Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ και ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ



Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές ήταν αναμενόμενο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με το Χαλάνδρι, τα προβλήματά του, τους κατοίκους του παρά μόνο ως πάρεργο.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά την διάσπαση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και τον διαγκωνισμό μεταξύ των πρώην συντρόφων δια την σφραγίδα της αριστεράς (μπαίνοντας) έχει γίνει αρένα ακραίων αντιπαραθέσεων και συνδικαλιστικών ανταγωνισμών που λίγο αφορούν τον ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και τις περισσότερες φορές τον βλάπτουν, με την έννοια ότι ο δήμος του αντί να ασχολείται με το αν θα του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και θα ανοίξει προοπτικές για το μέλλον της πόλης .... περί άλλων τυρβάζει.

Και δεν αναφέρομαι στις χρήσιμες αντιπαραθέσεις επί της ουσίας των πολιτικών που εφαρμόζονται ή δεν εφαρμόζονται από τον δήμο για τα μεγάλα θέματα της πόλης. Αλλά για την αποκρουστική απόπειρα των διαγωνιζομένων να κερδίσουν το μεγαλύτερο αριστερόσημο.

Από τη μια η διοίκηση του δήμου που προσπαθεί να αποχρεωθεί, όσο μπορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και επιλογές του, βερμπαλιστικά και ανέξοδα για την πολιτική που υλοποιεί κατά γράμμα.

Από την άλλη οι αντάρτες που θεωρούν ότι "έβγαλαν από πάνω τους" το ΣΥΡΙΖΙΛΙΚΙ και υπό την ομπρέλα της κομμουνιστικής ορθοδοξίας που τους προσφέρει η Λούλα, προσπαθούν να πείσουν το - περιορισμένο - ακροατήριο της καργαριστεράς ότι εκείνοι είναι ακόμα συνεπείς αριστεροί και αντιμνημονιακοί και όσα ψήφισαν τρία χρόνια - από αγορές δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ, από αγωγές σε πολιτικούς τους αντιπάλους και όσα στήριξαν για τα μεγάλα πολεοδομικά θέματα της πόλης επί Κουράση και την τριετία Συμεών, δεν έχουν καμία σημασία, είναι λεπτομέρειες μπροστά στο αγωνιστικό σθένος που επιδεικνύουν τώρα με κάθε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή.


"ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ"! Το είπε καθαρά ο Γρηγόρης Καλομοίρης. Αυτή είναι η φιλοδοξία του

Τι να πουν για δημοτική πολιτική; Την άποψή τους για την ιεράρχηση των δημοτικών θεμάτων και διεκδικήσεων; Να κάνουν προτάσεις για το Χαλάνδρι του αύριο;

Αυτό είναι "άθλημα" που οι σύντροφοι ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ και το αποφεύγουν.
Οπότε μετατρέπουν το δημοτικό συμβούλιο σε ΑΔΕΔΥ και βολεύεται ο σ. Καλομοίρης.
Και "λύνουν" το πρόβλημά τους καταφεύγοντας στη γενίκευση.
Ο δήμος να ξανανοίξει όταν θα βγούμε από τα μνημόνια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να έχεις παιδικό σταθμό και να μαζεύονται τα σκουπίδια.

Άσε που με κλειστό το δήμο θα βρουν δουλειά - στους ιδιώτες εργολάβους μετανάστατες, άρα θα εκπληρώσουμε και το αλληλέγγυο, διεθνιστικό μας καθήκον.

Η τακτική αυτή είναι κατανοητή για την - έτσι και αλλιώς - οπορτουνιστική καργαριστερά αλλά γίνεται προβληματική όταν ακουμπάει και καλύπτεται και από το ΚΚΕ, που δεν είχε τέτοιο παρελθόν ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ στον δήμο.
Άσε που έχει και μερικούς δήμους υπό τον έλεγχό του ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ.

Προχθές πάλι - σε μια συνεδρίαση με ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θέματα, το θέατρο του αποπροσανατολισμού είχε στηθεί - πάλι - από τους ίδιους πρωταγωνιστές και με το ίδιο παραμύθι.
ΤΗΝ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ και την επίδειξη ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ από ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Λιεροκαλομοιρικούς και Ρουσικούς, που φρόντισαν το δημοτικό συμβούλιο πριν αρχίσει να έχει διαλυθεί.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 19.00 με παρουσία της Ελένης Πορτάλιου, η οποία έκανε ενημέρωση για τα προβλεπόμενα στην επένδυση στο Ελληνικό, θέμα το οποίο εντάχθηκε στην ΗΔ για έκδοση ψηφίσματος εναντίον της επένδυσης.

Η ενημέρωση της Ελένης Πορτάλιου ήταν πραγματικά ουσιαστική - όπως λένε όλοι οι παρόντες με τους οποίους μιλήσαμε (ο Νταβίας έλειπε) - και διήρκεσε μία ώρα.
Τώρα αν η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων πρέπει να γίνεται σε συνεδρίαση του ΔΣ - δηλαδή να υποχρεώνονται όλοι να ακούν την ενημέρωση που επιλέγει η διοίκηση, πριν αποφασίσουν για τα θέματα που έχουν εκλεγεί και επιλέξει να ασχολούνται και αν το θέμα της επένδυσης στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι θέμα για το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίο, την ώρα που αυτό το θέμα είναι ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ σε όλες τις οικονομικές εφημερίδες ή αν το δημοτικό συμβούλιο έχει λόγο να αντικαθιστά ή να προλαμβάνει την Περιφέρεια ή την κυβέρνηση, αφήνουμε να το κρίνεις εσύ.
ΠΑΝΤΩΣ οι Ρουσσικοί έκαναν το αριστερό κομμάτι τους με την παρουσία της Ελένης Πορτάλιου.

Η συνέχεια της συνεδρίασης πέρασε .... στους συνδικαλιστές, τους αντάρτες, την Λουλά με το ΠΑΜΕ και τους .... ευρωπαϊστές συνοδοιπόρους της.

Η "απόλυση" του "εργαζόμενου" στο WASTE FOR THINK είχε κινητοποιήσει το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων και εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ, να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο για να απαιτήσουν την "επαναπρόσληψη" του "απολυμένου" για ένα μικρό χρονικό διάστημα  - όπως είπαν -  με σύμβαση και μετά την μονιμοποίησή του.

Για το θέμα έχουμε τοποθετηθεί ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και έχουμε εξηγήσει τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ  λόγους που - πέρα από την ανθρώπινη πλευρά του συνανθρώπου μας που διεκδικεί εργασία (και που για εμάς ΔΕΝ ΗΤΑΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του δήμου αλλά εργολήπτης - αυτοαπασχολούμενος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ σε ένα ΕΥΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, χωρίς αυτό να είναι κακό) δεν μας αφήνει να συνταχθούμε με τους συνδικαλιστές.

Ο Συμεών αποδέχτηκε - εν μέρει το αίτημα και είπε ότι θα προκηρύξει την θέση ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΤΙΟΔΟΤΗΣΗ για της εμπειρία, ώστε να συμμετάσχει με αυξημένη πιθανότητα ο "απολυμένος" για να καταλάβει την θέση που είχε (ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ και όχι εργολήπτης).

Όμως ούτε αυτή η υποχώρηση Ρούσσου κάλυψε την απαίτηση για ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ επαναπρόσληψη του .... εργαζόμενου από την ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ. (ασχολίαστο).

Η επιλογή των συνδικαλιστών ήταν να εμμείνουν να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.

Μάζεψαν λοιπόν υπογραφές για να γίνει θέμα ΚΑΙ στο επόμενο συμβούλιο:
Αντάρτες, Λαϊκή Συσπείρωση και οι ..... καργαριστεροί Κουράσης, Ανδρεόπουλος  και Θωμάς ακολούθησαν την απαίτηση της Λούλας - η οποία μάλιστα απείλησε ότι κατά την εκδήλωση παρουσίασης του WASTE FOR THINK σε μερικές μέρες, με καλεσμένους από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ,"ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ" ενώ ο Γ. Καλομοίρης είπε ότι ο δήμος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

 (Τώρα που δεν τα ψηφίζει εκείνος!  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ!)

Τες πάντων. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ! Όλοι κρίνονται.

Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους όμως είναι να απαιτούν από ΕΜΕΝΑ  που είμαι και εγώ εργαζόμενος - δεν είμαι κομματικός υπάλληλος, ούτε συνδικαλιστής με αιώνια άδεια -  να πηγαίνω στο δημοτικό συμβούλιο και να ξενυχτάω για την ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ.

Πολύ περισσότερο δεν έχουν δικαίωμα να απαξιώνουν τα άλλα ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, τα αυτοδιοικητικά, αυτά για τα οποία ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ.

Τα 20 πολύ σοβαρά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ θέματα στο ΔΣ, όπως
  •   η εξέλιξη της επικαιροποίησης της μελέτης για το δημαρχείο, 
  • η παράταση της σύμβασης με τον μελετητή της (ΜΗ) ένταξης του Πεύκο Πολίτη για να κάνει τη νιοστή ανάρτηση και να φουσκώνει ο λογαριασμός του αιωνίως, 
  • η παραχώρηση ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ σε δημοτικό κτίριο σε κάποιο σωματείο - λέει - για να εκδώσει ΑΦΜ
  • η πορεία της υλοποίησης του επίμαχου προγράμματος που φαντάζομαι ότι και για τους καργαριστερούς συνδικαλιστάς και τους συνοδοιπόρους τους ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ αλλά για το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που παράγει ή δεν παράγει για το κοινωνικό σύνολο και που μάλλον δεν θα μάθουμε γιατί .... "θα πέσουν γιαούρτια"
  • η παραχώρηση δημοτικής περιουσίας (ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ 660 lt) σε άλλο δήμο, στον δήμο Χαϊδαρίου συγκεκριμένα   - λες και είναι ο δήμος της κατεστραμμένης Μάνδρας, το Χαϊδάρι και του χαρίσαμε κάδους, επειδή ο δήμαρχος .... είναι του κόμματος
  και άλλα πολλά θέματα, που ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - σε  μια συνεδρίαση που άρχισε στις 7 το βράδυ και απασχολείται δια του ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ για 5 ώρες - μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα - με αυτό που επιλέγεται ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ.

ΟΧΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ.

Η προ ημερήσιας διάταξης διήρκεσε πέντε ώρες και όλα τα θέματα της ΗΔ απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο 45 λεπτά! 

Και ενώ "τσακώνονταν" ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ, ψήφισαν όλοι μαζί σχεδόν τα πάντα στα 45 λεπτά (θα τα δούμε ένα ένα γιατί έχει ενδιαφέρον).

Το παιχνίδι είναι στημένο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και με την πλήρη ΑΝΟΧΗ και ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΤΟΥ από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακόμα και η σειρά αναγραφής τα θέματα στην ΗΔ δείχνει - στον έμπειρο δημοτικό σύμβουλο - ότι ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ πάνε στο τέλος και όχι στην αρχή.

Για να έχουν πέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι κάτω, σαν τα κοτόπουλα και να βαριούνται να τα συζητήσουν και να περνάνε στο ντούκου.

Δεν θα πάρω μέρος σε αυτό το καλαμπούρι.
Συμπαθάτε με.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου