Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΓΠΣ: ΡΙΖΡΕΙΟΣ - ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ: ΠΑΠΑ....τζήδες!

Ο ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ (ΤΟΥ):

" Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη"


Πάμε στα ανατολικά της πόλης.

Στο βιλαέτι της Προέδρου του Προέδρου, κατά πώς τα 'χουν μοιράσει αναμετάξυ τους -- Συνοικισμό και Πολύδροσο, στο μέτωπο της πόλης μας με την Κηφισίας.

Εκεί που μας φέρνουν καινούργιους κάδους για να τους αλλάξουμε με τα πεύκα της Ριζαρείου και την μετατροπή της γειτονιάς σε Αμπελόκηπους.

Εδώ έχουμε λοιπόν ΡΙΖΑΡΕΙΟ και ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ

Και κτήμα Ζερβού (δεν υπάρχει γι' αυτό πρόβλεψη στο ΓΠΣ, απλώς το αναφέρουμε).

Η Ριζάρειος και το Χατζηκώνστα στο ισχύον ΓΠΣ έχουν πράσινη γραμμή στα κτίρια όπως θα διαβάσεις στην ΣΜΠΕ.

Τι σημαίνει αυτό;

Μα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τα ήδη κτισμένα κτίρια. Όλος ο υπόλοιπος χώρος με το ισχύον ΓΠΣ είναι ΠΡΑΣΙΝΟ, όπως βλέπεις στην φωτογραφία.

Η πρόταση ΓΠΣ που φέρνει ο Γερολυμάτος έχει ακριβώς την ίδια πρόβλεψη που είχε η μελέτη επί Κουράση.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΕΞΗ 

Δεν έχουν προσθέσει ούτε ένα "πρωτηφορά", ούτε ένα "αριστερά" δηλαδή. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ!

Για τις προβλέψεις της πρότασης αναθεώρησης που εισηγείται ο Συμεών και ο Γερολυμάτος αντί να σχολιάσουμε εμείς θα διαβάσεις τι σου έλεγε ο ίδιος ο Συμεών προεκλογικά, αφού διαβάσεις πρώτα πώς -  η καθόλου δημιουργική και καθόλου επιτηδευμένη - ασάφεια στην υπό έγκριση μελέτη ΚΑΤΑΡΓΕΙ τις ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ πράσινες γραμμές στην Ριζάρειο και το Χατζηκώνστα καταργώντας στερώντας την πόλη και το ισοζύγιο πρασίνου της χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου.

ΟΥΟΥΟΥΟΥ! ΠΑΠΑτζήδες ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!


 Τι λέει η ΣΜΠΕ του ΓΠΣ;;;

Παρέµβαση στην περιοχή της Ριζαρείου Σχολής 

Συνοπτικό Ιστορικό 

Ο χώρος της Ριζαρείου Σχολής βρίσκεται στο ΟΤ 804, το δε ισχύον ρυµοτοµικό σχέδιο τον περιγράφει µε πράσινο περίγραµµα παραπέµποντας σε ειδική χρήση κοινωφελούς χαρακτήρα. Περιλαµβάνει συγκρότηµα κτιρίων σχετικά µικρής κάλυψης. 
Το µεγαλύτερο τµήµα του χώρου καλύπτεται από  πυκνή και υψηλή βλάστηση παλαιών πεύκων αφήνοντας δύο κενά µεταξύ των κτιρίων και ενός αδιαµόρφωτου χώρου µεγέθους γηπέδου.  

∆εν έχει αποσαφηνιστεί το σηµερινό θεσµικό καθεστώς, δηλαδή, αν ισχύουν οι όροι της περιοχής ή άλλοι ειδικοί όροι µε τους οποίους πραγµατοποιήθηκε η ανέγερση του συγκροτήµατος. 

Το γεγονός ότι ο χώρος περιλαµβάνει σηµαντική έκταση υψηλού πρασίνου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγµατοποίηση εντατικών χρήσεων και εγκαταστάσεων που απαιτεί ιδιαίτερο σχεδιασµό.  
Η αντιµετώπιση του θέµατος από το ΓΠΣ 
Στο Ο.Τ. 804 προτείνεται απο το ΓΠΣ η χρήση «εκπαίδευση». 

Παρέµβαση στην περιοχή του Ιδρύµατος Χατζηκώνστα 


Συνοπτικό Ιστορικό 

Ο χώρος του κοινωφελούς ιδρύµατος Χατζηκώνστα (ΟΤ400α) βρίσκεται στον κόµβο Κηφισίας – Οδού Ριζαρείου και περιβάλλεται από τις οδούς Ριζαρείου, Κόµβου Κηφισίας και Παντανάσσης. 

Στο χώρο έχει εγκατασταθεί το κτιριακό συγκρότηµα του Ορφανοτροφείου σύµφωνα µε το σχετικό κληροδότηµα του Ηπειρώτη ευεργέτη Χατζηκώνστα. 
 Σήµερα ο χώρος στεγάζει επίσης το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου 

Το αρχικό οικόπεδο περιλάµβανε µια ευρύτερη περιοχή προς τα ανατολικά µέχρι το χώρο της Ριζαρείου (ΦΕΚ 118/55 – Μαρούσι, Άγ. Ιωάννης). 

Με µετέπειτα ρυθµίσεις διαµορφώνεται η ρυµοτοµική γραµµή Παντανάσσης και φαίνεται ότι µεταβιβάστηκαν οι χώροι των σηµερινών ΟΤ  800, 398α, 398β, 798, 799, καθώς και ο χώρος του κόµβου Κηφισίας - Ριζαρείου (ΦΕΚ 529/81). Στις διαθέσιµες διαδοχικές ρυθµίσεις από το 1955 µέχρι το 1988 το οικόπεδο φαίνεται να περιβάλλεται από πράσινη γραµµή υπό την έννοια του κοινωφελούς χώρου.  ∆εν έχει αποσαφηνιστεί και στην περίπτωση αυτή το θεσµικό καθεστώς του χώρου, δηλαδή αν ισχύουν οι όροι δόµησης της περιοχής ή άλλοι ειδικοί όροι.  

Η αντιµετώπιση του θέµατος από το ΓΠΣ 

Η περίπτωση προσοµοιάζει µε το θέµα του χώρου της Ριζαρείου Σχολής. Η χρήση που προτείνει το ΓΠΣ είναι «εκπαίδευση και πρόνοια».. Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη του επίσηµου κτιρίου της ΕΟΑ αλλά και από τη γενικότερη αντιµετώπιση της περιοχής και της οδού Ριζαρείου, που υιοθετεί το ΓΠΣ.  Απαιτείται και εδώ σε βάθος µελέτη του θέµατος, ώστε να βρεθεί λύση που θα επιτρέπει δραστηριότητα στο πλαίσιο των προβλέψεων του συγκεκριµένου κληροδοτήµατος, αλλά και τις συµβατότητας µε τις αρχές, τους στόχους και το σχεδιασµό των περιοχών της συγκεκριµένης ΠΕ του ΓΠΣ. Η χρήση που προτείνεται για την περιοχή είναι η εκπαίδευση και η πρόνοια.  

ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ Ο ΣΥΜΕΩΝ ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ - ακόμα - ΔΗΜΑΡΧΟΣ είχε πει σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ σε ερώτηση ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ  (κάντε κλικ εδώ να το ακούσετε):

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Αλλάζει το ισχύον καθεστώς στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα. Τι ακριβώς συμβαίνει, αφού μεταβάλλεται, όπως φαίνεται, τελείως ο χαρακτήρας της περιοχής;

ΡΟΥΣΣΟΣ: Η διοίκηση του δήμου (του Κουράση εννοεί) έφερε προς αναθεώρηση το γενικό πολεοδομικό. Είναι μια συζήτηση που εξελίσσεται σχεδόν 10 χρόνια από το 2005. Επέλεξε παρότι βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της ως διοίκηση να προκαθορίσει τη μορφή της πόλης για τα επόμενα 15 χρόνια. Μία από τις προβλέψεις είναι η αλλαγή του πολεοδομικού καθεστώτος στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, 67 στρέμματα και 28 στρέμματα αντίστοιχα, στα οποία δίνεται η δυνατότητα δόμησης με συντελεστή 0,4, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι επιτρέπεται να χτιστούν πάνω από 38.000 τ.μ. σε αυτές τις δύο περιοχές.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Golden Hall που έχει παραχωρηθεί με τις γνωστές διαδικασίες στον κο Λάτση και είναι ευνόητο να αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της πόλης γιατί κοντά στα μεγάλα πολυκαταστήματα που ήδη υπάρχουν, δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν και νέα.

Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Εμείς ως καινούργια διοίκηση δεν πρόκειται να συναινέσουμε, αντιθέτως, θα καταργήσουμε μια τέτοια επιλογή. 


 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αυτά  λοιπόν τα οποία εισηγείται σήμερα ο ίδιος ο Συμεών και είναι έτοιμοι να τα ψηφίσουν στο ΔΣ οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ο Συμεών έχει καλέσει τον λαό να τα αποτρέψει!!!

Τι να σχολιάσουμε για τους ΠΑΠΑτζήδες;;;;

 Όταν λέμε ότι σε μετράνε για μπαμπουίνο ιθαγενή βάζουν τον δικαιόρο να μας κάνει αγωγή!

Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε - νομίζω - τίποτα περισσότερο.

Εσύ χρειάζεται να αποδείξεις ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥIΝΟΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΟΥ!
 

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!!!!

ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ!!!!

ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ!

ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑτζες! 

Άστε τις ΠΑΠΑτζες για τους ΠΑΠΑτζήδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου