Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΟΜΟΦΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 17 Φλεβάρη, στο θέμα που αφορούσε, τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δήμο Πατρέων για το έτος 2016, με βάση συγκεκριμένη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που «επιτρέπει» μόνο δέκα προσλήψεις, ομόφωνα αποφάσισε να επιμείνει στη διεκδίκηση πρόσληψης 581 ατόμων, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής Κεφαλαίου - ΕΕ και "Καλλικράτη" που εφαρμόστηκε για χρόνια στην Τοπική Διοίκηση, έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στους δήμους της χώρας.

Από το 2008 με βάση τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη δημόσια διοίκηση και των μνημονιακών νόμων μέχρι σήμερα, έχουμε την ώθηση χιλιάδων υπαλλήλων σε συνταξιοδότηση, την άρνηση πράξεων διορισμού με βάση το ν.3833/2010 χιλιάδων επιτυχόντων ΑΣΕΠ, (όπως και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ με 34 επιτυχόντες) την επιβολή μέτρου 1 προς 5 στις προσλήψεις ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας, την απαγόρευση προσλήψεων ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας, καθώς ακόμα και τη μείωση προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού 10% κάθε χρόνο και σωρευτικά 50% κλιμακωτά κάθε χρόνο μέχρι 31/12/2016.

Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιλέγεται η ίδια πορεία για τους δήμους, αφού δεν έχει αρθεί καμία διάταξη για την απαγόρευση προσλήψεων και συνεχίζεται η πολιτική, στις μόνιμες ανάγκες, έκτακτο προσωπικό και μάλιστα μειούμενο κατά 10% κάθε χρόνο σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα δηλαδή εκεί που πληρώνει ο δημότης και με κατεύθυνση αύξησης, φορτώνοντας νέα βάρη την λαϊκή οικογένεια.

Είναι η στρατηγική επιλογή της ΕΕ και των πρόθυμων κυβερνήσεων που συμφωνούν και ικανοποιούν τις απαιτήσεις της.

Στόχος η σταδιακή απαξίωση των δήμων αφού δεν θα μπορούν με τη μείωση του προσωπικού να λειτουργούν κρίσιμους τομείς όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση, υπηρεσίες έργων κλπ, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι να επενδύσουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους, σε τομείς βασικών αναγκών του λαού μας.

Στο δήμο μας εκτός των νομικών του προσώπων από το 2011 - 2015 έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδοτήσεις όπου αρκετές εξ αυτών ήταν αναγκαστικές λόγω των αντιασφαλιστικών νόμων 596 εργαζόμενοι, μαζί με τις διαθεσιμότητες χωρίς να γίνει αναπλήρωση με νέους υπαλλήλους, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων με τις αποφάσεις της ΕΕ και τους νόμους των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Στην καθαριότητα στις 31-12-2011 είχαμε 412 εργαζομένους και στις 31-12-2015 έχουμε 328.

Στη συντήρηση, αυτεπιστασία έργων υποδομής και αρχιτεκτονικού είχαμε 205 εργαζομένους και έχουμε 149.

Στις διοικητικές, οικονομικές, εξυπηρέτησης πολιτών υπηρεσίες είχαμε 373 εργαζόμενους και έχουμε 186.

Στις υπηρεσίες πρασίνου είχαμε 87 εργαζόμενους και έχουμε 57 με μόνο 6 ταφείς από 12, με κίνδυνο τη μη πραγματοποίηση τελετών.

Στις υπηρεσίες οδοποιίας και συγκεκριμένα στο συνεργείο ασφαλτικών είχαμε 14 εργαζόμενους και έχουμε 4 για τις τεράστιες ανάγκες του οδικού δικτύου του Καλλικρατικού δήμου.

Όλες αυτές οι πολιτικές έχουν ως συνέπεια την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ικανοποίηση των αναγκών του Πατραϊκού λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη με αριθμό 4/26-1-2016 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καλεί να προγραμματίσουμε προσλήψεις τακτικού προσωπικού για το 2016 "το πολύ μέχρι 10 θέσεις".

Είναι σταγόνα στον ωκεανό με βάση την υπάρχουσα τραγική κατάσταση.

Ο δήμος μας έχει ανάγκη από 581 εργαζόμενους για να καλύψει τις ανάγκες του σε μόνιμο προσωπικό χωρίς τα νομικά του πρόσωπα.

Παρόμοιο αίτημα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την 533/2014 απόφαση του για 551 προσλήψεις, σε θέσεις εργασίας τακτικού προσωπικού και έχουν υποβληθεί αιτήματα με παραστάσεις του κ. Δημάρχου, αλλά και εγγράφως στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς αποτέλεσμα.

Επαναδιατυπώνουμε το αίτημα μας και διεκδικούμε:

1. Προσλήψεις σε 581 πλέον θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Να προσληφθούν οι 34 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τη ΔΕΥΑΠ .

3. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με συμβάσεις ΙΔΟΧ και με ελαστικές σχέσεις εργασίας , σε κρίσιμους τομείς του δήμου όπως οι σχολικές καθαρίστριες οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι.

Είναι απαραίτητη η στελέχωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του δήμου μας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών και λειτουργιών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Με βάση τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Συρία και αφορούν τους βομβαρδισμούς εναντίον Κουρδικού πληθυσμού και μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης «Κοινοτικόν», ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων (η συνεδρίαση του οποίου είναι σε εξέλιξη), ενέκρινε το ψήφισμα που έφερε ο Δήμαρχος Πατρέων και είναι το εξής:

Παράλληλα με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις τουρκικές αρχές «για την πολιτική διώξεων και καταστολής, που έχει εξαπολύσει τόσο στη Νοτιανατολική Τουρκία, σε βάρος του κουρδικού λαού, όσο και συνολικά ενάντια στο λαό της Τουρκίας, που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά και κοινωνικά του δικαιώματα».

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *