προστασία και για μια αειφόρο διαχείριση της ρεματιάς άμεση προτεραιότητα δίνουμε:

• Στην πλήρη εφαρμογή του Π.Δ. προστασίας της Ρεματιάς, ειδικά ως προς τις επαγγελματικές χρήσεις.

• Στον καθορισμό των ορίων της προστατευόμενης περιοχής και την απόδοση σε κοινή χρήση των παρανόμως καταπατημένων περιοχών.

• Στην προστασια της Ρεματιάς από την «εισβολή» των ΙΧ και την σταδιακή μετατροπή των χώρων σε παράνομα πάρκιν

• Στην ορθή αποκατάσταση των πρανών.

• Στην ενίσχυση της βλάστησης με βάση την καταγραφή Μάργαρη

• Στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με φύτευση πλατύφυλλων δένδρων- Εφαρμογή προγράμματος επαναφοράς της βελανιδιάς ως κυρίαρχου δένδρου της ρεματιάς

• Στην αξιοποίηση αρτεσιανών νερών για άρδευση στις παρόχθιες περιοχές και την εγκατάσταση πυκνού πυροσβεστικού δικτύου

• Στη δημιουργία φυτωρίου ενδημικών φυτών της ρεματιάς για την ταχύτερη εξάπλωσή τους.

• Στη δημιουργία χώρου κομποστοποίησης όλων των «πράσινων» της ρεματιάς και των γειτονικών οικιών για την αξιοποίηση τους στα πάρκα της πόλης

Την δημιουργία ενιαίου διαδημοτικού φορέα για τν προστασία της ρεματιάς σε όλο το μήκος της.

Για να αποκατασταθεί η επικοινωνία των κατοίκων της πόλης με τη ρεματιά προτείνουμε:

• Τη δημιουργία περιπάτου με ένα δίκτυο φυσικών μονοπατιών που θα καθαριστούν και θα σημανθούν

• Τη χάραξη και οριοθέτηση ενός ανοικτού βοτανικού περιπάτου

• Την οργάνωση προγραμμάτων «παρατήρησης» των πουλιών για παιδιά και ενήλικες και καταγραφής τους.

• Τη δημιουργία με φυσικά υλικά ενός μικρού παιδότοπου κατά τα πρότυπα των παρεμβάσεων Πικιώνη

Για την καλύτερη προστασία της ρεματιάς θα πρέπει να γίνονται συνεχείς και σωστοί καθαρισμοί της κοίτης και των πρανών, να είναι σε ετοιμότητα πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, να ευαισθητοποιηθούν οι παραρεμάτιοι κάτοικοι και να διαθέτουν πυροσβεστικά βοηθήματα και να υπάρχει στη διάθεση των εθελοντών ο απαραίτητος εξοπλισμός αντιμετώπισης πυρκαγιών

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Πραγματικά δεν ήταν από τις καλές στιγμές του δημοτικού συμβουλίου η χθεσινή.
Να απορρίπτει ΟΜΟΦΩΝΑ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ του Λαδόπουλου συμπεριλαμβανομένου) αίτημα ενός ιστορικού αθλητικού σωματείου της πόλης - του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου εν προκειμένω - να του παραχωρηθούν γήπεδα για ένα διήμερο ώστε να κάνει μια εκδήλωση δεν είναι καλό πράγμα και δεν είναι ευχάριστο.

Ο αντιδήμαρχος Σ. Γκάγκας όμως ήταν απόλυτος και έκανε τόσες καταγγελίες για παρανομίες και αυθαιρεσίες του Γυμναστικού Συλλόγου που δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο να υπερασπιστεί το αίτημα του συλλόγου.

Μέχρι για βιαιοπραγίες σε βάρος εργαζομένων στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ μίλησε ο Σέργιος Γκάγκας, ενώ ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε δύο συλλόγους - τον Γυμναστικό και το ΠΑΚ - που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καταλαμβάνοντας ετσιθελικά χώρους, αρνούμενοι να υπογράψουν τις προβλεπόμενες συμβάσεις, αρνούμενοι να δώσουν τα προβλεπόμενα από το νόμο στοιχεία και παραβιάζοντας ακόμα και λουκέτα για να μπουκάρουν στους αθλητικούς χώρους.

Ο παρευρισκόμενος κος Ν. Πανταζής δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση επί της ουσίας, απλά επιτέθηκε .... στους "πολιτικούς του αντιπάλους που τον διώκουν" .

Επανέλαβε δε το χιλιοπαιγμένο έργο "ο Γυμναστικός πληρώνει περισσότερα χρήματα από τους άλλους" (παραλλείποντας την μικρή λεπτομέρια ότι οι άλλοι ίσα που μπαίνουν στο γήπεδο καμιά ώρα την βδομάδα).

Σαφείς αποστάσεις από τις πρακτικές Πανταζή πήρε και ο παρευρισκόμενος πρόεδρος του ΝΗΡΕΑ Δημήτρης Γιακουμάτος όταν ο Νίκος Πανταζής επιχείρησε να μιλήσει ως εκπρόσωπος όλων των αθλητικών σωματείων: "Άστο, εμάς δεν μας εκπροσωπείς" του είπε ο εκπρόσωπος του ΝΗΡΕΑ.

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Νίκο Πανταζή.
Εσύ φταις για ό,τι συμβαίνει.
Και λέγε εσύ ότι φταίμε εμείς ή η Καρατζά, ο Γκάγκας, όλοι οι άλλοι.
Δεν είναι στραβός ο γυαλός, κατάλαβέ το.

Να υπογραμμίσουμε ότι  η Λ.  Καρατζά επιτέθηκε με ένταση στον κ. Πανταζή για την "χαφιεδίστικη" - όπως την χαρακτήρισε - συμπεριφορά του προς άλλα σωματεία τα οποία ξεσπιτώθηκαν από τις καταγγελίες Πανταζή.

Μπραβο σας κ.Ρούσσο! (του Α. Κρούστη)

Από την αρχή είχα δηλώσει ότι για οτιδήποτε θετικό, της Αριστερής διακυβέρνησης του Δήμου μας,  θα το σχολίαζα θετικά.

Ο λόγος για τα ταχύτατα αντανακλαστικά που είχε ο Δήμαρχος στην καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς.

Χθες λειτούργησε πανηγυρικά στέλνοντας ένα μήνυμα σε κάθε επίδοξο εμπρηστή, ότι ο πολιτισμός είναι πνεύμα, και το πνεύμα δεν καίγεται.
 
Η περίπτωση του εμπρησμού του Θεάτρου της Ρεματιάς ανέδειξε και ένα άλλο, ίσως ακόμη μεγαλύτερο πολιτισμικό στοιχείο. 
 
Την συνεννόηση και την ενότητα. 
 
Όλο το δημοτικό συμβούλιο , όλες οι παρατάξεις και κατ΄επεκτασιν και όλοι οι δημότες, στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του, δείχνοντας το δρόμο και για την επίλυση δυσκολότερων προβλημάτων.
 
Μπράβο σας κύριε Ρούσσο. 
 
Μπράβο σας που μας ενώσατε, μπράβο σας που και εσείς φαντάζομαι θα κάνετε το ίδιο όταν την επόμενη τετραετία θα είσαστε αντιπολίτευση.

Αντώνης Κρούστης

Ερώτηση Μ.Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δικτύου «Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας» στους Δήμους


Ερώτηση στη Βουλή για τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δικτύου «Κοινωνικών Δομών  για την αντιμετώπιση της φτώχειας» στους Δήμους όλης της χώρας

Τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δικτύου «Κοινωνικών Δομών  για την αντιμετώπιση της φτώχειας» στους Δήμους όλης της χώρας, λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας της Πολιτείας μέχρι τώρα, αναδεικνύει ο  Γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει στην ερώτησή του ότι, από το Μάρτιο του 2013 μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και μετά από έγκαιρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, δημιουργήθηκαν σε πολλούς Δήμους της χώρας δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας.
«Mέσω των δικτύων υλικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που αναπτύχθηκαν στις συγκεκριμένες δομές», αναφέρει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, «χιλιάδες συμπολίτες μας σε κατάσταση φτώχειας ενισχύθηκαν σημαντικά, ικανοποιώντας τις καθημερινές τους ανάγκες με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Σημειώνεται ότι, στο διάστημα αυτό, οι ωφελούμενοι των υπηρεσιών έχουν ήδη ξεπεράσει τα 118.000 άτομα, ενώ 1.112 νέοι επιστήμονες-εργαζόμενοι στελεχώνουν τις δομές σε όλη την Ελλάδα».

Από τις 30.06.2015 και έπειτα, όμως, η λειτουργία  των «Κοινωνικών Δομών  για την αντιμετώπιση της φτώχειας» στους Δήμους όλης της χώρας απειλείται με κατάρρευση, καθότι ολοκληρώνεται η παράταση χρηματοδότησής τους, που είχε δοθεί σε συνέχεια της αρχικής 24μηνης διάρκειας του προγράμματος λειτουργίας τους. «Με τη λήξη της χρηματοδότησης οι κοινωνικές δομές θα καταστούν οικονομικά μη βιώσιμες, με αποτέλεσμα το κλείσιμό τους, τη διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους και τη μη συνέχιση της απασχόλησης εκατοντάδων νέων επιστημόνων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητά να πληροφορηθεί τις ενέργειές του, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου «Κοινωνικών Δομών  για την αντιμετώπιση της φτώχειας» στους Δήμους όλης της χώρας. Τέλος, ερωτά για το εάν έχει εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής τους, ως αυτοτελές πρόγραμμα, στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), όπως έχει γίνει, άλλωστε, στο παρελθόν και με άλλα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα των Δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» κ.λ.π.).

Ακολουθεί η Ερώτηση στη Βουλή


ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ





Η  γκαλερί  ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ  οργανώνει 
 ομαδική  έκθεση  ζωγραφικής.
Εκτίθενται  έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων 
 δουλεμένα σε λάδι ,ακρυλικό και μεικτή τεχνική.


    Εγκαίνια: Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 ,ώρα 19.30
    Διάρκεια  έως  4  Ιουλίου  2015

    Συμμετέχουν:
    Κική  Βουλγαρέλη ,Σπύρος Κουρσάρης ,Φανή Μιχαηλίδη ,Γιώργος  Νικολαϊδης
    Νίκος  Οικονομίδης ,Μαρίνα Σπυριδωνίδου-Στέφου.

Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπ




Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην εφημερίδα "Hellenic Mail"

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «HELLENIC MAIL» με τίτλο: «Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο».
Βασικά σημεία του άρθρου της Περιφερειάρχη:

  • Επιδιώκουμε να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο, τροποποιώντας ριζικά τα όσα μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα και είναι ακριβώς εκείνα που οδήγησαν στη στρεβλή ανάπτυξη και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις κρίσης χρέους
  • Στην Περιφέρεια Αττικής βάζουμε τέλος σε μια δήθεν αναπτυξιακή πολιτική που αφορούσε την «επιφάνεια».
  • Βάζουμε τις βάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτέλεσαν και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας.
  • Ζητούμενο είναι σήμερα η πραγματική ανάπτυξη ως το κατάλληλο εργαλείο που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ανεργία
  • Στηρίζουμε την καινοτόμο δραστηριότητα σε τρία επίπεδα εξειδίκευσης που συνιστούν παράλληλα τρεις σοβαρές προκλήσεις/ευκαιρίες για την Αττική: Πρόκειται για τη δημιουργική οικονομία, τη γαλάζια οικονομία και τη βιώσιμη οικονομία των αναγκών.
  • Η Περιφέρεια Αττικής  αλλάζει το υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη συμμετοχικού σχεδιασμού και προγραμματισμού μέσα από την εγκαθίδρυση μηχανισμών διαβούλευσης και κοινωνικού ελέγχου.