Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Την κατάτμηση των Εκλογικών Περιφερειών της Αττικής ζητά η Ένωση Δημάρχων Αττικής

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) ως συλλογικός φορέας της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, αλλά και ως φορέας, με άμεση επαφή με την Κοινωνία, αφού έχει ως μέλη του, αιρετά στελέχη (τους Δημάρχους διατελούντες και διατελέσαντες) των Δήμων της Αττικής, επανέρχεται σε ένα (1) θέμα, το οποίο θεωρεί, ότι είναι υψίστης σημασίας, αφού άπτεται της υπόστασης της ίδιας της Δημοκρατίας και του Συντάγματος της χώρας μας.

Την αναγκαιότητα κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών της Αττικής, η διατήρηση των οποίων παρά τις επανειλημμένες προεκλογικές εξαγγελίες όλων των κομμάτων, εξακολουθεί να παραποιεί και να νοθεύει, την βούληση, για «ουσιαστική» κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των πολιτών.

Τα μέλη μας, εκ της εμπειρίας τους, των γνώσεων τους και της καθημερινής επαφής τους με τους πολίτες, μεταφέρουν ένα πάγιο αίτημα της Κοινωνίας των πολιτών. Να έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα, οι πολίτες-ψηφοφόροι, να αξιολογούν και να επιλέγουν τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους, με αμεσότητα και ίδια κρίση, χωρίς τις στρεβλώσεις που προκαλεί πολλές φορές η μεσολάβηση των ΜΜΕ. Μια μεσολάβηση που καθίσταται αναγκαία λόγω του μεγέθους των εκλογικών Περιφερειών. Παράλληλα, το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, των πολιτών για το «εκλέγεσθαι» με ισότιμους όρους νοθεύεται, αφού είναι αυταπόδεκτο, ότι οι αχανείς αυτές Περιφέρειες (ιδίως η Β’ Αθηνών των 1.500.000 ψηφοφόρων) καθιστούν απαγορευτική ακόμα και τη συμμετοχή, σε όσους δεν έχουν τα «μέσα», οικονομικά και «άλλα» για ισότιμη προβολή τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα του Κοινοβουλίου, σε «ανύποπτο πολιτικά χρόνο», να δώσουν τέλος, σε ένα καθεστώς, που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Να εναρμονισθούν άμεσα με Νόμο οι εκλογικές Περιφέρειες της Αττικής με τις Αντιπεριφέρειες της Αττικής, ώστε και πληθυσμιακά, το εκλογικό σώμα να εκλογικευθεί και να υπάρξει ομοιογένεια, στην εξυπηρέτηση των αναγκών και των προοπτικών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, των Περιφερειών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου