Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΕ

Μετά την συζήτηση για το δημαρχείο, στο συμβούλιο της Δευτέρας είχαμε ... πολιτικό ματς.
Θα το παρουσιάσουμε σε τρεις αναρτήσεις ξεκινώντας από την αρχή. το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ανεξαρτιτοποιηθέντες από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σύμβουλοι της ΛΑΕ δια του Γ. Καλομοίρη.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο μας και σε ολόκληρο το Δημόσιο, που παρά τις εκβιαστικές και απεργοσπαστικές πρακτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να απεργούν από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Η Κυβέρνηση με τη ρύθμιση που ψήφισε πρόσφατα καταστρατηγεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων και για πρώτη φορά θεσμοθετεί ποινές και διακρίσεις σε βάρος απεργών. Το “δόγμα” της Κυβέρνησης, ότι όποιος προϊστάμενος απεργεί δεν ξαναεπιλέγεται ανοίγει θεσμικά έναν επικίνδυνο δρόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποτελεί μαχαιριά στην καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων.

Η Κυβέρνηαη προωθώντας την αξιολόγηση επιχειρεί την αποφασιστική προώθηση του νεοσυντηρητικού σχεδίου για μικρό, ευέλικτο κράτος στην απόλυτη υπηρεσία του κεφαλαίου. Με μια σκληρή δημόσια διοίκηση, με επιτελικά στελέχη-managers, προϊστάμενους-«λοχαγούς» που θα εφαρμόζουν τις αντιδραστικές πολιτικές που προωθούν την παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, τη συρρίκνωση-συγχώνευση-κατάργηση τομέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των Δήμων, την ανατροπή εργασιακών δικαιώματων, τις απολύσεις και την περικοπή μισθών.

Η «αξιολόγηση» που προωθείται δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές δομές και οι Δημοτικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών αγαθών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.

Οι διαδικασίες της «αξιολόγησης» στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα νοσοκομεία, στους Δήμους, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα υπουργεία γενικότερα επιδιώκουν να συρρικνωθούν οι υπάρχουσες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες. Η «αξιολόγηση» εγγράφεται στο συνολικό πλαίσιο ρυθμίσεων που στοχεύουν στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, εξουσιοδοτεί τη Διοίκηση του Δήμου μας να αντιταχθεί, όπως έκανε και στο παρελθόν, στην ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Αποφασίζει ότι δεν θα αποκλειστεί οποισδήποτε υπάλληλος του Δήμου μας από τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων λόγω της συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου, για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτεί από την κυβέρνηση την κατάργηση της πρόσφατης αντισυνταγματικής ρύθμισης και ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου της «αξιολόγησης».

Παρακαλούμε να τεθεί για συζήτηση και ψήφιση, προ Ημερησίας Διατάξεως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/10/2017.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλεξίου Θόδωρος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Κασίμης Χρήστος
Κιούσης Θανάσης
Φασίτσα Πόπη

Στο παραπάνω ψήφισμα προστέθηκε παράγραφος  από την Λούλα Καρατζά που έλεγε ότι "ως δημοτικό συμβούλιο δεν καλύπτουμε τεμπέληδες αλλά θεωρούμε ότι ο ισχύον δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο είναι επαρκές για την επίλυση τέτοιων θεμάτων" παράγραφος που έγινε δεκτή από τους καταθέτοντες το ψήφισμα και με την οποία διαφώνησαν με σωρεία επιχειρημάτων και προτάσεων Θωμάς, Νταβίας, Μαγρυπλής κυρίως από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. κά.

ΣΧΟΛΙΟ:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΣΒΑΡΙΣΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και να αρνείται ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για άλλου είδους αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων  με κοινωνική λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο;

Και την ΑΥΤΟΕΞΥΠΞΡΕΤΗΣΗ μέσω ΟΕΥ "εν ελλείψη" και κατ' ανάθεση;

Μα αυτό είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του δημοσίου όπως σήμερα έχει καταντήσει.
(Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να το ψηφίζαμε αυτό Λούλα ΕΜΕΙΣ;;;;
ΩΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ.)

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ, ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ, ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΡΑΣΣΟ, ΤΟ ΤΑΣΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ   ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου