Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νεφέλης Σουλακέλλη



Η ίδια η καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με την δουλιά της:

« Ζωγραφίζω κυρίως ανθρώπινες μορφές, εκ του φυσικού ή από το μυαλό μου. Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα της αναπαράστασης της ανθρώπινης μορφής, όχι όμως με την στενή έννοια του όρου. Με τα έργα αυτής της έκθεσης επιχειρώ να αποδώσω την αίσθηση που έχω για ορισμένους ανθρώπους, όπως εγώ την αισθάνομαι.

Μέσω της διαδικασίας της ζωγραφικής πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο διεργασίες: της αλληλεπίδρασης μεταξύ μοντέλου και ζωγράφου (ακόμα κι όταν το μοντέλο βρίσκεται νοητά, στο μυαλό μου) και της σχέσης της ζωγράφου με τη ζωγραφική. Αυτές οι δύο διεργασίες συνεργάζονται, διαφορετικά τολμώ να πω σε κάθε περίπτωση, δίνοντας έτσι κάθε φορά ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.»

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 , ώρα 19.30

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Γιώργο Λαζόγκα (2005-2010) και στην Ecole nationale supérieure des beaux-arts de Paris με καθηγητή τον Christian Boltanski (2008).

Ως καθηγήτρια εικαστικών έχει εργασθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε εργαστήρια ζωγραφικής (Ατραπός, Ο.Κ.Α.Ν.Α.). Σχέδια και ζωγραφιές της εικονογραφούν εκδόσεις του Κ.Α.Λ.Μ.Ε. To 2016 συμμετείχε ως animator στην παραγωγή της ταινίας Loving Vincent. Ζει και εργάζεται στα Χανιά, στο καλλιτεχνικό εργαστήριο duende.

*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο Καλογρέζης 14 [Πλ. Χαλανδρίου]
Tηλ .2106811418 / www.chryssothemis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου