Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΓΠΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ .... ΣΤΗΝ ΗΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ!


Κουράσης αρχικά και Συμεών σήμερα παραδίνουν το Χαλάνδρι στην μετατροπή του σε Κυψέλη.

Μέχρι σήμερα αναφερθήκαμε στα πιο ΕΜΦΑΝΗ θέματα της πρότασης αναθεώρησης του ΓΠΣ Κουράση με τις μικρές αλλαγές Συμέων, που δεν την ήθελε (ΠΡΙΝ) αλλά την αποδέχτηκε και τη νομιμοποιεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τώρα που έγινε ΣOΥΛΤΑΝΟΣ.

Τώρα θα δούμε στο πιο ΥΠΟΥΛΟ χτύπημα που έχει ετοιμαστεί για το Χαλάνδρι σε στοές, πίσω από κλειστές πόρτες (που λέει και ο δικαιόρος) και που ΤΟ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΟΛΟΙ είτε από γνώση και συνενοχή, είτα από άγνοια. 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΟΙ - Κουράσης, Λαδόπουλος, Ανδρεόπουλος, Παττακός στο προηγούμενο ΔΣ - εκτός από Λαϊκή Συσπείρωση, Αντίσταση (τότε) και τον Βασίλη Σταύρου.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΩΡΑ, οπότε ....

Μιλάμε για την αλλαγή που προβλέπεται στην πολεοδομική οργάνωση, με τις αλλαγές των πολεοδομικών ενοτήτων.

Στο ισχύον ΓΠΣ το Χαλάνδρι είναι χωρισμένο σε 17 πολεοδομικές ενότητες:

Στην πρόταση αυτές γίνονται 6.

Ο λόγος;;
ΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3!

Το ΑΝΩ ΝΕΟ - ως περιοχή αποκλειστικά αμιγούς κατοικίας ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ και γίνεται ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με το "ΚΕΝΤΡΟ"!
Το ίδιο και η μισή ΤΟΥΦΑ!!!!

Το γεγονός ότι το ΚΕΝΤΡΟ της πόλης φτάνει στην Τυμφρηστού και ΑΝΩ ΝΕΟ και ΤΟΥΦΑ θα έχουν την ίδια ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ με το "ιστορικό κέντρο" νομίζω ότι είναι φανερό τι υποκρύπτει και πού θα οδηγήσει!
Η ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ακόμα και στις γειτονιές: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

Ενδιαφέρον - συμβολικό και ιστορικό - έχει ότι "καταργείται"  ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ, ως τοπωνύμιο - ιστορική αναφορά.
Καμία αναφορά στην πόλη όπως την συνδιαμορφώνουν Κουράσης και Συμεών δεν θα θυμίζει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.
 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ψιλό γαζί οι "πονηροί" με "συμμετοχικές διαδικασίες".
"Μας ρωτάνε" σου λέει .... 

Η κατάργηση του "Συνοικισμού" και η ενσωμάτωσή του στη νέα Π.Ε. "Σωρρός (????) - Πολύδροσο", είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ για την πόλη και θα προτείνουμε να επανεξεταστεί έστω και απλά ως ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
(Άκου Σωρρός ..... Κάτι παίζεται και εδώ, δεν είναι τυχαία αυτή η έμπνευση να γίνουμε ... ΜΑΡΟΥΣΙ).
 
Στην προτεινόμενη πολεοδομική οργάνωση ενδιαφέροντα και άξια συζήτησης και προβληματισμού  ακόμα είναι τα εξής:
Καταργείται ως Π.Ε. η Αγία Βαρβάρα και η Μαρμαριώτισσα/ Πατούσα που ενοποιούνται στο Κάτω Χαλάνδρι (σωστά η Μαρμαριώτισσα, λάθος κατά την γνώμη μας η Αγία Βαρβάρα ενώ  το Πεύκο Πολίτη αλλάζει όνομα (μπας και ξεχαστεί το τι έχει τραβήξει) καιονομάζεται "ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ" .

Αν είναι δυνατόν, εμείς θα εκφράσουμε αντίρρηση να χαρατκτηριστεί ολόκληρη η περιοχή ως "Νομισματοκοπείο" ... .

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΠΕ

4.3.4. Πολεοδοµική Οργάνωση (συνοικίες - πολεοδοµικές ενότητες, κέντρα) 

Οι Νέες Πολεοδοµικές Ενότητες ( Ν.Π.Ε.) καθορίστηκαν µ ε τα κριτήρια της συνθετικής αξιολόγησης των στοιχείων και τα κριτήρια του Ν.2508/1997 που αφορούν κυρίως την «καλύτερη δυνατή οργάνωση των περιοχών κατοικίας και πρόβλεψη των απαραίτητων εξυπηρετήσεων των κατοίκων». 
Οι νέες Π.Ε περιγράφονται ως εξής:
ΠΕ 1–Κάτω Χαλάνδρι: Περιβάλλεται από τις οδούς Λ. Κηφισίας, Παπανικολή, Αριστοτέλους / Ζωοδόχου Πηγής, Λ. Μεσογείων (ΠΕ 1, 2, 3, 4, 5 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 2 – Νοµισµατοκοπείο: Περιβάλλεται από τις οδούς Λ. Μεσογείων, Ζωοδόχου Πηγής, Αριστοτέλους, Παπανικολή, Αγίας Παρασκευής, Γαρυττού (ΠΕ 10 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 3 – Κέντρο: Νότιο όριο εκτός σχεδίου Ρεµατιάς, Σολωµού, Παλαιολόγου, Τυµφρηστού, Ήβης, Λ. Πεντέλης, προέκταση Θησέως (ΠΕ 6, 9 ΓΠΣ‘93)
ΠΕ 4 – Σωρός – Πολύδροσο: Βόρειο όριο εκτός σχεδίου Ρεµατιάς, Σολωµού, Παλαιολόγου, Λ. Κηφισίας, βορειοανατολικό όριο ∆ήµου (ΠΕ 7, 8 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 5 – Τούφα – Μεταµόρφωση: ∆. Πλακεντίας, Τυµφρηστού, Ήβης, Λ. Πεντέλης, προέκταση Θησέως, νότιο όριο εκτός σχεδίου Ρεµατιάς, βόρειο όριο ∆ήµου, Γαρυττού, Αγίας Παρασκευής (ΠΕ 12, 13, 14 ΓΠΣ ‘93)
ΠΕ 6 – Πάτηµα: Σταυρού – Ελευσίνας (Αττική Οδός), όρια ∆ήµου – Πάτηµα (ΠΕ 15, 16, 17 ΓΠΣ‘93)

Σε ότι αφορά τα Πολεοδοµικά Κέντρα επιπέδου πόλης και τα τοπικά κέντρα ανά Π.Ε. και λαµβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του ΡΣΑ, αλλά και τις τάσεις ανάπτυξης του τριτογενή τοµέα στο πολεοδοµικό συγκρότηµα του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, αυτά προσδιορίζονται ως εξής:
4.3.5. Κέντρα επιπέδου πόλης µε µητροπολιτικές, υπερτοπικές και τοπικές λειτουργίες επιπέδου πόλης Χαρακτηρίζονται τρεις περιοχές συγκέντρωσης υπερτοπικών λειτουργιών: 
• Το παραδοσιακό υπερτοπικό κέντρο Χαλανδρίου, µε εκτατικό χαρακτήρα και µ ε προεκτάσεις στις περιοχές κατοικίας και κυρίως στους κάθετους άξονες Εθνικής Αντιστάσεως – Πεντέλης και Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής. Το Χαλάνδρι έχει χαρακτηριστεί ως ∆ηµοτικό κέντρο υπερτοπικής σηµασίας από το ΡΣΑ.
•  Η περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας, µε λειτουργίες κυρίως µητροπολιτικές, η οποία αναπτύσσεται σε συνέχεια µέχρι και το νέο δευτερεύον κέντρο χωροταξικής υποενότητας Λεκανοπεδίου στο Μαρούσι. Το «κέντρο» της Λ. Κηφισίας χαρακτηρίζεται από λειτουργίες επιχειρήσεων, εµπορίου (εκθέσεις), δηµόσιων οργανισµών, υγείας, αθλητισµού, υπερτοπικού και µητροπολιτικού χαρακτήρα.
• Η περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, µε λειτουργίες µητροπολιτικές και υπερτοπικές. Το γραµµικό κέντρο της Λεωφόρου Μεσογείων σχετίζεται, συνεχιζόµενο στη Λ. Μαραθώνος, µε την αναπτυσσόµενη περιοχή Γέρακα-Παλλήνης, που έχει διαφορετική σύνθεση και κλίµακα λειτουργιών. Χαρακτηρίζεται από ένα γραµµικό «κέντρο»
ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ∆. ΧΑΛΑΝ∆ΡΙΟΥ  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
PLAS Α.Ε. – Αικ. Γεωργούλα – ∆. Ντοκόπουλος – Ε. ∆ρακοπούλου                                                                    37
(Μεσογείων) µε µητροπολιτικές και υπερτοπικές λειτουργίες. Το «κέντρο πόλης» σήµερα αναπτύσσεται εκατέρωθεν της Μεσογείων και περιλαµβάνει σε ανάµειξη τοπικέςυπερτοπικές, αλλά και µητροπολιτικές λειτουργίες. Οι προοπτικές λειτουργικής αναβάθµισης του γραµµικού κέντρου της Μεσογείων σχετίζονται µε τη µείωση του φόρτου κυκλοφορίας που προκύπτει από την ολοκλήρωση του συστήµατος ΜΜΜ και λειτουργιών µετεπιβίβασης στην περιοχή, σε συνδυασµό µε τη λειτουργία της γραµµής 3 του µετρό (Σταθµοί Νοµισµατοκοπείου, Χαλανδρίου, ∆ουκ. Πλακεντίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου