Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ANTΙΔΡΑΣΗ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡOΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ

 

Στο googlegroup του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς ο Παναγιώτης Πάντος ανέβασε τις αναρτήσεις της ΠΛΑΤΕΙΑΣ περί ΓΠΣ (ευχαριστούμε Παναγιώτη, εμείς αν και έχουμε πρόσβαση στο group δεν θα τα ανεβάζαμε ποτέ μόνοι μας).

Και αντέδρασε ο Συμεών!


Να τι έγραψε (κόπυ πάστε) χωρίς διορθώσεις ούτε στα "λάθη" πληκτρολόγησης)



Το τι ανοητολογία έχει γραφεί σχετικά με την αναθεώρηση του ΓΠΣ θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί όποιος παρακολουθήσει την διαβουλευση.Εχει βεβαίως προηγηθεί η ημερίδα της τεχνικής υπηρεσίας πρό μηνός όπου παρουσιάστηκαν οι βασικές αλλαγές.Σε αυτές περιλαμβανονται:

1. η κατάργηση της ελευθερας Πεντέλης που διχοτομούσε το Χαλάνδρι.Αποδίδονται στους ιδιοκτήτες 27 στρέμματα πρός πολεοδόμηση και η πόλη κερδίζει περιπου 3 στρεμματα ελευθερων χώρων.Αποτρεπεται οριστικά ο κίνδυνος διχοτόμησης και δημιουργίας καταστάσεων τύπου Παραδείσου μέσα στο Χαλάνδρι.

2.Διαφυλάσεται ο χαρακτήρας της Ριζαρείου και του Χατζηκώνστα ώς χώρων εκπαίδευσης η πρώτη και εκπαίδευσης και πρόνοιας το δεύτερο.Αφαιρείται η πρόβλεψη για συντελεστή δόμησης,δεν υπάρχει οικοδομικη γραμμή και η δόμηση περιορίζεται αυστηρά εντός του περιγράμματος των υφιστάμενων κτιρίων.Διασφαλίζεται έτσι ο χαρακτήρας της περιοχής από οποιαδήποτε μελλοντική απειλή οικοδόμησης.

3.Περιορίζονται σημαντικά τα οικοδομικά τετράγωνα με γενική κατοικία σε όλη την πόλη.Περιορίζεται το πολεοδομικό κέντρο που στο προηγούμενο σχεδιο έφθανε μέχρι την κηφισίας.

Η αντίδραση του ακατανόμαστου ήρθε από το φατσομπούκι μια και δεν θέλει - λέει - να κάνει το group του Συλλόγου Ρεματιάς αρένα αντιπαράθεσης:


Βεβαίως και θα ενημερωθούν όσοι συμμετέχουν στην διαβούλευση - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - Σουλτάνε!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου