Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΜΗΡΟΙ ΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΤΡΕΒΛΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Οι εργαζόμενοι στον δήμο Χαλανδρίου είναι πάνω από 700 - έχουμε χάσει τον λογαριασμό με τους συμβασιούχους που μπαινοβγαίνουν και με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τους 200 και που στην τελευταία τροποποίηση του καταστατικού  ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ στο ΔΣ ΣΕ 11 - δεν προβλέφθηκε η συμμετοχή τους στο σωματείο (φάουλ της ΔΑΣ;;;;)

(Να σημειώσουμε ότι στο Χαλάνδρι εκλέγονται οι περισσότεροι συνδικαλιστές σε σύλλογο σε όλη την Ελλάδα.  Αύξησαν τις καρέκλες από 9 σε 11, για να χωράνε περισσότεροι επιδέξιοι, συστεμικοί κώλοι  Επείσης να υπενθυμίζουμε ότι στο Χαλάνδρι οι εισφροές των μονίμων υπαλλήλων δεν καταβάλλονται από τους ίδιους στο σωματείο, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ και πάνε από το ταμείο του δήμου κατευθείαν στο σωματείο - έχει σημασία για τους ψαγμένους).

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση - όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ελλειμματικού ταμείου (http://www.stinplatia.gr/2017/04/blog-post_7.html) με τα δάνεια σε πρώην πρόεδρο του συλλόγου που δεν έχουν επιστραφεί, υπό την ανοχή και συγκάλυψη πολλών μελών των τελευταίων ΔΣ του συλλόγου, οι οποίοι έγιναν - κατά κάποιο τρόπο - συνένοχοι και έτσι δέθηκαν στο άρμα μιας γνωστής σε όλους ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ταμειακά τακτοποιημένα ήταν 480 μέλη.

Εξ αυτών στις χθεσινές αρχαιρεσίες ψήφισαν ΜΟΝΟ 270 εργαζόμενοι.
Η πλεοψηφία του ΔΣ θα διοικήσει με 150 ψήφους σε σύνολο 700 εργαζομένων.

Το σύστημα των αυτοεξυπηρετουμένων κατόρθωσε - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - να απογοητεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, να τους στείλει σπίτι τους, να μικρύνει τον σύλλογο για να τον φέρει στα μέτρα του για να ελέγξει το ΔΣ  μπας και καταφέρει να τακτοποιήσει" την οικονομική τρύπα που έχει ανοίξει χωρίς να απαιτηθεί η επιστροφή του .... "δανείου"..

Η κατάσταση ήταν γνωστή σε πολλούς εργαζόμενους που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν αυτήν την ακραία παρακμιακή κατάσταση στον σύλλογο αν έθεταν υποψηφιότητα, να του δώσουν νέα πνοή και να εμπνεύσουν την συμμετοχή και την δράση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε μια εποχή που αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο για την υπεράσπιση των καλώς εννοουμένων εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Γνώριζαν όμως ότι θα καλούνταν να γίνουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην συγκάλυψη του ελλείμματος αν εκλέγονταν ή θα ήταν υποχρεωμένοι να ανοίξουν μια τεράστια ενδοσυναδελφική κόντρα για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους διεκδικώντας τα χρήματα που λείπουν ακόμα και νομικά. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΚΟΙ. (απαραίτητο μερικές φορές, αλλά θέλει δύναμη).

Έτσι επέλεξαν να μην μπλέξουν - σε αυτή τη φάση - και να αφήσουν τα χτένια σε όσους έχουν τα γένια, ώστε να "τακτοποιηθεί" το ταμείο του συλλόγου και να υπάρξει (ξέρουν πώς οι παλαιοί συνδικαλιστές, είναι έμπειροι στο μπουρδούκλωμα) - εγκεκριμένος οικονομικός απολογισμός, αφού δεν είναι εποχή να φάει κανένας άσχετος που θα εκλεγόταν πρόεδρος , κανένα καταλογισμό για τα λεφτά που λείπουν και που ..... επένδυσε άλλος.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ από την "αυτοεξυπηρετούμενη συμμορία" που ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ γίνονται μέσο να διαιωνίζουν την εξουσία τους αντί να είναι λόγος να απομακρύνονται από τις υγιείς δυνάμεις. 

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία αφού το σωματείο είναι απονομιμοποιημένο στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και η μόνη πραγματική προσφορά όσων εξελέγησαν εχθές θα είναι να επαναφέρουν τον σύλλογο σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και ΤΑΞΗ με τρόπο που θα οδηγήσει σε ΝΟΜΙΜΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ από ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ το απερχόμενο ΔΣ άρα το νέο .... παραλαμβάνει ό,τι θέλει.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;

Όσοι πανηγυρίζουν για το χθεσινό αποτέλεσμα έχουν σαφώς - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους, όχι άσχετους με τα οικονομικά και τους προϋπολογισμούς - όχι του σωματείου αλλά τους .... οικογενειακούς τους.

 Θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι εκλεγμένοι συνάδελφοι  εργαζόμενοι εκτός του κόλπου στο προηγούμενο ΔΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ πολύ πριν λήξει η θητεία του , για να αποφύγουν - ΠΡΟΦΑΝΩΣ - να είναι συνένοχοι όταν θα έπρεπε να (μην) κάνουν οικονομικό απολογισμό.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

Διότι κάθε μαλακία που σκεπάζουν "για λόιγους αλληλεγγύης", δημιουργεί άλλο ένα σκάνδαλο, άλλη μια τρύπα, άλλη μια εξάρτηση, περισσότερους εξαρτηένους.

Που κάνουν τσάμπα τους μαλάκες. Ή μήπως όχι τσάμπα;

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ - ΤΥΦΛΩΝΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου