Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΓΠΣ - ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΖΩΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ



ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ .... ΑΝΟΗΤΟΛΟΓΙΕΣ από την μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ:

Σε περίπτωση που ο ∆ήµος κρίνει ότι οι ΖΥΣ µπορούν να καθοριστούν από το παρόν ΓΠΣ για µελλοντική πιθανή χρήση εν όψει εξελίξεων του θεσµικού πλαισίου αυτές µπορεί να χωροθετηθούν στις παρακάτω περιοχές επί των αξόνων και µόνο στα µέτωπα των Ο.Τ. µε χρήση ΓΚ: 
• ∆ουκίσσης Πλακεντίας από πλατεία Κέννεντυ µέχρι τον κόµβο της Αττικής Οδού
• Αγίας Παρασκευής από πλατεία Κέννεντυ µέχρι Γαρυττού 
Εν όψει των πιέσεων στις υποδοµές η µεταφορά µπορεί να περιορίζεται σε κτίρια µε χρήση άλλη από την κατοικία.  


Η κατάργηση της Ελ. Πεντέλης - σου λένε οι ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ - έγινε γιατί αυτοί - οι φοβεροί καργαριστεροί, ήταν από τότε που ήταν μικροί με την αμιγή κατοικία!

Κατάργησαν λοιπόν μισό δρόμο στην περιοχή ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - με μια διατύπωση - και καλά -  "έξυπνη" να γίνει ολόκληρη η Δουκίσσης Πλακεντίας και η Αγ. Παρασκευής ΖΩΝΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ και μάλιστα η μεταφορά "να περιορίζεται σε ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ"!!!!

Δηλαδή ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ για την Αγίας Παρασκευής και την Δουκ. Πλακεντίας ένα μέλλον τύπου ΒΩΒΟΠΟΛΗΣ!

Είδες γιατί η πολεοδομική ενότητα 3 που ονομάζεται "ΚΕΝΤΡΟ" φτάνει στην Τυμφρηστού;;;;

Αλλά τον (μισό) δρόμο όμως, τον καταργήσανε γιατί - σου λέει - είναι με την αμιγή κατοικία οι Παπατζήδες!

Αυτό το πράγμα το έχουν ψηφίσει δυστυχώς, ΟΛΕΣ οι παρατάξεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου εκτός - τότε - της Λαϊκής Συσπείρωσης, της (τότε) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ενός ΜΟΝΟ δημοτικού συμβούλου της τότε πλειοψηφίας Κουράση, που ανεξαρτητοποιήθηκε, του Βασίλη Σταύρου.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τώρα κάνει αντίσταση στα 4 και τα περνάει όλα.

Και αν για τις παρατάξεις των πάντα προθύμων υπηρετών της διαπλοκής (ξέρετε τώρα ποιες είναι) το ότι ψηφίστηκε αυτό το πράγμα στο προηγούμενο ΔΣ δεν αποτελεί καμία έκπληξη - αυτούς μόνο κάτι ζαρντινιέρες τους ενοχλούσαν στην πόλη, όλα τα άλλα στάχτη, μπούρμπουλη, τσιμέντο και γυαλί να γίνουν - είναι απορίας άξιο ότι το έχει ψηφίσει αυτό το πράγμα και η παράταξη του Κώστα Παττακού (ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος έλειπε από εκείνο το συμβούλιο) και το ψήφισε ο Θωμάς Βαρδουλάκης - ελπίζουμε από άγνοια, αφού ο γιατρός δεν έχει ασχοληθεί με τα πολεοδομικά θέματα και έχει τώρα - ως ανεξάρτητος - την ευκαιρία να .... "διορθώσει".
Και με αυτή την ευκαιρία εμείς από εδώ καλούμε τους πρώην δημάρχους Χαλανδρίου - τον Κώστα Παττακό και τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο να τοποθετηθούν για το θέμα και τις προβλέψεις αυτής της αναθεώρησης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το Χαλάνδρι.

ΥΓ: Σε αυτά τα μελλούμενα μπορείς να εντάξεις και την επιλογή να αγοραστεί εκείνο το κουφάρι που το λέγανε "Μουσείο Νόμπελ"  (εκτός βέβαια από το ότι έγινε για ρουσφέτι) και το πήρε ο δήμος για να ανοίξει ο δρόμος και να συνηθίζουν οι μπαμπουίνοι την ιδέα της συγκέντρωσης χρήσεων που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα αμιγούς κατοικίας της περιοχής, εκεί που σχεδιάζεται στο μέτωπο της Δ. Πλακεντίας. 

ΥΓ2: Θυμάστε τι σας λέγαμε για την Δουκ. Πλακεντίας και τις επαγγελματικές χρήσεις στα ακίνητα του ιδρύματος Κουρτέση - παραπάνω, δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ -  όταν μιλάγαμε για την πολεοδομική μελέτη του Πεύκο Πολίτη; 
ΑΣΧΕΤΑ;;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ!!!
Το τι γίνεται στο ένα χωράφι δημιουργεί δικαστικά προηγούμενα για τα γύρω γύρω. 

Δεν αφήνουν τα δικαστήρια το ένα χωράφι να μπορεί να γίνει χώρος γραφείων και το δίπλα να είναι αμιγής κατοικία λόγω .... ισονομίας.

Και μην μας λέτε εμάς να πάμε να ακούσουμε τον Γερολυμάτο, την Πέμπτη να μας πει παραμύθια. 
Μάτια έχουμε και ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ και παρακολουθούμε τις μεταβολές που γίνονται στην πόλη ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΚΟ που ισχύει, χρόνια τώρα, για να τα ξεχάσουμε ακούγοντας ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.

Δεν ψάχνουμε "άλλοθι" στα παπατζηλίκια.

Ξέρουμε ότι ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΓΠΣ του 89/93- το οποίο ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει με αυτό που θα εγκρίνει ο Συμεών  βάζοντας την ταφόπλακα στο Χαλάνδρι ως περιοχή κατοικίας - έχουν γίνει ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι παρεκτροπές το σώμα της πόλης απόι την .... "αγορά"  με προσφυγές, για τις οποίες μιλάμε όλοι χρόνια τώρα, συνήθως με υπερβάσεις του ΓΠΣ από τα δικαστήρια με προσφυγές ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ και τα λεφτά (θυμίζουμε ααπλά ως παράδειγμα ότι τα επαγγελματικά κτίρια στην Ριζάρη έγιναν "νόμιμα" σε περιοχή - υποτίθεται - ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ όπως και ότι στην "εκτός σχεδίου" ζώνη τη Δ. Πλακεντίας ήδη έχουν ξεφυτρώσει "νόμιμα" και βέβαια με την ανοχή του δήμου κτίρια γραφείων, επιχειρήσεις κλπ.

ΣΚΕΨΟΥ όταν εγκριθεί αυτό το "νέο" ΓΠΣ τι έχει να γίνει με προσφυγές και μεταφορές συντελεστή δόμησης.

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ;
Ότι θα βάλει τα στήθια του μπροστά όταν θα έχει ψηφίσει για να αποτρέψει αγωνιστικά;;;

ΥΓ 3: Θυμήθηκα και  θυμίζω στους παλιούς μόνο για λόγους ιστορικής καταγραφής. Θυμήθηκα τον καβγά που έγινε - τότε, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με αρχές 2000 με την πρόταση αναθεώρησης Διαμαντόπουλου, που κεντρικό της στόχο είχε την αντικατάσταση των γραμμικών πολεοδομικών κέντρων με τα πολεοδομικά κέντρα γειτονιάς για την περιβόητη "πολυκεντρική πόλη"

Τώρα έχουμε και γραμμικά πολεοδομικά κέντρα και κέντρα γειτονιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου